Reisetips

CliveWarren

Thailand

Hei,

Jeg har tenkt ganske lenge på å reise til Thailand, men jeg har noen spørsmål.

- Hvilke sprøyter trenger jeg å ta og hvor mye koster det? - Siden jeg velger å reise uten samboer; Hvor er de beste strøkene? - Hvor mye koster det for et fint hotellrom i to uker? - Hva koster alkoholen? - Går det direktefly fra Torp? - Hvor høy faktor på solkremen burde jeg bruke? Jeg har ganske lys hud. - Hvilken valuta bruker man der og lønner det seg å veksle hjemme? - Hvor mange kilo kan jeg ta med meg på flyet? - Trenger jeg et elektronisk pass? - Burde man evt. ta med litt færre klær og shoppe der nede? - Hvordan er kvaliteten på Roullex og Ralph Lawren(LOL) der nede? - Er politiet korrupt der nede? - Når er det sommer og når er det "vinter" der? - Burde man reise om sommeren eller vinteren? Husk at jeg har ganske lys hud. - Hvor mye koster det å få en massasje der nede?

På forhånd takk.

1
16 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Thailand er temmelig trygt sted for vestlige og politiet der er veldig greie mot turister, er jo sånn de tjener penger.. ikke vært der selv, men jeg kjenner flere som har vært. Det har vært temmelig ville typer, kameraten min endte selvsagt opp i fengsel etter å ha kræsjet ruset med motorsykkel og en beretta 92f på innerlommen som han kjøpte svart der, måtte ha overført noen kroner for å kjøpe seg fri fra politiet, for sånne ting går det greit. Du får kjøpt valium og mye annet morsomt over disk der. 1 måned med vill festing med damer, viagra og valium høres unektelig fristende ut, jeg må nesten ta en tur dit selv seinere en gang.

Men skal du ha deg der nede så husk kondom, for det er visst ekstremt mye HIV der. Å ha sex uten kondom er som å spille russisk rulett der. Kjøp kondom i norge, hørte det kan være problematisk å få de små greiene du får kjøpt der på snurrebassen.

Ellers vet jeg ikke så mye mer annet enn at det visst er veldig billig i forhold til norge og europa. Men spørs vel åssen du lever.

Så er det bare å slå ut håret. Ta med deg videokamera og send rapport ... Hangover 3 !! :)

1

Tips:

Skroll nedover, og du finner MANGE Thailandtråder. Du vil få svar på masse du lurer på dersom du leser i de trådene.

1

- Hvilke sprøyter trenger jeg å ta og hvor mye koster det? Sjekk på f.eks. http://vaksinekart.org/?gclid=CNLto-3wjKsCFUdJ3godLHb57Q

- Siden jeg velger å reise uten samboer; Hvor er de beste strøkene? Spørs hva du er på jakt etter.

- Hvor mye koster det for et fint hotellrom i to uker? Helt avhengig av hvor du skal og hvilken standard du vil ha. Sjekk på f.eks. agoda.com for å få et inntrykk.

- Hva koster alkoholen? Hva skal du drikke? Og det spørs helt hvor du drikker det...snakker du om på hotellet, fra butikken eller fra en bar?

- Går det direktefly fra Torp? Neppe

- Hvor høy faktor på solkremen burde jeg bruke? Jeg har ganske lys hud. 40?

- Hvilken valuta bruker man der og lønner det seg å veksle hjemme? De bruker Thai Baht. Ta ut kontanter fra minibank når du kommer frem.

- Hvor mange kilo kan jeg ta med meg på flyet? Spørs litt hvilket flyselskap du flyr med, hvilken klasse etc. Men med SAS er det vel 23 kg i disse dager.

- Trenger jeg et elektronisk pass? Er ikke sikker på om det er obligatorisk men du bør ha et oppdatert pass uansett :-) Men les på http://www.tourismthailand.org/travel-and-transport/travelers-essentials/passport-visa/

- Burde man evt. ta med litt færre klær og shoppe der nede? Det er opptil deg :-)

- Er politiet korrupt der nede? Unngå å havne i sitasjoner der politi er involvert så går det nok bra :-)

- Når er det sommer og når er det "vinter" der? Det er stort sett alltid varmt i Thailand. Men fra gammelt av har de en varm og tørr sesong som strekker seg fra desember til april, varm og våt sesong fra mai til oktober og en litt mindre varm sesong oktober til desember.

- Burde man reise om sommeren eller vinteren? Husk at jeg har ganske lys hud. Sola er alltid sterk der. Du nærmer deg ekvator

- Hvor mye koster det å få en massasje der nede? Spørs hva slags massasje du skal ha.

Mvh Gard gardkarlsen.com - reisebrev og bilder

1

dra til nabo landene isteden, MYE bedre enn thailand

2

Thailand er et supert reisemaal - for den som kun er ute etter billig alkohol og ditto jenter...

Vetnam. Malaysia og Indonesia er mye bedre paa alle vis.

Jeg har vaert innom Thailand 2 ggr. paa gjennomreise. En gang ble jeg "overfalt" av en jente som ville at jeg skulle bli med henne, dette mens jeg gikk sammen med en venninne.... En gang fyllekjoerte minibussjaffisen slik at vi pass. maatte overta kjoeringa til naermeste Politistasjon. En annen gang paasto en annen sjaffis at det ikke gikk buss videre den kvelden, og at vi maatte overnatte paa et hotel, der han selvsagt hadde gjort avtale med eieren. Vi kneblet han fordi han ogsaa var ruset, og han ble arrestert, mens vi fant en buss som tok oss videre til Malaysia.

Visst er det noe bra ogsaa i Thailand, men etter flere reiser jorden rundt og noen aars opphold i Latin-Amerika uten problemer , synes jeg at Thailand er veldig oppskrytt.

Her i Kina opplever ingen noe slikt, saa Soer-Kina anbefales for den som liker seg paa stranda. Mye billigere enn Thailand er det ogsaa her, og ingen prostituerte som tar tak i deg paa gata. Den som oensker slikt selskap maa i alle fall lete litt sjoel. Saa kan de imens tenke over hva de er i ferd med aa gjoere, hoho....

1

Skriver det samme som fargerik, finnes mange tråder her inne, der du får svar på mye det du spør om.

1
tikk Som alternativet; militærdiktaturet Burma eller de lutfattige og underutviklede landene Laos og Kambodsja? Eller muslimske Malaysia? Nei. Thailand er langt å fortrekke. Bedre reise...

Bedre reisemål finnes ikke.

Selvfølgelig gjør det det. Det har med hvor man passer inn.

Thailand har de senere år utviklet seg til å bli en forlengelse av Kanariøyene, og mange føler en slags trygghet ved å reise dit og reiser om og om igjen. Jeg har sett at mange som har reist mye i forskjellige land gjerne dropper et nytt thailandopphold.

1
annmag [sitat…] Selvfølgelig gjør det det. Det har med hvor man passer inn. Thailand har de senere år utviklet seg til å bli en forlengelse av Kanariøyene, og mange føler en slags trygghe...

Thailand har de senere år utviklet seg til å bli en forlengelse av Kanariøyene, og mange føler en slags trygghet ved å reise dit og reiser om og om igjen

Selvsagt må de sofistikerte finne seg andre land når folk flest begynner å kunne reise et sted. Store deler av Thailand er akkurat som for 30-40 år siden. Man trenger ikke reise på charter til turistgethoene der. Men snobben skal vel snart til de enda "ville" indianerstammene i Amazonas for å finne det de søker.

1
tikk Som alternativet; militærdiktaturet Burma eller de lutfattige og underutviklede landene Laos og Kambodsja? Eller muslimske Malaysia? Nei. Thailand er langt å fortrekke. Bedre reise...

laos kan jeg være enig i at ikke kan sammenlignes pga, ikke har kystline, men fortsatt mye bedre kultur enn thailand og billigere

Kambodsja, underutvikla nja, fortsatt lettere og komme seg rundt der enn i thailand, mye bedre strender, billigere. får MYE mere for pengene enn i thailand.

hva som om Malaysia er muslimsk, mye hyggeligere og ærlige folk enn de fra thailand. bedre strender, bedre dykking,

hva har du i mot eks, Fillippinene , Indonesia,vietnam og øst timor for eks?

har du noen gang hvert i andre lann enn thailand?

1
annmag [sitat…] Selvfølgelig gjør det det. Det har med hvor man passer inn. Thailand har de senere år utviklet seg til å bli en forlengelse av Kanariøyene, og mange føler en slags trygghe...

Thailand har de senere år utviklet seg til å bli en forlengelse av Kanariøyene, og mange føler en slags trygghet ved å reise dit og reiser om og om igjen. Jeg har sett at mange som har reist mye i forskjellige land gjerne dropper et nytt thailandopphold.

etter og ha reist mye i asia, og bodd i flere av landene og jobbet med dykking, så har jeg hvert borti mye folk, både unge/gammle og fra alle land.

har merka STOR forskjell de siste åra at folk man møtter i andre land i asia har tidligere likt thailand men har gått lei og gå over til nabolandene fordi thailand har blitt som mallorca og kanariøyene.

thailand er dyrere enn nabo landene, dykkinga i thailand har blitt ødelagt flere steder

1

Det er mye bra med Thailand. Det er en grunn til at det er så turistifisert. Nevner i fleng kjøkkenet, infrastrukturen, den fantastiske og varierte naturen (som kanskje er ødalgt noen steder, men fortsatt er intakt de fleste), trivelige lokale, Bangkok ikke minst mm.

Skjønner ikke helt de som klager over prostituerte. For det første er det det taperne fra vårt eget samfunn som står for det, og for det andre er det ikke vanskelig å holde seg unna det!

Selvfølgelig et minus å se søte thaijenter med et falskt smil hånd i hånd med feite menn fra bygda i Norge, men for meg er det ikke nok til å droppe hele landet.

Det finnes intet perfekt reisemål, men mange har en overvekt av plussider - og Thailand er et av de. Personlige negative erfaringer, ofte vår egen feil - eller bare uhell - kan oppstå i alle andre land, og jeg er sikker på at Thailand ikke er det med høyest faktor med hensyn til slike hendelser.

1
saveshark laos kan jeg være enig i at ikke kan sammenlignes pga, ikke har kystline, men fortsatt mye bedre kultur enn thailand og billigere Kambodsja, underutvikla nja, fortsatt lettere og k...

Kambodsja, underutvikla nja, fortsatt lettere og komme seg rundt der enn i thailand

Å si at infastrukturen er bedre i Kambodsja en Thailand er vel ren løgn.

Kambodsja ligger i samme område som Thailand, og har nok mye av samme type strender, bare at Thailand har 50 ganger lengre kystlinje en Kamobodsja, så tror du bare skriver tull.

Kan du vise noen linker til stender der nede, er de f.eks like kjent som denne?: http://www.phuket.as/maya.php :)

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...