Reisetips

konspirasjon1

Reise til USA 1 år

Hei

Jeg og familien min vurderer om vi skal reise til USA et år. Så hvis noen har tips om hvor man bør bo, hvordan man finner seg leilighet, hvordan det er med karakterer der med tanke på å komme inn på vidregående skole. Ja, litt generele opplysninger.

Takker for alle svar.

1
7 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Går ut i fra at hele familien har arbeids-/ oppholdstillatelse (greencard)? Ellers er det bare å glemme hele prosjektet og ikke kaste bort mer tid på det.

1
konspirasjon1

Det blir uten arbeid. Kun for å ta et år med litt nye opplevelser, skole er man jo nødt til.

1

Ganske vanlig tema. Husker ikke hvilken tråd det var, men det var snakk om opphold og hvor lenge du måtte være ute av landet før de kunne reise inn igjen.

Mener det var noe snakk om 6 måneder pr. år. Men uklart om det var løpende år, eller kalenderår.

Hvis det er kalenderår så kan man altså være i USA juli-september (så noen dager ut), oktober-desember (så noen dager ut), januar-mars (så noen dager ut) og så april-juni og så reise ut og kan da ikke komme tilbake igjen utreiseåret.

Men det er uklart rundt dette og også uklart hvordan jeg forsto det.

Hvis dere skal på skole så trur jeg det er vanskelig/umulig. Ihvertfall i USA. Det var jo noen andre her på forumet som reiser jorden-rundt og der har de klart å få til noen skoledager her og der.

Hvis dere har barn i videregående alder så ville jeg:

A. Undersøkt mulighetene for å gå opp som privatist

B. Rett og slett latt de hoppe over ett år

C. Rett og slett ventet 3 år? til de er ferdig med videregående og så dratt uten barna og heller latt de komme å besøke dere ett par ganger.

Hvis det er USA/vesten som er drømmen så ville jeg heller vurdert å ta det litt ned og gjort noe som er enklere. Dvs. 3 måneder i Australia og så 3 måneder i USA.

1

Forhør dere på USAs ambassade, men som de andre her også har svart; dette blir nok vanskelig eller umulig..

1
konspirasjon1

Hmm, kjedelig at det skulle være så vanskelig. Siden den norske krona står så sterkt er det jo en fin annledning til å kjøpe seg et stort fint hus der nede. Men kjedelig at det skulle være så vanskelig da. Får høre litt med ambassaden da.

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...