Reisetips

VivaLV

Oslo for kidza

Jeg har bodd i Oslo i 8 år og jobber der fremdeles, så vil jeg si er veldig godt kjent.

Men er det allievel noen attraksjoner for kidza som jeg har oversett (10 år gamle gutter).

Frognerparken, operahuset, slottet, Akershus festning, reptilparken, teknisk museum, naturhistorisk museum, forsvarsmuseet, holmenkollen, frognerbadet, tøyenbadet og tusenfryd trenger man ikke nevne. De har jeg oversikt over.

1
10 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

For noen barn funker nok også sporveismuseet og folkemuseet, og evt. en tur med veterantrikken (Gratis. Kjører siste søndag hver måned, men dessverre ikke i juli).

Og glassheisen på Oslo Plaza kan jo også glede en tiårings hjerte, det gjorde den i hvert fall med meg :-)

1

På vinteren er Korketrekkeren et godt alternativ for 10-åringer.

Risenga badehall i Asker er bra, selv om den ligger et stykke utenfor Oslo.

1
Larsabal På vinteren er Korketrekkeren et godt alternativ for 10-åringer. Risenga badehall i Asker er bra, selv om den ligger et stykke utenfor Oslo.

Ja Korketrekkeren står på programmet. Der var i med voksne engang. Dvs. det fremstår jo som ganske kaotisk og står jo stadig i avisene at det er mange gærninger der.

Risenga har vi også vært. Dvs. før det ble badeland i Drammen (Drammensbadet). Merkelig nok så har jo ikke Oslo noe ordentlig badeland. Utrolig merkelig egentlig.

1

Det er egentlig litt interessant/artig. Vi bodde i Oslo i 8 år og jeg jobber der fremdeles. Slik at vi tar ihvertfall ett par turer i året. Ofte bare for å henge i parker og gå rundt omkring.

Men her vi bor (Mjøndalen) er det både godt voksne folk og også barn som knapt har vært i Oslo.

Planen var å parkere ved Frognerparken, gå nedover Bogstadveien, nedover Karl Johan til operaen og så innom Akershus festning og til Aker Brygge og så ta t-banen tilbake.

Men siden det er meldt dårlig vær, så er må jeg forsøke å finne på noe inne også.

1

jeg var ikke klar over at det var en konkret dag nå om sommeren det var snakk om, derfor Korketrekkeren :)

Når dere er på festningen, sjekk om Hjemmefrontmuseet er åpent.

Alternativ rute tilbake til Frognerparken kan være at dere tar båten fra AB til bygdøy, og buss derfra tilbake til Frogner. Kjekt for barna med en båttur også.

2
Larsabal jeg var ikke klar over at det var en konkret dag nå om sommeren det var snakk om, derfor Korketrekkeren :) Når dere er på festningen, sjekk om Hjemmefrontmuseet er åpent. Alternati...

Det er i morgen!!! Og så er det selvsagt meldt ekstraordinære store nedbørsmengder i morgen. Ser ut som en slik typisk sommerdag med flere skybrudd utover dagen som gjør at vannet flyter i Oslos gater.

Ja, båttur til Bygdøy har jeg også vurdert, samt besøk på Vikingmuseet.

Hadde det vært fint vær så hadde jeg også vurdert en tur til øyene. F.eks. Gressholmen. Selv 10 år gamle gutter synes det er morsomt med en "kanin-øy". Dvs. jeg er usikker på hvor mange kaniner det er igjen på øya.

Programmet pr. nå er at det blir Oslo Reptilpark, deretter kino og deretter Fridays.

1
han_Pelle For noen barn funker nok også sporveismuseet og folkemuseet, og evt. en tur med veterantrikken (Gratis. Kjører siste søndag hver måned, men dessverre ikke i juli). Og glassheisen p...

Og glassheisen på Oslo Plaza kan jo også glede en tiårings hjerte, det gjorde den i hvert fall med meg :-)

Vær så snill å ikke lanser slike ideer! Det er særdeles plagsomt at unger med foreldrenes velsignelse anser heiser som en fornøyelsespark!

1
ben_nevis [sitat…] Vær så snill å ikke lanser slike ideer! Det er særdeles plagsomt at unger med foreldrenes velsignelse anser heiser som en fornøyelsespark!

Nå er det vel ikke sånn at den nevnte heisen blir nedrent av unger, og jeg antyder på ingen måte at foreldre skal la sine unger fritt få leke i heiser. For meg var det en opplevelse da jeg var barn å bli løftet opp i full fart med byen for mine føtter. Ferdig med det.

Og ikke si at man plasserer en heis i glass på utsiden av byens høyeste bygning kun av funksjonelle hensyn.

1
VivaLV Det er i morgen!!! Og så er det selvsagt meldt ekstraordinære store nedbørsmengder i morgen. Ser ut som en slik typisk sommerdag med flere skybrudd utover dagen som gjør at vannet...

Selv 10 år gamle gutter synes det er morsomt med en "kanin-øy". Dvs. jeg er usikker på hvor mange kaniner det er igjen på øya.

Ikke mange kaniner igjen nei. Ellers husker jeg at jeg likte ruinene på Hovedøya som liten gutt.

Men i regnvær kan man kanskje ta med guttene på Megazone?

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...