Reisetips

Suave

Sikkerhet reise i Sør-øst-Tyrkia

Hei, jeg skal en tur til sør-østre Tyrkia nå om noen uker. Byer jeg har tenkt meg innom er bl.a Gaziantep, Sanliurfa og Diyarbakir.

Nå lurer jeg på om dette kan være litt dumt med tanke på situasjonen i Syria. Jeg ser av diverse offisielle landsider på nett at det frarådes å reise til grenseområder mot Syria.

Hva som helt konkret menes med grenseområde (hvor langt inn i landet går det?) vet jeg ikke, men på det nærmeste vil jeg nok være tre-fire-fem mil fra grensa. Jeg har ingen plan om å reise helt til grensa.

Forhold knyttet til PKK og generell terrortrussel er jeg klar over, det er situasjonen i Syria som jeg lurer på om har noe å si for min reise.

Jeg er en nokså erfaren reiser, men vil ikke reise inn i et område dersom det frarådes av andre erfarne folk!

Har noen noen tanker om dette?

1
19 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

At det er helt trygt å reise. Dette er kurdiske områder, og kurderne i Syria kjemper mot opprørerne faktisk. (Disse jihadistene har mistet det syriske folks støtte for lengst).

Jeg har også lyst til å besøke disse byene, i Gaziantep er det et minnesmerke for Gizem Dogan som ble drept av Breivik.

1
Liq At det er helt trygt å reise. Dette er kurdiske områder, og kurderne i Syria kjemper mot opprørerne faktisk. (Disse jihadistene har mistet det syriske folks støtte for lengst). Jeg...

(Disse jihadistene har mistet det syriske folks støtte for lengst).

Ja vet du, jeg tror faktisk at de som opprinnelig var på opposisjonens side nå er faset ut og erstattet nettopp med jihadister, bråkmakere og actionsøkende mennesker. Veldig trist dette som skjer i Syria. Jeg var der for snaut fire år siden, og husker med glede hvor vennlige og imøtekommende menneskene der var.

Uff...jeg vet jeg sporet av tråden nå.

***********

Når det gjelder topic, så vil man få varsler lenge før et sted blir farlig å besøke. Reis, men følg med....og god tur.

1

Enig, Syria var et herlig land å besøke. Håper opplevelsene på tyrkiasiden kan bli tilsvarende.

1

Da er jeg tilbake fra turen, og kan si at det ikke var noe problematisk å reise i regionen. Merket ikke noe til konflikten i Syria, med unntak av noen syriske tiggere i Diyarbakir. Tigging er uansett mer synlig i byildet i Oslo.

Kan anbefale disse områdene for de som er interessert i historie, religion og politikk.

Folk er stort sett veldig imøtekommende og hyggelige, og oppfører seg nok noe annerledes enn tyrkere på klassiske turiststeder.

3

Drar snart, skal innom Sanliurfa, Mardin, Midyat, Dirigi, Erzurum, Hasankeyf og Adimyar. Kjører også innom Armenia og kanskje Georgia. Oslo-Gaziantep t/r m Turkish Airlines bare 2400.- Skal bli herlig dette. 14 d tur. Godt å være pensjonist :)

1
Suave Da er jeg tilbake fra turen, og kan si at det ikke var noe problematisk å reise i regionen. Merket ikke noe til konflikten i Syria, med unntak av noen syriske tiggere i Diyarbakir....

Da er jeg tilbake fra turen, og kan si at det ikke var noe problematisk å reise i regionen.

Takk for oppdateringen! Har lyst på samme type tur selv, men ser at jeg ikke kan dra før slutten av november og da drar jeg heller lenger syd. Det er ett fascinerende område jeg gjerne vil bli bedre kjent i.

1

Det eneste jeg vet med sikkerhet er at nordmenn ikke trenger visum til Armenia, om det er åpne grenseoverganger fra Tyrkia har jeg ikke funnet ut.

1

Jeg har sjekket på internett, og grensen er stengt ja. Dette visste jeg ikke, så takk skal du ha. Det ble undertegnet en protokoll om å åpne grensen i 2009 men det er ennå ikke blitt gjennomført. Så jeg får sette strek over Armenia i denne omgang.

1
Suave Da er jeg tilbake fra turen, og kan si at det ikke var noe problematisk å reise i regionen. Merket ikke noe til konflikten i Syria, med unntak av noen syriske tiggere i Diyarbakir....

Flott at du har hatt en fin tur.

Jeg tok turen i 2009 på vinteren, med tog til Diaybakir og videre med buss til Van og Urmiye i Iran. Måtte ta taxi videre til Tabriz. Billig, men jeg trodde ikke jeg skulle overleve. Sjåføren spilte merkelig, men spennende musikk.

Fra Tabriz tok jeg iransk buss til Erzencan. Beste buss jeg har sittet i. Hadde ikke lyst til å gå av. Egentlig hadde jeg tenkt å reise videre til Syria, men var sliten og tenkte at det landet var så trygt og ukomplisert, at dit kunne jeg dra når som helst. Dessuten kunne jeg ikke få sett Nemrut om vinteren, og det var en del av planen.

Folket jeg møtte var meget vennlige og liketil. Men jeg snakker ikke engelsk av prinsipp, da jeg blir behandlet som vestlig turist. tyrkisk gikk greit ogs å i Iran, som egentlig ikke er Iran der jeg var, men Sør Asebadjan.

Man kunne se spor av konflikten mellom Tyrkia og kurderne. Mye millitære og stillinger med sandsekker. Spesielt i Van. En gang på bussturen sto jeg under et tak i øs pøs og røyka, med tyrkiske soldater på den ene siden og kurdere på den andre.

Etter det kom snøen. Veldig kaldt om vinteren. Kan bli ned til 40 minus i disse områdene.

1

tilbake etter 18 d i SØ Tyrkia, en ferie uten sidestykke. Dro til Gaziantep m fly fra Istanbul, deretter buss til Sanliurfa, dolmus til Harran (18 km fra den syriske grensen), dolmus til Kahta for å se Nemrut Dagi og til slutt til Mardin. Helt ufattelige opplevelser. meget billig og greit å dra med off kommunikasjon. Favner for vidt å regne opp alt jeg opplevde, men høydepunktene ved siden av Nemrut (Det gir et halt annet mektig inntrykk å se slike hoder på et fjellplatå der de har stått i mer enn 2000 år enn å se på museum), og Göbekli Tepe, verdens eldste bosetning som arkeologer har funnet, 12000 år gammel. Og de etterlot seg mye!

2

Høres bra ut! Jeg hadde ikke tid til Nemrut Dagi, og Harran og Göbekli Tepe prioriterte jeg bort.

Men et meget spennende område.

1

Ja, byen Sanliurfa er spennende, spesielt Göbekli Tepe. Mesopotamia, vår kulturs vugge som også omfatter Irak og Syria. Og det registrerer en til fullt monn. Spesielt i Mardin er det mange kristne bygninger.

1

Var mektig å sitte i Mardin med en øl og se utover mesopotamiasletta og høre bønneropene gjalle.

2

For meg var det også mektig å sitte på en kneipe inne i Mardin og drikke raki mens verten spilte tyrkisk musikk, med slike perler som Murat Boz: Özledim, Emre Aydin: Soguk Odalar. Det er mye nydelig med tyrkisk musikk.

2

Lignende innlegg

Reisetips Wavy Publisert

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
0 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
1 svar
Musikk mer-musikk Siste svar

Eides språksjov

Noen som kan fortelle meg tittelen på musikkstykket Sjur Hjeltnes spiller rett før «respons» i sesongfinalen 2021 ?☺️(episodenavn «musikken i språket»)
1
1 svar
Reisetips verticalman77 Publisert

Dalsland

Vurderer å ta en tur til Dalslands kanaler etter over 20 år siden første tur. Noen som vet om området Högfjellet ved Tisselskog er likt nå som den gangen?
1
0 svar
Musikk Alexander87 Publisert

Norsk cover

Jeg hørte en stund tilbake sangen "super max" som er covret av Johnny Däpp - Lorenz Büffel. Jeg vet at det også var en norsk cover av denne, men klarer ikke livet av meg å finne den igjen selv om jeg...
1
0 svar
Språk Script Publisert

Vi

Åsa Linderborg klager over det barnslige bruken av "vi", som brukes til barn, og visstnok nå også middelaldrende kvinner som henne av butikkekspeditører. Hun nevner at annet "Vi", det kongelige vi, jf...
1
0 svar
Musikk Script Publisert

Strauss

Nyromantikken er mureriets gjennombrudd i norsk litteraturhistorie, det samme internasjonalt også i andre kunstarter. Det er nazismen som gjærer i mureriet, som man kan høre i Strauss' 14. symfoni, i...
1
0 svar
Laster...