Reisetips

annmag

Hvor er Orangutangene?

Noen som kan gi meg en kjapp info hvor på Borneo jeg finner Orangutangene (Ja, jeg kan Google....så la nå ikke det bli et tema).

1
44 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Du kan besøke orangutangreservater i Kuching (Sarawakh) og i Sandakan (Sabah). Har vært på det i Kuching selv, det er en flott opplevelse.

Malacay

1
malacay3 Du kan besøke orangutangreservater i Kuching (Sarawakh) og i Sandakan (Sabah). Har vært på det i Kuching selv, det er en flott opplevelse. Malacay

Du kan besøke orangutangreservater i Kuching (Sarawakh) og i Sandakan (Sabah). Har vært på det i Kuching selv, det er en flott opplevelse.

Reservat?? Var det nærmest som en zoo, eller var dere ute og gikk skogen?

Var det bare noen timer eller en tur over flere dager?

Hvordan sov dere?

Bestilte du gjennom en turarrangør lang tid i forveien, eller bare poppet du opp?

1

har ikke sett dem selv, men har hørt fra andre reisende at Gunnang på Sumatra er et bra sted og se sem der er dem semi wild og helt wilde

men også Tanjung på Indonesia sin del på Borneo er bra

det er forskjell på orangutangene på Borneo og Sumatra

1

Du reiser de farligste steder.

hva er egentlig et farlig sted, og hva gjør stedet farlig?:D

1

det eneste jeg annser som farlig når jeg reiser er trafikken, er det samme uansett hvor jeg er, Nigeria, Congo, Thailand, Kina, India, Iran osv

MEN det eneste stedet jeg har blitt påkjørt er i Norge når jeg skulle krysse veien på fotgjengerfeltet ved, i skolen tiden på VGS.

1

Burma er et nogelunde farlig sted

Å reise i Burma er ikkje farlig i det heile tatt. Det er eit av dei tryggaste landa for tursiter som finst. Det er områder med uroligheter og borgerkrig, men der kan ikkje turister reise.

1
annmag [sitat…] Reservat?? Var det nærmest som en zoo, eller var dere ute og gikk skogen? Var det bare noen timer eller en tur over flere dager? Hvordan sov dere? Bestilte du gjennom en t...

Eg har vert i orangutang reservate i Kuching. Det er ca ein times buss tur fra byen. Mangen av orangutangene i reservatet har vert i fangenskap før. Reservatet jobber for å få dei ut i naturen igjen. Orangutangene bur i skogen og har store områder å oppholde seg på, men dei blir matet av dei ansatte. veldig mangen som kjem å ser på matingen, du kan ikkje vandre rundt i jungelen på egenhånd. Husker ikkje om eg måtte bestille på forhånd, trur eg berre tok ein lokal buss og kjøpte bilett då eg kom fram.

Anbefaler ein tur til Bako nasjonal park, ikkje så langt fra Kuching. Dei har riktignok ikkje orangutanger der, men det er massevis av makaker, ein del neseaper og sølvlangur. Desse apene er ville men makakene er veldig lite redd mennesker og stjeler gjeren maten din om du ikkje passer på. Parken ligger på ei øy og du må bestille på forhånd. Du kan enten reise dit på dagstur eller overnatte. Parken har mangen tur stier og borgjømte strender. og fosser. Dei er godt merka, så det er ingen problem å gå rundt aleine.

1

Noen som kan gi meg en kjapp info hvor på Borneo jeg finner Orangutangene

Hvis du skal innom Bali på din reise så er du ikke så langt unna Monkey forest Ubud sanctuary . Ca 1 times kjøring fra Bali så vidt jeg husker. Ikke orangutanger men makaquies . Der er det apene som regjererer og du beveger deg inn i deres territorium . De blir sett på som hellige dyr der borte.

Innerst i parken finner du et hellig hinduistisk tempel , der slipper du ikke inn uten å tildekke kroppen din med en kappe , og når du kommer inn så er du helt alene i et tempel med hundrevis av apekatter !!! Det var en surrealistisk opplevelse .

De fleste er tamme , de klynger seg til beinet ditt og vil be deg om en banan eller noe godsaker som du har med .

Men det var artig å gå rundt der , ble riktignok angrepet av et par stykker som ikke ville ha mat men skremme livet av meg men det er en annen historie .

Her er linken til Monkey Forest

1
startelver [sitat…] Hvis du skal innom Bali på din reise så er du ikke så langt unna Monkey forest Ubud sanctuary . Ca 1 times kjøring fra Bali så vidt jeg husker. Ikke orangutanger men makaq...

de klynger seg til beinet ditt

Da jeg leste hva du skrev, så fikk jeg veldig lyst til å reise dit, men tror ikke at jeg tør.

Riktignok er jeg nesten hypnotisert når jeg ser aper, men så nært tør jeg ikke å ha dem....tror jeg da.

(Må uansett sjekke det opp).

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Publisert

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
0 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
2 svar
Reisetips verticalman77 Publisert

Dalsland

Vurderer å ta en tur til Dalslands kanaler etter over 20 år siden første tur. Noen som vet om området Högfjellet ved Tisselskog er likt nå som den gangen?
1
0 svar
Laster...