Reisetips

ulvestad

Italia: Milano til Roma

Hei!

Jeg og kjæresten har 10 dager på oss hvor vi skal komme oss fra Milano til Roma. Vi har leiebil, men foreløpig få planer.

Noen forslag til steder vi kan dra innom for en god opplevelse?

Venter i spenning :)

1
9 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Sirmione er er en romantisk, liten by ved Gardasjøen. Dette er riktignok øst for Milano, så det blir en omvei i forhold til å kjøre rett til Roma. Men stedet er såpass spesielt at det kan være verdt det.

1

Da må dere absolutt innom Verona (Romeo og Julie), Bassano del Grappa og Marostica på veien mot Venezia.

Kan anbefale å ta av A4 rett etter Vicenza (styr unna denne) og kjøre nordover På A31 så langt denne går og så videre på SP349 til Asiago. Fantastisk fin liten by på et platå (1000-1100 moh) der verdenscupen i langrenn avholdes med ujevne mellomrom, sist nå i år. Deretter fortsetter dere på SP72 som leder dere ned igjen til lavlandet og Bassano del Grappa. Marostica ligger like i nærheten.

Denne turen i fjellet gir dere noen fantastiske utsiktspunkter !!!

Forslag til overnattingssted etter Verona, før avkjørselen til A31.

1

Hei, jeg ville ha brukt litt tid i Toscana!

Besøk Firenze, renessansens "hovedstad" og få med dere Uffizzi galleriet, men forhåndsbestill billetter for å unngå kø. Reis videre ned i Chianti distriktet. Besøk den nydelige lille landsbyen Greve In Chianti og kjøp skinke i den fantastiske butikken på torget. Bo gjerne i San Gimininano, den vakre landsbyen med alle tårnene fra middelalderen. Stopp i Siena på veien ned til Roma. Er dere opptatt av vin, ta en tur innom ett av verdens beste vindistrikter med de kjente Brunellomvinene i Montepulciano.

Ønsker dere å vite mer om Roma, gå inn på [](</spanspan lang=>)www.romareiser.no. Her finner dere artikler, restauranter, byvandringer, kunst og kultur, historie og mye mer som kan være interessant for alle som planlegger å reise til Roma eller som bare ønsker å vite mer om byen og dens historie.

Beste hilsen Stein

1

Noen forslag til steder vi kan dra innom for en god opplevelse?

Enig, Tivoli og Hadrians Villa og Villa d'Este er spennende. Ellers er det mer enn nok av gode opplevelser i Roma by, avhengig av interesser.

1

Du kan finne mange flotte destinasjoner på denne linken. Det er nevnt flere flotte steder lenger opp på tråden. Padova er fantastisk. Sørg for å bo i eller nær gamlebyen hvor du enn reiser. Det er mye flott i Toscana også. Men vær selektiv og velg noen få steder å besøke. God tur!

1

Takker for gode råd :)

Er det noen som har tips til steder å kjøre mellom Bologna og La Spezia? Altså en kjøretur gjennom fjellet...

Vi har hørt at La Spezia er ganske imponerende, så det blir nok en tur dit før Firenze :)

1

La Spezia er kult, men ta dere god tid. Det er utrolig bratt, og smale veier, hvis man skal til noen av de - tilslutt- veiløse stedene. Må da parkere et stykke unna. Var veldig nervøs da vi kjørte der og det sier jo litt da jeg er vant til nordnorsk veistandard. . . . Men vel verdt turen. Helt fascinerende landskap og gjestfrie folk.

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Publisert

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
0 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
2 svar
Musikk mer-musikk Siste svar

Eides språksjov

Noen som kan fortelle meg tittelen på musikkstykket Sjur Hjeltnes spiller rett før «respons» i sesongfinalen 2021 ?☺️(episodenavn «musikken i språket»)
1
1 svar
Laster...