Nye VGD er lansert! Mer informasjon

USA, visum og rulleblad!

Hei.

jeg er helt ny her og trenger litt hjelp;)

Er det mange her med erfaring med reise til USA med noe "rusk" på rullebladet? Jeg gjorde så noe dumt når jeg var ung, promille kjørte! Det er 13 år siden. Glemt det liksom.

i går bestilte jeg og min kjøre oss tur til New York, bryllupsreise og gleder oss sinnsykt! Vi reise 28/10 og vi bor langt unna Oslo. Hva gjør jeg med papir? Holder ESTA skjema? Må jeg søke visum og rekk vi det? Noen som vet? Blir veeeeldig glad for svar;)

2
6 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Larsabal

Holder ESTA skjema?

For å svare kort: ja, det holder med ESTA

Et tips til deg er å søke i dette forumet. Det dukker opp tilsvarende spørsmål med ganske jevne mellomrom.

Når det gjelder akkurat din sak med promilledom for 13 år siden vil det ikke bli rammet av spørsmålet du må svare på ved ESTA-søknad: Have you ever been arrested or convicted for an offense or crime involving moral turpitude or a violation related to a controlled substance; or have been arrested or convicted for two or more offenses for which the aggregate sentence to confinement was five years or more; or have been a controlled substance trafficker; or are you seeking entry to engage in criminal or immoral activities?

Du kan mao trygt trykke "nei" på dette når det gjelder promillesaken.

2

VivaLV

Et tips til deg er å søke i dette forumet. Det dukker opp tilsvarende spørsmål med ganske jevne mellomrom.

Tar man alle temaene på forumet så trur jeg det faktisk kanskje er inne på topp 10.

Orlando/Florida

New York

London

Er nok også inne på topp 10 listen over spørsmål.

1

Avery

Sorry, men da kommer du ikke inn. Du blir tatt fra passkontrollen og ned i et lite rom for "avhør". Der vil dem bekrefte at du har en dom og du blir sendt hjem med første fly - for din egen regning selvsagt.

Neida! USA har ingen tilgang til norske strafferegister og kan derfor ikke nekte deg adgang (med mindre du selv oppgir at du er tidligere straffet). Ta et søk på forumet her så finner du mange som har vært i samme situasjon som deg selv. Der finner du også mange som har gitt sine råd i situasjonen.

2

jesman2

Promillekjøring er vel bare en forseelse i USA, så jeg tror ikke du får problemer. Slike ting blir vel også slettet på rullebladet etter 5 eller 10 år?

Uansett, ta kontakt med ditt lokale politikontor samt send en mail til den amerikanske ambassaden i Oslo, så får du svarene du trenger. I verste fall må du søke om visum. Med en måned igjen til avreise burde du rekke det fint.

2

startelver

IKke noe problem med innreise til USA så lenger du krysser av på Nei på skjemaet du får . Du vet det skjemaet der de spør deg om du er terrorist osv,,,,

Så har du gyldig pass og oppdatert ESTA skjema med deg så er du sikker.

1

Anlos

tusen takk for svar;) Jeg ser jeg har skrevet 13 år, men det er jaggu meg blitt 15 år siden :-D SÅnn går det når en tror en er yngre enn en er hehe.

Kjente panikken tok meg og redd jeg ikke skulle fått dratt.

1

Lignende temaer

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...