Reisetips

mindprint

Gratis matservering ombord i fly

Jeg føler jeg alltid har fått et lite måltid gratis når jeg har vært ute og flydd, selv på distanser som tar under en time innenlands har jeg fått et eller annet å tygge på, samt drikke.

Da jeg skulle fly med SAS denne gangen i retning sør og et par timers flytur måtte man selv betale. Noe nytt de har innført, eller har det vært der hele tiden, bare jeg at jeg har selektiv hukommelse eller at det kun er på noen flyvninger?

1
16 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Du får gratis frokost hos SAS på innenriksflyene, men bare en kaffe/te på øvrige tidspunker.

1

Da jeg skulle fly med SAS denne gangen i retning sør og et par timers flytur måtte man selv betale

Da er det enten over ti år siden du sist fløy med SAS, eller har bare fløyet før klokken 09 om morgenen

1

Hvis du velger og fly med noe annet en Norwegian, Ryan Air og SAS på utenlandsturer så er frokost, lunsj, middag og kanskje kvelds (om turen er lang nok) inkludert i billetten.

Og det selv om billetten noen ganger er rimeligere en Norwegian og SaS.

Men det er selvfølgelig flere billigselskaper som egentlig ikke er så billige en dem jeg nevnte her. (SaS er ikke billigselskap, men dem har ikke mat inkludert i billetten, Selv italia tur med billett pris på 7K så kostet maten ganske mye om bord. Og jeg er vandt med full servering til Sør Øst Asia, og da tur retur billett fra 6K)

Nei hold deg unna selv påståtte billigselskaper, reis med de "dyre" og få mat og drikke, samt oppdage att billetten ikke nødvendigvis koster mere.

Forleden reiste jeg og kona til Filippinene. Tur retur for 12K tilsammen. (Altså 6k pr person) Total reisetid en vei 22 timer.

Fullservering og så mye drikke vi ønsker om bord.

Alternativ var Norwegian til Bangkok til 5 K pr person. Og da ikke gjennomgående billett med fly fra bangkok til Filippinene til 2 k pr person. (Tur retur)

Altså totlat 14K og ingen sikekrhet elelr bistand ved forsinkelser siden det ikke er gjennomgående bilett.

Og da som dere vet så koster til og med penger for og låne ett pledd på Norwegian..

Så riktig tikk, ingenting er gratis. Men billigselskapene er ikke billige. Bortsett fra noen få tilbudsplasser en kan ha flaks og få. Men plusser en på bagasje, pledd, ++++ div ting en trnger på 14-20 timers tur. Så nei da er dem ikke billige alikevell.

1
tikk Ingen ting er gratis!

Netopp er så piss lei reklamen til SAS om at frokost koster 0, bagasje koster 0 osv.

Sannheten er at man betaler for det via billetten. Så du må betale for frokosten selv om du ikke har behov, betale for bagasje selv om du ikke har med, betale for avisa du ikke leser osv. når du flyr med SAS.

2
mindprint Har flydd langdistanseflyvning i hvert fall, og der var det gratis mat. Er dette noe som kun gjelder SAS? Jeg har reist med Norwegian for et par år siden og fikk da servert mat sel...

På langdistanse har SAS servering

Innenriks har ingen av dem servering, (utenom frokost på SAS). Dvs innen Sør-Norge går SAS gjennom med vognen så man kan kjøpe seg noe, samt gratis kaffe/te/vann, mens det er ingenting hos Norwegian. Mellom Sør og Nordnorge tar begge frem salgstralla

1
hillebillys Hvis du velger og fly med noe annet en Norwegian, Ryan Air og SAS på utenlandsturer så er frokost, lunsj, middag og kanskje kvelds (om turen er lang nok) inkludert i billetten. Og...

Men det er selvfølgelig flere billigselskaper som egentlig ikke er så billige en dem jeg nevnte her. (SaS er ikke billigselskap, men dem har ikke mat inkludert i billetten,

Dette er jo bare tull.

SAS er, som du sier, ikke et billigselskap, men man får da gratis mat på langdistanseflyene sine utenlands. Interkontinentalt får man faktisk mat to ganger. Middag og frokost. Pluss gratis drikke til maten. Pluss litt snacks underveis.

1
Avery [sitat…] Dette er jo bare tull. SAS er, som du sier, ikke et billigselskap, men man får da gratis mat på langdistanseflyene sine utenlands. Interkontinentalt får man faktisk mat to...

Det var mat for salg til Italia og andre steder i Europa jeg har flydd med SAS, på samme måte som Norwegian.

Hverken Norwegian eller SAS er selskaper som er i nærheten av og bli vurdert når jeg flyr ut av Europa.

Hva som var riktig for sAS i 2000 er ikke riktig i dag.

1

Siden jeg stort sett bare ferierer i Tyrkia, reiser jeg kun med Turkish Airlines. Der får jeg tur/retur oslo-istanbul billetter fra ca 1500 kr...

Men selv på økonomi klasse får jeg gratis mat og drikke, men det som er moro er at du får utdelt en meny hvor du kan velge hva du vil ha til hovedrett. Alltid ordentlig varmmat fra det tyrkiske kjøkken.

Itillegg får du selvsagt gratis online check in, gratis setevalg, gratis avis, og 30 kg med innsjekket bagasje og 10 kg håndbagasje.

Det er ikke mange andre flyselskaper som klarer å matche dette. Det er ikke uten grunn at THY har blitt kåret til Europas beste flyselskap flere år på rad. Og de har også vunnet kåringen på beste flymat.

2
Muku Siden jeg stort sett bare ferierer i Tyrkia, reiser jeg kun med Turkish Airlines. Der får jeg tur/retur oslo-istanbul billetter fra ca 1500 kr... Men selv på økonomi klasse får je...

Men selv på økonomi klasse får jeg gratis mat og drikke, men det som er moro er at du får utdelt en meny hvor du kan velge hva du vil ha til hovedrett. Alltid ordentlig varmmat fra det tyrkiske kjøkken.

Har reist en gang med Turkish Airlines og det er uten konkurranse den beste flymaten jeg har smakt. Den var faktisk god!

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Publisert

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
0 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
2 svar
Reisetips verticalman77 Publisert

Dalsland

Vurderer å ta en tur til Dalslands kanaler etter over 20 år siden første tur. Noen som vet om området Högfjellet ved Tisselskog er likt nå som den gangen?
1
0 svar
Laster...