Reisetips

Felix_25

Tips til bilturer i USA.

Hei.

Planlegger en roadtrip i USA neste år (sommeren) og lurte på om noen vil dele noen bra tips. Planen er å ende opp i Los Angeles. Hvor vi starter er vi ganske fleksible på.

1
11 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Er jo den turen fra LA til San Francisco som alle sier er så bra scenery , skal ta den turen selv når jeg har tid .

1

Var der i 3,5 uke sommeren 2011. Fam. med voksne barn i tyveårene.

Reiste fra San Francisco(4 netter her) og nedover Highway 1 med bl.a. Monterey, Carmel og Santa Barbara og videre til Los Angeles(Hollywood/Universal Studios og Venice Beach). Noen dagers badeferie i San Diego. Fortsatte San Diego-Phoenix(Scottsdale)-Sedona-Grand Canyon-Monument Valley-Page(Arizona) med blandt annet Horshe Shoe Bend og Upper Antelope Canyon-Bryce Canyon-Zion National Park-Las Vegas-San Diego

Den flotteste delen startet i fra San Diego, eller rettere sagt i Scottsdale. Mye finere enn Highway 1. Synes den er litt oppskrytt. Tar du imidlertid hele reiseruten vår, får du en kjempeminneverdig ferietur med varierte opplevelser.

Anbefaler at du googler bilder av de forskjellige stedene. Upper Antelope Canyon og Bryce Canyon er FANTASTISKE!

Dette greier du fint på 4 uker.

Hvis dette er av interesse, kan jeg gi deg hint om hva som er å se og gjøre de forskjellige stedene inbefattet overnattinger.

.

.

1
gammel_dame Var der i 3,5 uke sommeren 2011. Fam. med voksne barn i tyveårene. Reiste fra San Francisco(4 netter her) og nedover Highway 1 med bl.a. Monterey, Carmel og Santa Barbara og videre...

Det de aller fleste gjør "feil" når de kjører highway 1 er at de kjører mellom San Fransisco og Los Angeles. Denne veien er best NORD FOR San Farnsisco. Sørover blir det bare transportetappe. Anbefaler å kjøre helt opp til Leggett der den starter. Da er det faktisk en stor opplevelse.

Og en viktig ting: Kjør sørover og ikke nordover, så kommer du nærmest vannet.

1

>>> Litt avhenige av hva dere er ute etter. Er dere ute etter flottest natur ispedd med litt storbyferie så hadde jeg en noe lignende tur for 12 år siden. Vi startet i Salt Lake City og kjørte nordover til Yellowstone, og kjørte gjennom Yellowstone med en overnatting midt inne i parken, før vi kjørte sørover igjennom Wyoming ned til Jackson Hole. Deretter kjørte vi vestover til Twin Falls, Idaho. Derifra kan dere enten ta snarveien ned til Reno og Lake Tahoe og videre til Mamoth Lakes og Yosemite. Jeg ville nok heller ha kjørt nordover via Boise til Seattle og en tur over til Victoria ( Canada ) før dere kjører sørover igjen langs med vestkysten ned til San Fransico. Fra SF til LA så kan dere kjøre highway 1.

1

Litt avhengig av hvor mye dere vil kjøre; hvis dere vil ha litt mer beskjedne kjøre-etapper og mer tid, så er det plenty med reisemål på vestkysten, San Francisco, Highway 1, San DIego, Las Vegas, Death Valley, Arizona, Grand Canyon, Utah, Salt Lake etc etc.

Hvis dere vil gape over litt mer, så er det en fantastisk reise å ta den fra kyst - kyst, vi har gjort det 2 ganger med litt forskjellig reiserute.

F.eks. Start i Miami; Miami Beach, Orlando, Gulfen, Clearwater, Panama City Beach, Pensacola, Mobile, New Orleans, Houston, San Antonio, El Paso / Juarez, Santa Fe, Durango, Flagstaff, Kingman, Grand Canyon, Las Vegas, Salt Lake, Reno, Lake Tahoe, Napa, San Francisco, Highway 1, LA. -Vi tok omtrent den ruta i 2007, brukte vel ca 4 uker, var borte 8 uker totalt men brukte noen uker til slutt i Florida.

1

Her var det mange bra tips!!! Tipper vi kommer til å starte i Chicago og ta route 66 :) Selv om jeg har veldig lyst til å kjøre fra Seattle og ned til San Francisco, og ende opp i LA.

1
Felix_25 Her var det mange bra tips!!! Tipper vi kommer til å starte i Chicago og ta route 66 :) Selv om jeg har veldig lyst til å kjøre fra Seattle og ned til San Francisco, og ende opp i...

Tipper vi kommer til å starte i Chicago og ta route 66 :)

Med mindre du er veldig glad i å kjøre bil (motorsykkel ?) så ville jeg neppe kjørt hele veien fra chicago. Ville heller satset på å kjøre deler av route 66 og hatt et annet utgangspunkt. Partiet av route66 som går igjennom missouri, oklahoma osv. er ikke allverdens. Route66 greia er litt opphauset etter min mening. Ville heller f.eks tatt denver som utgangspunkt og kjørt vestover derfra og brukt mer tid på underveis. Derfra kunne du komme deg inn på route66en. Få for all del med deg monument valley.. Synes den var et mer spektakulørt syn enn selveste GC. Alt blir så annerledes når du står nede og ser opp. Ta en tur inn i valleyen med en av de lokale indianerne.. absolutt verdt pengene.

For all del få med deg PCH, om du bare kjører litt på den.. Synes ikke den er så storslått at jeg hadde giddet å kjøre mil på mil langs den. Som regel tåkete, vindfull, mye svinger, mye veiarbeider osv.. og ganske øde ( iallefall på de strekkene jeg har kjørt). Men den er nå spektakulær, selv om jeg synes kystveien på f.eks amalfi var finere.

Tror uansett noe av feilen folk flest bruker å gjøre er å prøve å gape over mest mulig når man skal på tur. Ville prøvd heller å konsentrere turen litt mer, med mindre man har masse tid til rådighet.

God tur

2
1

Synes gammel_dame har et godt forslag bortsett fra at jeg nok ville startet litt lengre oppe på vestkysten. Uansett kommer det jo mye an på hva du/dere liker å gjøre og se, men mye gode tips her.

2

Lignende innlegg

Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...