Reisetips

DrSchwei

Cape Town hotell mm

Skal til Sør-Afrika i februar-mars. Blir Lufthansa A380 til Johannesburg. Tenker å ta første fly videre til Cape Town. Og så vurderer jeg å ta tog tilbake (tar ett døgn).

Så da blir det 10 overnattinger i Cape Town. Tenker å på på hotell. Har fått anbefalt type guesthouse, men jeg reiser alene og setter pris på friheten og anonymiteten som et hotell gir. Er ikke så keen å bo på et lite pensjonat der man møter eieren til frokst, for å si det slik.

Ser etter hoteller i prisklassen 500-800 kr døgnet. Det pussige er at alle synes å ta mer eller mindre grad av forhåndsbetalt, ofte halvparten. Noen som har erfaring med dette - får man tilbake pengene om man kansellerer (?).

Ettersom de har denne policyen blir det ekstra viktig å velge et bra hotell NÅ, synes jeg. Så tips mottas!

2
6 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

En stund siden du spurte om dette, men svarer likevel.

Jeg var i Cape town ca 10 dager i fjor, bodde på et hotell som heter Circa luxury apartment hotel. Tror jeg betalte ca. 600 kr natta. Da fikk jeg en stor leilighet med soverom, bad, stue/kjøkken og ekstra toalett. Var også en balkong der, med morgensol.

Jeg ønsket ikke å bo i V&A waterfront, men heller i nærheten av sentrum. Var ikke så mye som skjedde akkurat ved hotellet, endel kontorbygg og slikt, men var 5-10 min å gå til Long street, og kanskje 25 til waterfront.

Ingen restaurant/bar/frokost/basseng og slikt på hotellet, men det passet meg fint, da jeg ikke er ute etter slikt.

Jeg anbefaler dette, synes det ga mye for penga!

Og tror også jeg måtte halvparten på forhånd ja, vet ikke hvorfor det er slik.

2

Hvis du bruker f.eks booking.com så er der mange hoteller der du slipper å betale noe på forhånd, og det er de som ordner med alt hvis du avbestiller, så da regner jeg med at pengene dine er trygge.

1

Takk, skal se nærmere på dette. Ser at leilighet er en mulighet, regner med det er resepsjon og/eller rengjøring. Ellers er det mulig jeg reiser alene, og på et såpass ukjent reisemål er jeg mest fortrolig med å ha hotell.

1

Har sett på litt ymse hoteller og har foreløpig endt opp (etter fram og tilbake og en avbestilling et annet sted) på dette.

http://no.tripadvisor.com/Hotel_Review-g312659-d622830-Reviews-Urban_Chic_Boutique_Hotel-Cape_Town_Central_Western_Cape.html

Det er kanskje for mye i "smørøyet", men nå var prisen nede i 450 kr/døgn, og selv om det er mer 3 enn 4 stjerner, muligens, så er det relativt moderne og har badekar (veldig viktig!) og minibar.

Satser i alle fall på dette i 5 dager, så får jeg vurdere å ta noe "roligere" de neste 5 døgn i byen.

Egentlig sjelden jeg har lett etter hotell så lenge et sted..

1

Kan rapportere at Urban Chic så absolutt svarte til forventningene. Litt bråk fra gata i helgene, men neppe verre enn et vindu mot Karl Johan. Bra standard og ikke minst et veldig stort, bredt, dypt og behagelig badekar, som ble brukt hver ettermiddag/kveld.

Kjekt å kunne gå til puber/restauranter, blant annet en meget god biffrestaurant om kvelden uten å måtte ty til transport.

Fant også priser på Venere som tilsvarer under 450 kroner døgnet. Svært fornøyd.

1

Lignende innlegg

Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
2 svar
Musikk mer-musikk Siste svar

Eides språksjov

Noen som kan fortelle meg tittelen på musikkstykket Sjur Hjeltnes spiller rett før «respons» i sesongfinalen 2021 ?☺️(episodenavn «musikken i språket»)
1
1 svar
Reisetips verticalman77 Publisert

Dalsland

Vurderer å ta en tur til Dalslands kanaler etter over 20 år siden første tur. Noen som vet om området Högfjellet ved Tisselskog er likt nå som den gangen?
1
0 svar
Laster...