Reisetips

gjertsen

Madeira på vinteren?

Ser at både Star Tour og Apollo starter opp med turer til Madeira nå i vinter. Ser også at pressen har kastet seg på dette. Men hva møter man i f.eks januar? Jo, en god norsk vår/sommer med dagtemperaturer på ca 17 grader og ca 14 grader på natta. Dette i følge Apollo sine linker til temperaturer. Tror nok det er mange som vil "gå på en smell" som drar hit og tror de vil få en uke eller to med skikkelig "syden varme".

1
5 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Tror du tar feil.

Madeira har aldri vært markedsført som en typisk "syden-destinasjon".

1

Litt annen type reisemål enn Grand Canaria. Man drar for natur og et godt klima, men det er omtrent ikke strender, så den voldsomme varmen er egentlig greit å slippe. Madeira er fantastisk vakkert.

alb

1

For det første er det snitt-temperatur,og for det andre er det ikke alle som ønsker å ligge å steke seg i svette.

Madeira er et meget flott reisemål for de som ønsker en litt mer aktiv ferie,i fantastiske omgivelser,godt klima,og meget god mat for en rimelig penge.

Kan godt tenke meg å ta turen selv.

1

Madeira er fantastisk, kort og godt, i alle fall dersom du ikke er ute etter en "dovenferie". Fotturene i fjellene er dramatisk flotte (og av og til temmelig utfordrende).

Men trådstarter har rett i at været kan være temmelig variabelt i vinterhalvåret, spesielt i perioden november-februar. Øya ligger tross alt et godt stykke ut i Atlanterhavet, langt vekk fra kysten.

Vi har vært der i desember, og da vi var der var det sånn 50/50 omtrent, med sol og regn. Og hvis det regner er det direkte farlig å gå de mer utfordrende turene.

Mitt råd: Ta sjansen! Du vil mest sannsynlig få en del soldager, og da kan du nyte av et landskap i daler og fjell du ikke kunne drømme om ellers.

Mvh

monsanto3

2

Tror ikke det er noe overhengende fare for at "sydenfarere" reiser til Madeira. Har vært der mange ganger, sommer som vinter. Øya er utrolig vakker og frodig. Det blir kaldt i vannet der ute i havet, og det finnes ikke mange strender. Været kan være ustabilt, og er det noe solhungrige nordmenn ønsker seg, så er det sol og varme i tillegg til lange strender. Nattelivet er ikke variert og heftig, men Madeira er kjent for sin nyttårsfeiring.

Og om noen skullee "gå på en smell", kan de plaske i bassenget, oppleve nydelig natur og deilig mat i skjønne omgivelser...

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...