Reisetips

co87

Tips om Marrakech romjul/nyttår 2013

Jeg lurer på om det er noen som har noen forslag for hva man kan gjøre i Marrakech nyttårsaften 2013?

Eller andre tips. Har booket tur 26 desember - 2 januar! Tips om alt fra restauranter til utflukter tas gledelig i mot! Takk =)

1
9 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg kan bare kondolere.Marokko er et land med plagsomme folk.En gang var en gang for mye. Unger kastet sten etter bilen.Man blir nærmest overfalt av plagsomme selgere,og jeg ble forsøkt ranet med kniv.Alt i alt et dritt land.

1

Vi var der for et par år siden i romjula og rett over nyttår. Veldig fint i Marrakech. Vi bodde i en Riad i gamlebyen, en halv uke. Dessverre husker jeg ikke navnet på den vi bodde på, for det var et veldig ålreit sted. Deretter bodde vi et lite stykke utenfor byen på et hotell resten av uka.

Nyttårsaften feira vi faktisk med han som eide hotellet vi bodde på, han, kona og et annet par som var der på ferie. Det var utrolig artig, og mye champagne.

Vi dro på en dagstur over atlasfjellene, det likte vi godt. Vi hadde også tenkt oss til Essaouira, men det fikk vi aldri til.

Jeg likte meg veldig godt i Marrakech, og jeg ser ikke bort ifra at jeg reiser tilbake en gang.

alb

2
albatrost Vi var der for et par år siden i romjula og rett over nyttår. Veldig fint i Marrakech. Vi bodde i en Riad i gamlebyen, en halv uke. Dessverre husker jeg ikke navnet på den vi bodde...

Vet du hva avataren min forestiller?

Geiter i argantrærne mellom Essaouria og Marrakech! :)

Jeg syntes ikke noe særlig om Essaouira, men Marrakech er en by i mitt hjerte! Smakene, duftene, lydene... utsikten til Atlasfjellene. Medinaen, taginene...

Mmmm.

Har imidlertid aldri vært der over jul/nyttår, så kan ikke svare trådstarter på det. Vil anta at Jema-el-Fnaa er stedet å gå, med alt fra mat til slangetemmere.

1

Jeg kom faktisk hjem fra Marrakech søndag kveld etter 6 dagers opphold der. Reiste to voksne og tre barn fra 6 til 15 år. Visste på forhånd lite om hva som ventet oss, men ble svært positivt overrasket. Selgere og taxisjåfører var ikke så pågående som jeg hadde fryktet. Du finner masse restauranter i området nevnt over (rundt markedsplassen). Vi bodde i et kompleks 15 minutter unna med taxi da vi ønsket tilgang til et større basseng.

Du finner også flotte shoppingsenter i byen dersom du skulle ønske det.

Vedr aktiviteter: Du kan oppleve det meste innen turer, søk på ulike turoperatører. Det er muligens mulig å besøke alpinanleggene utenfor byen i januar (Okkumeiden?).

Alt i alt trivdes vi bra (selv om jeg personlig ble litt skuffet over maten-hadde forventet mer smak i den). Drikker du alkohol er det vanskelig å få tak i i området rundt markedsplassen, kun et par, tre restauranter serverer øl/vin.

1
liftmann Jeg kan bare kondolere.Marokko er et land med plagsomme folk.En gang var en gang for mye. Unger kastet sten etter bilen.Man blir nærmest overfalt av plagsomme selgere,og jeg ble fo...

Unger kastet sten etter bilen

Lurer på hvordan du hadde oppført deg for å fortjene det. Det er mange som liker seg i Marocco, meg inkludert. Jeg liker menneskene mye bedre der enn i ditt favorittland.

Kan dessverre ikke hjelpe trådstarter.

1
Forfun [sitat…] Lurer på hvordan du hadde oppført deg for å fortjene det. Det er mange som liker seg i Marocco, meg inkludert. Jeg liker menneskene mye bedre der enn i ditt favorittland....

Jeg traff på en som var ute etter å rane turister,men jeg tok opp kampen og han løp.Ellers synes jeg alle var uhøflige uten om de som hadde noe å selge, inklusive den prostituerte på hotellet ,men hun likte ikke min kone. Så var det disse plagsomme hasjselgerne. Du vet ikke hvilket som er mitt favorittland ,men jeg bor i Thailand fordi kona mi er derfra. Thaiene er hyggelige ,men jeg bor jo ikke på et turiststed.

Marokko er det eneste landet jeg har vært i som jeg kan si at jeg ikke har likt meg.

1
Reddkongen [sitat…] jeg trives kjempe i thailand,nepal og laos.men deler av marokko kommer like høytt på lista

Jeg var sikkert uheldig.Stoppet i en landsby mellom Agadir og Marrakech.Da begyndte noen smågutter å kaste stein så jeg kjørte. I Marrakech ble vi nærmest overfalt av noen som ville være guider. På veien hjem tok jeg med en haiker og han var da hyggelig nok.Det ver verst med knivmannen som jeg sloss med.Det var vel dråpen.

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Publisert

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
0 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
2 svar
Musikk mer-musikk Siste svar

Eides språksjov

Noen som kan fortelle meg tittelen på musikkstykket Sjur Hjeltnes spiller rett før «respons» i sesongfinalen 2021 ?☺️(episodenavn «musikken i språket»)
1
1 svar
Laster...