Reisetips

Freitas

Tips om Jordan?

Jeg har nærmest på impuls bestilt en ukes ferie om halvannen uke for samboeren og meg til Aqaba. Har aldri vært i Jordan før, men er selvfølgelig klar over Petra, Wadi Rum, Dødehavet og den slags vanlige turistmål. Bading/dykking er ikke på interessekaret vårt.

Så spørsmålet mitt er om noen har kunnskap om andre ting som kan være interessant, og spesielt gode restauranter eller annet spennende i Aqaba. Det blir begrensa hvor mye vi kommer til å reise rundt i landet når vi bare skal være en uke, selv om leiebil et par-tre dager kan bli aktuelt.

1
20 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Var der i fjor på denne tida. Flott ferie. Byens største attraksjon er folkelivet, markedene og følelsen av at man virkelig er i et arabisk land blandt vannpiper og burkaer. Ellers lite særegent å se der.

Regner med at du reiser med Apollo? da er mitt råd at den eneste av deres utflukter som dere blir med på er til Wadi-Rum. Den er til gjengjeld helt fantastisk og verd hvert eneste øre.

Til Petra bør dere mye heller reise på egennhånd med leiebil, for av en eller annen grunn går folk glipp av en av de største opplevelsene der med Apollo sitt opplegg, nemlig en tur enten til fots, eller aller helst på ryggen av et muldyr opp til toppen av et fjell, hvor det ligger en ruin kalt Monastiriet.

For å kunne bade i dødehavet må dere reise lengst nord i sjøen for å finne anlagt badeplass med ferskvannsdusj, som er helt nødvendig. Hver vei er det ca 270 kilometer, så det blir en hektisk dag hvis dere vil opp dit.

Beste restauranten vi fant ligger litt avsides nede ved havna. mener den heter Romero.

1

Som Larrek sier, anbefales absolutt å leie en bil tidlig på morgenen i Aquaba, og kjøre opp til Petra, Nabateernes hovestad for 2000 år siden.

Tror kjøreturen tok 2 1/2 time hver vei, eller der omkring. Det går an å ta en litt annen vei tilbake, for variasjon.

Liker man ennu flere oldtidsbyer ligger Jerash eller Dekapolis vel en times kjøring nord for Dødehavet, men da blir det fort en 2 dagers tur fra Aqaba.

Hjemmelaget pita med homus smaker svært godt i Jordan.

1

Liker dere høyder, så kan dere ta turen med luftballong over Wadi-Rum. Svært hyggelige priser sammenlignet med andre steder.

Drar dere på tur ut dit, husk varmt tøy. Nå var jeg der riktignok helt i begynnelsen av desember, mulig det er kaldere da,men vi frøys alle man. Det ble iskaldt der ute på lasteplanet. Selv om bilene ikke kjører fort, kommer kulda krypende. Hadde vel aldri trodd at jeg skulle fryse så mye i en ørken.

Gå til den lokale barbereren. En liten opplevelse i seg selv. Jeg var der i flere timer. Vi hadde så mye å snakke om, og så mye te og drikke. En av de unge gutta snakket bra engelsk, så her kommer du tett på hverdagslivet.

Inne i Aqaba ville jeg hoppet over restauranter med menyer på mange språk. Spis der de lokale spiser. Kelnerne snakker lite eller dårlig engelsk, så det er bare å peke og smile. God og billig mat får dere garantert.

Har dere lyst til å svinge dere en kveld, ta turen til D´Lounge. Topp band, hyggelige folk og bra stemning.

God tur :-)

2

Takk for tips så langt, her var det flere innspill jeg skal ta med meg. I tillegg hadde jeg flaks da jeg på lørdag tilfeldigvis møtte en bekjent som viste seg å ha vært i Aqaba flere ganger. Han har kontakt med en lokal fyr (som snakker forståelig engelsk) som har sagt seg villig til å stille opp som guide både i byen og hvis vi skal farte litt rundt.

1

Jeg har nærmest på impuls bestilt en ukes ferie

Da havnet jeg i samme situasjon, drar ned om noen dager. Har kun bestilt fly.

Foreløpig plan er 2 eller 3 netter i Aqaba. Noen anbefalinger på hotell? Høy standard med strandlinje.

Hvordan er dykkingen der? Har fått veldig forskjellige svar når jeg har sjekket. Blir uansett en dag, er det bra flere.

Ønsker så å dra opp til Petra, enten leie bil eller offentlig. Ankomme ettermiddag for å ha hele neste dag der. Noen anbefalinger på hotell? Sted med sjel, om det er 2 eller 5 stjerner spiller mindre rolle.

Neste overnatting en liten by ett sted. Uten turister. Aner ikke hvor, blir bestemt ut fra kron og mye i veikryss. Gjerne midt i ingenting.

Er Israel verd ett stopp? Mye formaliteter? Har lyst til å dra innom, men vil ikke kaste bort for mye tid.

Andre tips om god mat? Skal nok sjekke ut Larrek's tips lenger opp. Gjerne flere tips, hvor går de lokale med penger?

Har ikke fått tak i guidebok, så det må bli lesing på flyet. Herlig med en tur uten struktur igjen.

1
Forfun [sitat…] Da havnet jeg i samme situasjon, drar ned om noen dager. Har kun bestilt fly. Foreløpig plan er 2 eller 3 netter i Aqaba. Noen anbefalinger på hotell? Høy standard med str...

Noen anbefalinger

Glem nå hele Aqaba....stygg by med rustne skipsvrak på utsiden.

I Jordan nå er det vel bare tre ting som gjelder....Wadi Rum, Petra og Dødehavet. Du kan reise rett fra flyplassen og ut til Wadi Rum. Om det er sent, så kan du leie telt og sove der før du fikser tur ut i det mektige ørkenområdet. Det er rimelig turistifisert, så det gjelder å komme i kontakt med de rette menneskene. Min tur i Wadi Rum var ganske vill, og kanskje ikke helt å anbefale...men hvis den familien som reddet oss fra en natt (eller flere) alene under åpen himmel fremdeles bor fast der ute, så anbefaler jeg deg å forsøke å komme i kontakt med dem. Der får du mat og en madrass. Spør etter dem i landsbyen. De er/var den eneste familien som bodde fast ute i ørkenen. Hvis Ali fremdeles driver restauranten sin, så skygg unna hans turtilbud...han er en kjeltring (selv om jeg fikk uforglemmelige minner ved å tro på ham).

Er masse overnattingstilbud i Wadi Musa...sikkert noen like ved inngangen til Petra også. Jeg ville bodd sentralt i Wadi Musa, for å oppleve dagliglivet der også.

Dødehavet er et must...som jeg skrev til deg i en annen tråd.

Amman er ikke verdt noe besøk.

Israel fortjener vel strengt tatt litt lenger tid?

Det offentlige transporttilbudet i Jordan er godt. Du kan velge mellom minibuss eller servicetaxi. Veiene er stort sett bra.

Gourmetmat kan du spise i Norge.

God tur.

1
Forfun [sitat…] Da havnet jeg i samme situasjon, drar ned om noen dager. Har kun bestilt fly. Foreløpig plan er 2 eller 3 netter i Aqaba. Noen anbefalinger på hotell? Høy standard med str...

Er Israel verd ett stopp? Mye formaliteter?

Det tar litt tid på grensa, mangen spørsmål. Når du har kryssa grensa kjem du til Eilat som ikkje er ein spesilet interesann by, men det har kanskje bedre stender enn i Aqaba. Det tar 3-4 timer å kjøre fra Eilat til Jerusalem

2

Takk for tips. Vil ha noen dykk, så må ha ett stopp i Aquaba. Dessuten er jeg sliten, så en start på stranda er perfekt. Hmm, må lese litt om wadi rum.

Gourmetmat, hva er det? Jeg vil ha god lokal mat. Ikke turistmat. Heller gatemat enn restaurant på strandpromenden. Men prøver gjerne områdets beste restaurant.

Temperatur påvirker valg. For sent på året til fjellet. Holder alle muligheter åpne.

1
Forfun Jerusalem står høyt på lista. Frister hvis Jordan skuffer

Tviler på at du blir skuffet, men i så fall er en rundtur i gamlebyen i Jerusalem absolutt å anbefale. Men det er og det eneste som er verdt å besøke der. Ta gjerne en gratis guidet tur som starter ved Jaffa Gate (ca 1,5 time). Da gjør du deg litt kjent, og kan fortsette på egen hånd.

Ikke bli værende i byen. Tel Aviv er nemlig bare en times tid unna, og er en fantastisk by, med en strandpromenade som overgår det meste av byer i europa.

Jeg synes faktisk Aqaba var en trivelig by, men særlig vakker er den ikke. Virket litt rotete, og det er ikke alltid like enkelt å finne butikkene hvor de selger øl.

Bodde en gang på et hotel som heter Red Sea Dive center. Det høres ut som et hotel som ligger ved sjøen, men ikke la deg lure av navnet. Det lå langt oppe i fjellet, og litt på utsiden av byen. Så rådet er å sjekke grundig beliggenhet før du bestiller.

Grensekryssingen mellom Jordan og Israel kan være enkel eller et mareritt. Havnet en gang rett bak et par turistbusser full av russere, og halve dagen gikk for å komme meg inn i Israel, selv om jeg hadde både visum og arbeidstillatelse.

Hvis du først reiser innom Israel og skal ha et stopp ved Dødehavet, er det bedre å ta det i Israel (Ein Gedi) enn i Jordan. Masada like ved Ein Gedi er også verdt et stopp.

2

Forstår at forberedelsene mine er fraværende. Wadi rum ligner mye på en ørken jeg har besøkt i USA (utah??). Men hadde ikke hørt om den før. Men det er 5-7 grader kaldere der på denne tiden av året. Føler jeg er litt utenfor sesong. Vil starte varmest mulig.

1
Forfun Forstår at forberedelsene mine er fraværende. Wadi rum ligner mye på en ørken jeg har besøkt i USA (utah??). Men hadde ikke hørt om den før. Men det er 5-7 grader kaldere der på de...

Wadi Rum er ikke likt noe i Usa. Og kaldt? Det var desember da jeg var der, og ikke noe problem i det hele tatt...er bare å ta på seg noe annet enn shorts og t-shirt. Er jo ikke bare pga steinformasjonene det er verdt å reise dit (jeg nevnte ikke beduinfamilien uten grunn).

(Men når jeg bl.a. leser om ballongferd lenger opp...så forstår jeg at Wadi Rum kanskje har blitt veldig turistifisert de senere år, men null problem å få en flott opplevelse likevel...hvis man vil og tar de rette grepene).

Kos deg i Aqaba. ;o)

1

Aqaba.

Anbefaler Mövenpick hotell. Vår favorittrestaurant i Aqaba var forresten Rovers Return. Veldig god mat.

For en tusenlapp (om jeg husker rett) kommer du deg forresten på tvers av landet (Aqaba - Amman) i en drosjelignende sak. Da får du en detour innom Dødehavet også.

1
annmag [sitat…] Kan det virkelig være riktig? Vi var tre stykker og betalte kr 200,- til sammen (Amman-Aqaba) for snaut fem år siden, riktignok uten turen nedom Dødehavet.

Er sikkert bare jeg som surrer fælt. Dette var for 3 år siden, fra downtown Amman til Mövenpick Hotel and Resort Aqaba, via Dødehavet + et eller annet fjell der noe spesielt har skjedd i fortiden. Brydde meg mer om vannflaska på den turen. Vi var vel og merke 5 stykker.

Brukte dere lang tid på turen? Dere kjørte vel direkte da.

1
Jack_Daniels Er sikkert bare jeg som surrer fælt. Dette var for 3 år siden, fra downtown Amman til Mövenpick Hotel and Resort Aqaba, via Dødehavet + et eller annet fjell der noe spesielt har sk...

Neida, ikke sikkert du surrer. Aqaba har tydeligvis blitt svært turistifisert, og da går ofte prisene til værs.

Ja, var direkte, for oss var det bare en transportetappe for å komme fra Amman og ned til Aqaba for å ta flyet hjem til Norge. Prisen var for bilen, så den hadde vært den samme om vi hadde vært fire. Husker ikke hvor lang tid det tok, men sjåføren hadde tydeligvis fylt flybensin på tanken...for fort gikk det.

1
Jack_Daniels Anbefaler forøvrig noe helt annet enn Wadi Rum. Nemlig Wadi Mujib. Det var fantastiske saker, det.

Det går ikke an å sammenligne Wadi Rum med Wadi Mujib da. :o)

Wadi Rum har en fantastisk historie, og det er helt utrolig å oppleve å bo sammen med en beduinfamilie. Ingen elektrisitet, så stjernehimmelen er et fantastisk skue. Transporten er (selvfølgelig) kamel.

(Jeg snakker ikke om de arrangerte sightseeingturene hvor man f.eks. blir kjørt ut i 4WD for å se på noen steinformasjoner og sitter og drikker te under en gapahuk før man blir kjørt i full fart tilbake til Aqaba.)

1

Forresten: Når det gjelder Wadi Rum, så spiller det selvfølgelig en rolle hvor lang tid man bruker. Det tar tid og komme inn til de flotteste steinformasjonene.

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...