Reisetips

ArcticRose

Slitt pass forside

Forsida på passet mitt har blitt så slitt at det nesten ikkje går ann å sjå at det står Norge der. Det har ikkje vert eit problem når eg har reist i Australia og Asia, men kor streng er USA på dette? Det er jo det som er inni passet som er viktigast, men kan eg få problemer når eg reiser til USA?

Har mange kule stempel i passet mitt, så vill heslt ikkje skifte før det går ut på dato

1
10 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Mitt gamle pass gikk ut i sommer, og jeg måtte ha nytt. Var hos den lokale lensmannen og ordnet dette.

De klippet hull i det gamle med en tang og spurte om jeg ville ha det tilbake som et minne,

Det samme skjedde i 2003 ved fornyelse den gang.

Vet ikke om dette er vanlig, men det skjedde meg.

1

Er det ikke gått ut på dato (noe det vel ikke har) så kan du jo også prøve det på en reklamasjon....

Dvs. at du får nytt gratis.

1

Forsida på passet mitt har blitt så slitt at det nesten ikkje går ann å sjå at det står Norge der.

Dette hadde ikke jeg brydd meg om.

Hvis jeg skal tenke litt høyt om dette, så kan første tanke være at jeg aldri har hørt om at noen som har passcover har måttet ta det av for å vise forsiden. Har heller aldri opplevd at man noe lands immigrasjonsmyndigheter har sett på forsiden. Når jeg har opplevd at det har blitt tatt kopi av passet mitt, så har det aldri blitt tatt kopi av forsiden.

Slapp av...reis og kos deg med det passet du har. Hvor skal du?

1

men kan eg få problemer når eg reiser til USA?

Ville tatt mine forholdsregler, om jeg skulle reise til USA, ja....... Passet skal jo være maskinlesbart, så hva om barkodene ikke er lesbare? Bedre føre var enn etter snar!

Du kan også reklamere - jeg fikk nytt pass gratis pga. fabrikasjonsfeil, men det gikk ut på dato samme dag som det gamle gjorde, så det spørs hvor lenge det er til ditt pass går ut. Er det bare kort tid kan det lønne seg å bare kjøpe et helt nytt pass, så blir det gyldig i 10 år til og du sparer en ekstra tur på politistasjonen om bare litt.

1
Scandinoco [sitat…] Ville tatt mine forholdsregler, om jeg skulle reise til USA, ja....... Passet skal jo være maskinlesbart, så hva om barkodene ikke er lesbare? Bedre føre var enn etter sna...

Passet skal jo være maskinlesbart,

Det er jo forsiden som er problemet her, og den trenger ikke være maskinlesbar.

(Ellers har hun også skrevet hvorfor hun har lyst til å bruke det gamle passet til det er fullt eller utgått på dato).

1

Send en mail til ambassaden i Oslo. Svarer de positivt, kan du jo bare vise til eventuelle mail på flyplassen i USA hvis problemer.

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...