Reisetips

FilipMoe

Mellomlande i USA med prikk på rullebladet

Tidligere i år ble jeg tatt for fyllekjøring, (0,7 promille) og mista lappen i 14 mnd, 3 uker betinget fengsel og 5000 i bot. Jeg skal nå på tur til Colombia og da skal jeg mellomlande i Miami. Vil det bli et problem siden jeg har prikk på rullebladet eller er det slik at en flyplass regnes som internationalsone og at jeg rett og slett ikke har noe å bekymre meg for?

takk for svar

1
5 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

er det slik at en flyplass regnes som internationalsone og at jeg rett og slett ikke har noe å bekymre meg for?

Nei

1

USA er langt ifra like strenge som oss på fyllekjøring, og du kan bruke VWP så lenge det gjelder en sak og du ikke ble fengslet.

"A single drunk driving charge which didn't involve a jail sentence does not preclude you from using the VWP. When completing the Visa Waiver Program questionnaire given to you on the aircraft, you must answer yes to the question asking whether you have been arrested or charged. Consequently, you need to carry with you documentation (e.g. court records) to show you were not jailed. If you do not have this documentation you may prefer to apply for a visa."

Men kan jo være lurt å ringe ambassaden og spørre. Hva de ser betinget fengsel som er det vanskelig å si.

1

Fyllekjøring har jeg hørt er uproblematisk i forhold til visum til USA. Hadde du fått et forelegg for cannabisbruk, derimot, så måtte du visstnok ha ventet i flere år før du i hele tatt hadde hatt sjans på visum.

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Publisert

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
0 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
2 svar
Reisetips verticalman77 Publisert

Dalsland

Vurderer å ta en tur til Dalslands kanaler etter over 20 år siden første tur. Noen som vet om området Högfjellet ved Tisselskog er likt nå som den gangen?
1
0 svar
Laster...