Reisetips

PerfectSense

Hvor i New York?

I mai var jeg og kona ei uke i byen og bodde da på Times Square. Mer sentralt blir det vel heller ikke, men når vi når skal tilbake igjen i april er vi mer usikre på hvor vi skal bo.

Tmies Square har vi jo nå opplevd, og har av den grunn lyst til å prøve ett nytt sted. Noen tips? Og ikke minst, hvorfor?

Bare for å nevne det tenker vi fremdeles å holde oss på Manhattan.

1
14 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hva med å ta subway`en til Coney Island? Der er det Zoo, Fornøyelsespark, kaffeer og mye annet å se på. (husk å google åpningstider). Ellers er Jersey Gardens I New Jersey eller Woodbury Commons å anbefale hvis dere vil på shopping. Båttur rundt Manhattan er også fint.

1

Nå spurte han vel først og fremst om steder å bo. Coney Island er flott, men litt upraktisk som bosted!:)

Jeg har vært i New York noen ganger, og sverger til å bo sentralt med kortest mulig vei til alt. Så jeg vet ikke så mye om hvordan det er å bo utenfor Midtown. Men vet at de som har gjort det elsker det og mener at dette er det ekte New York. Og de har sikkert rett…;)

Men jeg personlig har vært veldig fornøyd de gangene jeg har bodd i Koreatown (på Raddisson Martinique og NYMA). Det er veldig sentralt like ved Empire State Building, men har likevel en helt egen atmosfære med alle de koreanske restaurantene. Så her bodde jeg godt og spiste godt! Og med T-bane like ved er det lett å komme seg ut i de ulike bydelene.

1

faen, der forsvant et lengre innlegg i det jeg trykket "send inn"...

Her er kortversjonen:

Bo mellom 14th street og Canal street. Da har du gåavstand til Soho, West Village, East Village, Tribeca, Little Italy, Grenwich Village, Meatpacking District, ++. Her er utvalget av restaurater og butikker stort, samtidig som tempoet er lavere enn oppe ved Times Square. Litt småbyfølelse, kontra midtown.

Du skriver ikke om alder, interesser eller budsjett. Ikke så lett med konkrete tips da. Jeg har ofte anbefalt http://www.washingtonsquarehotel.com/ – ene og alene pga god lokasjon. De som har tatt anbefalingen har utelukkende gitt gode tilbakemeldinger. Er budsjettet romsligere kan jeg varmt anbefale http://www.sohogrand.com/

2

Støtter Larsabal og anbefaler Lower East Side. Ikke like mange turister der nede og enda bedre tilbud av gode restauranter og slikt.

1
Larsabal faen, der forsvant et lengre innlegg i det jeg trykket "send inn"... Her er kortversjonen: Bo mellom 14th street og Canal street. Da har du gåavstand til Soho, West Village, East V...

Bo mellom 14th street og Canal street. Da har du gåavstand til Soho, West Village, East Village, Tribeca, Little Italy, Grenwich Village, Meatpacking District, ++. Her er utvalget av restaurater og butikker stort, samtidig som tempoet er lavere enn oppe ved Times Square. Litt småbyfølelse, kontra midtown.

Det ser ut til at det blir Soho denne gangen. Fruen har visst sett seg ut ett Trump-hotell i strøket :) Hadde i grunnen denne delen av byen i tankene da jeg ikke føler jeg fikk sett så mye av dette området sist vi var over. I motsetning til da kommer denne turen til å handle om mat og opplevelser fremfor shopping. Gleder meg til å sjekke ut Brooklyn, siden vi aldri kom oss over dit sist.

VG hadde faktisk en artikkel om Brooklyn nå i helga, og mye av det som står der skal testes. Spesielt Brooklyn Brewery frister. Kom tilfeldigvis over deres Sorachi Ace for en tid tilbake, og siden den falt i smak sier det seg selv at jeg må innom for en smaksprøve når jeg først er i hood'en.

Når jeg først er inne på mat og drikke, hvor vil folket anbefale å spise? Pr. nå er det vel bestemt at det blir en lunch på The Spotted Pig og en middag på Benjamin Steakhouse. Vi var på sistnevnte i mai, og skal tilbake. Kommer nok garantert til å svingen innom matbodene ved Madison Square Park også. Var bare en helt fantastisk opplevelse å handle mat der for så å gå over veien til parken for å sette seg ned på gresset å spise, kikke på folkene og suge inn atmosfæren! Anbefales virkelig!

Har dere noen steder dere bare spise på når dere er i New York?

1
Daffy83 Hva med å ta subway`en til Coney Island? Der er det Zoo, Fornøyelsespark, kaffeer og mye annet å se på. (husk å google åpningstider). Ellers er Jersey Gardens I New Jersey eller Wo...

Woodbury Commons å anbefale hvis dere vil på shopping.

Been there, done that :) Denne gang er det bare fra torsdag til søndag, så har ikke tid til å "kaste" bort en hel dag der. Tenker det blir en dag i Brooklyn, så får vi vel se hva resten av tiden bringer.

1
PerfectSense [sitat…] Det ser ut til at det blir Soho denne gangen. Fruen har visst sett seg ut ett Trump-hotell i strøket :) Hadde i grunnen denne delen av byen i tankene da jeg ikke føler jeg...

Har dere noen steder dere bare MÅ spise på når dere er i New York?

Må og må...:) Kan gi deg to helt ulike steder som jeg godt kan komme tilbake til i alle fall.

L´ecole som er gourmetmat til en fornuftig pris. De har både lunsj og middag. Stedet er en fransk kokkeskole slik at prisene ligger godt under steder med tilsvarende mat. Husker jeg ikke helt feil har stedet også en Bib Gourmand i Michelinguiden.

Burger Joint som ligger i resepsjonen på et ganske fint hotell (Le Parker Meridien) oppe ved parken. Fin kontrast og god burger.

1
PerfectSense [sitat…] Det ser ut til at det blir Soho denne gangen. Fruen har visst sett seg ut ett Trump-hotell i strøket :) Hadde i grunnen denne delen av byen i tankene da jeg ikke føler jeg...

Har dere noen steder dere bare MÅ spise på når dere er i New York?

Ja, det er to steder jeg alltid må innom når jeg er i byen.

Hasaki Sushi – et sted som har holdt koken i mange år og som serverer sushi som trekker japanske turister til stedet.

Coffee Shop – en institusjon på Union Square. En burger eller sandwich med fries og en knallsterkt GT er obligatorisk. Jeg har faktisk vært innom hver eneste gang jeg har vært i byen, og det nærmer seg nok en 20-talls turer, i tillegg til halvåret jeg var fastboende i 2001. Det er nok 90% fordi jeg vil gjenopplive gode minner fra sene kvelder på stedet, ikke nødvendigvis verdens beste mat :-)

Siden budsjettet tillater Trumph Soho mener jeg det er flere andre du bør vurdere som har langt høyere hyggefaktor enn sterile Trumph. Soho Grand er nevnt, The James, Mercer og The Dream (downtown) kan sjekkes ut ift samme prisnivå i samme område.

1

Når det gjelder middag så er det to plasser jeg passer på å besøke.

Bourbon street bar&grille - kreolsk og cajun

Adresse: 346 W 46th St

http://www.bourbonny.com/menu.pdf

Cajun Jambalaya anbefales, hadde definitivt prøvd alligator in a blanket som forrett.

Pampano - meksikansk mat - 209 E 49th St, New York

http://www.richardsandoval.com/pampano/menus/pampano_dinner.pdf

guacamole med nachos til forrett er et ypperlig valg, fantastisk god.

Ellers passer jeg vel på å prøve plasser jeg ikke har vært, er jo mange fantastiske burger joints som man absolutt burde besøke.

1
Unnskyldningen Når det gjelder middag så er det to plasser jeg passer på å besøke. Bourbon street bar&grille - kreolsk og cajun Adresse: 346 W 46th St http://www.bourbonny.com/menu.pdf Cajun Jamb...

er jo mange fantastiske burger joints

Så absolutt! Shake Shack i Madison Square Park (stengt om vinteren) og Corner Bistro i West Village (331 W4th street) er mine favoritter.

Jeg har hørt mye godt om Burger Joint, nevnt over av Leffa, og den skal prøves ved neste anledning (mars 2014).

1
Larsabal [sitat…] Så absolutt! Shake Shack i Madison Square Park (stengt om vinteren) og Corner Bistro i West Village (331 W4th street) er mine favoritter. Jeg har hørt mye godt om Burger J...

Shake Shack i Madison Square Park (stengt om vinteren)

Jeg var over i midten av februar i år og da var den åpen i alle fall. Det var ett av de stedene jeg hadde sett meg ut før jeg dro over, men det ble ikke til at jeg spiste der. De to dagene jeg gikk forbi hadde jeg nettopp spist!:)

1
Leffa [sitat…] Jeg var over i midten av februar i år og da var den åpen i alle fall. Det var ett av de stedene jeg hadde sett meg ut før jeg dro over, men det ble ikke til at jeg spiste...

Jeg var over i midten av februar i år og da var den åpen i alle fall.

What!? Mulig maks uheldig for min del da, siden jeg var innom parken en av dagene mellom 17. og 23. feb i år da jeg var over med guttungen. Den så veldig stengt ut, sånn vi-er-stengt-for-en-lang-periode-stengt. Uflaks!

Jeg var forøvrig innom Shake Shack i South Beach/Miami for et par år siden, som er en mer permanent sjappe i forhold til "boden" i MSP. Litt skuffende og litt mer McDonald-aktig, egentlig.

1

Jeg har akkurat vært på Manhattan, med kone og to barn. Pga en litt dyr rundreise i Florida som ble avsluttet i NYC, så valgte vi denne gangen et billig hotell - Holiday Inn, som ligger i W 26th St mellom 6th & 7th Ave.

Hotellet var greit nok, og ikke noe mer. Men beliggenheten var super. Vi gikk nesten overalt hvor vi skulle (Meatpacking, Central Park, shopping på 5th Ave) selv med 2 små barn på slep.

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Publisert

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
0 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
2 svar
Musikk mer-musikk Siste svar

Eides språksjov

Noen som kan fortelle meg tittelen på musikkstykket Sjur Hjeltnes spiller rett før «respons» i sesongfinalen 2021 ?☺️(episodenavn «musikken i språket»)
1
1 svar
Laster...