Reisetips

fargerik

Sommerferie i Norge

Jeg planlegger å ha sommerferie neste sommer i Norge for første gang på maaange år, og tenker meg å reise med det som er mest komfortabelt og praktisk.

Bare meg og kona.

Reiseruta er Fredrikstad- Kirkenes- Fredrikstad.

Lurer på å ta toget til Trondheim, ta noen dager der, og ta nattoget til Bodø, være litt der, fly videre til Kirkenes, og være litt der, og ta hurtigruta til Bergen, og være litt der, og til slutt ta toget tilbake til Fredrikstad.

Gjett om det er god tid til å planlegge?

Og gjett om alle tips vil være interessante?

Svaret er selvfølgelig ja.

Høres det ut som en grei tur når man har en måneds tid til rådighet?

Og ikke minst: Forslag til andre stopp på veien enn de vi kjenner?

1
20 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Du hopper jo tross alt over de beste delene av nordnorge når du skal ta flyet til Kirkenes. Tenker da på Lofoten, Ofoten og Vesterålen. Hadde heller tatt en bilferie der oppe.

2
LaCangura [sitat…] Absolutt en mulighet å ta buss fra Bodø til Narvik og videre ut til Lofoten for eksempel. Eller bare ta ferga fra Bodø ut til spissen av Lofoten. Det er ganske spesielle l...

Takker!

Vi vil nok se noe av det dersom vi tar hurtigruta tilbake, men jeg ser poenget. Å være der er tross alt noe annet enn å se det fra sjøsiden.

Alle tips er like gode, gi meg mer!

Blir jeg borte litt, er det bare på grunn at jeg må ta meg en blund. NSB starter forøvrig salg av billige billetter 90 dager før avreise, så den som passer på denne 90- dagers bestillingsfristen og er først til mølla, får svært, svært mye for pengene.

Hysssj....ikke si det til noen ;-)

1
fargerik Takker! Vi vil nok se noe av det dersom vi tar hurtigruta tilbake, men jeg ser poenget. Å være der er tross alt noe annet enn å se det fra sjøsiden. Alle tips er like gode, gi meg...

Alle tips er like gode, gi meg mer!

Hvis du har muligheten er jo Hamarøy et must på sommerhalvåret. Ikke bare går du i Hamsuns fotspor, men du beveger deg rundt på ei helt nydelig øy fult av sandstrender, som er lite bebodd men innbygerne der er meget hyggelige. Ta gjerne en tur ut på Tranøy Fyr hvor du kan kjøpe noe å spise.

Drar du innom Narvik kan jeg anbefale togturen på ofotbanen som mange kaller en av verdens vakreste togreiser. Billig er billettene også da store deler av turen går gjennom Sverige.

1
LaCangura [sitat…] Hvis du har muligheten er jo Hamarøy et must på sommerhalvåret. Ikke bare går du i Hamsuns fotspor, men du beveger deg rundt på ei helt nydelig øy fult av sandstrender, so...

Alt skal sjekkes grundig.

Mitt mål er mye å finne Bodin, i hvertfall det som er igjen av det. Faren til min bestefar var derfra, og min 90- år gamle mor har fortalt litt om den gang da...hun ble forøvrig flyttet sørover for 86 år siden.

Men jeg er etterhvert blitt ganske klar over hva jeg avstammer fra, og hvor villskapen stammer fra.

OK.

Nattinatt :-)

1

På veien nordover kan du gjerne lande i Alta eller Hammerfest og ta buss derfra til Kirkenes for også å få se noe av indre Finnmark (Finnmarksvidda).

Du reiser da fra Alta eller Hammerfest og reiser på turen blant annet gjennom Lakselv, Karasjok, Tana, Varangerbotn(Nesseby).

Kanskje en stopp i Karasjok og se samiske tradisjoner på Samelandssenteret samt Sametinget.

1
fargerik [sitat…] Det er store avstander, gett! over 460 km. med buss...litt over seks timer, ifølge kjøreruta på kartet

Ja det er lange avstander i Finnmark. Seks timers kjøring er med privatbil og effektiv kjøring. Bussen bruker 10,5 timer.

Da passer det kanskje bra med en overnatting i Karasjok etter litt over 200 km.

Rica ligger rett ved siden av Samelandssenteret og er en grei overnatting. Gangavstand til Sametinget også, bare noen hundre meter.

Med denne bussruta kan du kjøre etappevis etter eget ønske.

1
Columbus_3 Ja det er lange avstander i Finnmark. Seks timers kjøring er med privatbil og effektiv kjøring. Bussen bruker 10,5 timer. Da passer det kanskje bra med en overnatting i Karasjok et...

Med denne bussruta kan du kjøre etappevis etter eget ønske

http://www.177finnmark.no/Reiseplanlegger

Her kan du finne reisen. Rutene for 2014 er ikke klare ennå, så du må bruke datoer i år.

Klikk på alternativet for buss så får du opp ruta med tidspunkt.

1

Jeg kjørte Oslo - Finnmark t/r i fjor, en flott tur på sommeren.

En mnd så bør dere ha god tid til å få med dere det aller meste.

Ville anbefalt å flydd til Trondheim, også tatt buss eller tog videre derfra, mye flotte steder nordover.

Prøv å få med dere kystriksveien (tipper det går busser langs den). Ellers er jo Hurtigruta et godt tips fremfor fly dersom dere vil se kysten oppover Norge. er jo også mulig da å ta noen dagers stopp her og der.

Høres iallefall ut som en fantastisk tur

1

Reiseruta er Fredrikstad- Kirkenes- Fredrikstad.

Lurer på å ta toget til Trondheim, ta noen dager der, og ta nattoget til Bodø, være litt der, fly videre til Kirkenes, og være litt der, og ta hurtigruta til Bergen, og være litt der, og til slutt ta toget tilbake til Fredrikstad.

Nord-Norge er en ekstremt langt del av landet, hvis dere skal ha tid til å utforske perlene bør dere kanskje avgrense dette og fokusere på hva dere vil se. Det er ikke så dumt å fly hjem igjen fra Kirkenes, men det er mye dødkjøring/bussing helt opp dit..

Jeg ville anbefalt å ta Hurtigruten på deler av strekningen. Som andre påpeker kan du begynne med fly til Trondheim. Kystriksveien og Helgeland er en sann perle. Bodø er et fint stoppested selv om byen i seg selv ikke er en stor attraksjon. Du har Saltstraumen, Kjerringøy, Mjelle og noen flotte fjell i nærheten. Lofoten er et must, og dit kan du lett komme med ferga fra Bodø.

For alle som skal feriere nordpå anbefaler jeg i utgangspunktet bil dersom du virkelig har lyst til å se perlene, men med litt planlegging kan du få til ganske mye. Togturen til Bodø er flott, men du ser nok mer av skjønnheten på Saltfjellet enn langs kysten. Reiser du i august/septemer vil jeg absolutt anbefale dagtog fra Trondheim.

Det spørs helt hva du/dere har lyst til å se og oppleve.

1

Som en av verdens dyreste land så bør du ha med deg en god slunk penger

men Norge er fantastisk vakkert som jeg fikk oppleve gjennom marinen hvor vi kjørte MTB fra Bergen til Vardø innaskjærs.. Helt fantastisk og gratis :D

1

Takker for alle innspill!

Dette med Widerøe- billett virket jo smart, da. Det gjelder bare å finne rette sone. Kanskje den nordligste? Eller kanskje midtnorge og nordnorge? Det er jo en kjapp måte for å ta en drøss med småetapper på kort tid.

Og ja, jeg tar høyde for at det vil bli dyrere enn en Thailandtur :-)

Forøvrig ser jeg ingen spesiell grunn til å stresse med å se mest mulig, det blir bare stress. Veien er målet, men altså en stressfri tur ispedd Good Vibes.

Hele greia startet med at vi hadde lyst til å ta toget til Trondheim og hjem igjen, men det ble utvidet til å følge jernbanen til endestasjonen...osv...

1
fargerik Ingen av oss har lappen. Kan buss være et alternativ?

Hvis du vil se mer av innlandet av Nord Norge er det faktisk fult mulig å ta buss hele veien fra Bodø til Kirkenes. Bodø - Narvik. Narvik - Tromsø. Tromsø - Alta og Alta - Kirkenes. Strekket Bodø - Narvik - Tromsø kan faktisk gjøres på en dag med buss. Men vil annbefale stopp i Narvik og gjerne en spektakulær togtur til Bjørnefjell og tilbake. Vær klar over at buss mellom Alta og Kirkenes ikke går alle dager.

Lofoten, Vesterålen og Helgelandskysten er alle fantastiske, de for dere jo forsåvidt oppleve hvis dere tar Hurtigruta. Med mulighet for bussutflukt gjennom deler av Vesterålen og Lofoten. Samt flere utflukter på Helgelandskysten.

2

Det er mange fine områder rundt Bodø og Bodin. Saltstraumen, Kjerringøy, Svartisen. Men å klare dette med rutebuss tror jeg ikke jeg vil gå god for å anbefale. Men det lar seg nok gjøre.

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Publisert

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
0 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
2 svar
Musikk mer-musikk Siste svar

Eides språksjov

Noen som kan fortelle meg tittelen på musikkstykket Sjur Hjeltnes spiller rett før «respons» i sesongfinalen 2021 ?☺️(episodenavn «musikken i språket»)
1
1 svar
Laster...