Reisetips

Thomas.W.Henriksen

Thailand i juli??

Hei.

Ser det finnes flere tråder av ymse slag om Thailand, beglager så masse om noen finner denne tråden bortkastet. Men ville virkelig satt pris på svar fra dere globetrottere :)

Jeg og noen venner som ligger i planleggingsstadie for sommeren 2014, jeg ønsker at vi tar turen til thailand, men noen i følget mener dette er bortkastet da det er for kaldt og mye regn der i juli??

Kan noen med erfaring fra juli måned komme med sine meninger her? si noe om følgende, Trykk fra turister, tempraturer, regn mengde og priser? Er det deler av thailand som er bedre enn andre på denne tiden av året osv osv??

mvh Thailand entusiast :D

1
20 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Du skal nok slite med å oppleve at det er kaldt, ihvertfall sammenlignet med Norge.

I Bangkok sier vi at det er tre årstider:

Den varme, den veldig varme og den j***** varme årstiden.

Men det er litt forskjellig klima, det kan være kjølig om "vinteren" nordpå.

Regntid er regntid, det er tross alt tropene. Men det er jo ikke kaldt, da. Men det kan være møkkete badevann i havet på grunn av mye møkkete overvann når det er regntid visse steder.

Du kan lese her om klima.

Turistsesongen er fra nå og fremover. Nå er det fint. Reiser selv om en måned.

1

Kaldt er vel å trekke det litt langt..... Det vil være godt og varmt for å si det pent (og fuktig). Har selv vært i Thailand flere ggr i juni/juli. Du kan være heldig å få strålende vær, mest sannsynlig vil det regne kraftig deler av dagen (1-2 timer), og er dere skikkelig uheldige ser dere knapt solen på en uke. Koh Samui-området er trolig det området som er tryggest i disse månedene, de har visstnok større sjanse for "bedre" vær.

Regntid i SØ-Asia er vrient da ulike områder har regntid på ulike tider. Det finnes andre steder i området som har lite/intet regn i denne perioden. Sentral-Vietnam (Da Nang/Hue) skal være ganske trygt, i tillegg er det langt mindre sjanse for mye regn i store deler av Indonesia (Bali skal være ganske trygt).

Det er langt mindre turister på de klassiske turiststedene, og prisene for overnatting er ofte lavere. Men en del steder er også stengt pga lavere aktivitet.

1

Var 15 dager på Koh Samui i slutten av Juni ,og begynnelsen av juli og det var helt supert vær. Vi hadde en time med kraftig regn og det var allt.

1

Jeg og noen venner som ligger i planleggingsstadie for sommeren 2014, jeg ønsker at vi tar turen til thailand, men noen i følget mener dette er bortkastet da det er for kaldt og mye regn der i juli??

Jeg bor i Thailand og har opplevd alle måneder.

Juli er en fin måned med lite regn hvis du holder deg på østsiden , Hua Hin , Bangkok , og nedover til Pattaya .

Hvis det regner så er det kun en skur som varer i 1-2 timer. Det er veldig fint å være ute etter det har regnet da luften er mye renere da .

Sola skinner stort sett hver dag så det er det minste problemet i Juli .

Og temperaturen er som det pleier 28-33 grader ahengig av tid på døgnet .

Du kan også dra til Krabi og Phuket men de er litt mere utsatt for regn enn på østsiden .

1

Har landa på BKK i juli (kun i transit dog så var aldri inne i landet) var skyet oppholdsvær. Det som derimot var mer spennende var da jeg tok flyet videre om kvelden til Singapore, da så man mye lyn og torden på vei opp. På vei tilbake fra Singapore hadde jeg også transitt i Bangkok, da var det strålende sol. Så det er nok besøkbart i juli også. Singapore i det minste var ihvertfall det i juli, faktisk helt behagelig varmt, hadde litt regn der, men ikke mye.

1

Tusen takk for flere flott svar som bekrefter mine argumenter, nå blir dette lagt fram for gruppa og biletter bestilles sikkert relativt snart;)

1

Vet ikke om det er relevant, men om du skal til Thailand vil jeg på det varmeste anbefale å reise i mellom Desember - April.

I Juli kan du være nokså uheldig med været, selfølgelig kommer det an på HVOR i Thailand du drar. Men i og med at det er en guttetur overlever dere vel litt regn.

Jeg vil anbefale Koh Samui i Juli, der kan det være fint i Juli og har et meget bra uteliv :)

1

Hvis du synes det var varnt i Januar så må du ihvertfall være klar over at det er enda varmere og høyere luftfuktighet i Juli. Men etter en regnskur så er det ganske behsgelig. Akkurat nå i Thailand har vi nattetemperaturer ned på 22 grader så det er helt perfekt, trenger ikke bruke air-con lenger og blir ikke svett av å være ute.

Juli er noe helt annet men det finner du fort ut.

1

24 grader er det kaldaste det er i thailand,og det er aldri 2 dager med 24 grader.vanlig tempratur er 30 og ofte er der fra 33 til opp mot 40 som det er i april.Og jeg har vært 3 ganga i thailand i juli,og når det regner kommer det mye og er over veldig rask.Så det regner ikke flere dager uten stopp som her i norge,og øl kåster ca 10 krone 50 baht,så du kan drikke deg full på 100 norske kroner.Maten er billig og hotellet er billig,og ta taxi runt om kring i bangkok, kåster ca 100 baht 20 norske kroner.Og der blomster over alt føles som du har kommet til paradis,og damene er vakre og billige.Så det er bare og reise og nyte livet

1

Det er blitt meg fortalt at i omr rundt Pattaya er det ok også i Juli. Synes det er varmt overalt da,og noen ganger for varmt for meg.

Jeg trives ellers nær havet i syd

1
oeya-ol 24 grader er det kaldaste det er i thailand,og det er aldri 2 dager med 24 grader.vanlig tempratur er 30 og ofte er der fra 33 til opp mot 40 som det er i april.Og jeg har vært 3 g...

24 grader er det kaldaste det er i thailand,

Da kan jeg opplyse om at det var 18 grader i Bangkok i Januar for noen år siden. Så ja vi har noen "kuldeperioder" av og til selv om de aldri varer lenge, var vel 2-3 dager med usedvanlig kjølig luft og jeg elsket det , mens Thaiene skalv og frøs.

Og hvis du drar opp til Nord Thailand så har du temperaturer under 10 varmegrader , og det har skjedd at det har vært frost på bakken . Bare sånn til info.

1

men du treffer ikke ofte på 10 grader,jeg har vært i nord thailand mye.og kjenner en del som bor i thailand.så en sikere plass og reise på ferie en thailand,om du søker sol og varme finnes knapt.Hun jeg jobber sammen med,fryser når det er 24 grader i norge.Jeg har enda ikke opplevd og fryse i thailand

1

Vurderer en tur til Bangkok og nordover (også Laos) i mars. Er det veldig varmt da? Noen med personlige erfaringer?

1
Suave Vurderer en tur til Bangkok og nordover (også Laos) i mars. Er det veldig varmt da? Noen med personlige erfaringer?

Er det veldig varmt da?

Det er den varmeste tiden og høy luftfuktighet gjør det ikke bedre.

Eneste oppkvikkende er regnskurer men i Mars er det ikke så mye av det i Bangkok området.

Litt kjøligere er det sikkert i Laos men her i sør er Mars/April en måned jeg foretrekker å sitte innne med Air-Con på full guffe.

1

Ok, takk for svar. Men hvis alternativet er å ikke reise i det hele tatt? Og det blir forhåpentligvis i månedsskiftet febr/mars. Er det ikke verre i april?

Og hvor i sør er du?

1
liftmann Det er blitt meg fortalt at i omr rundt Pattaya er det ok også i Juli. Synes det er varmt overalt da,og noen ganger for varmt for meg. Jeg trives ellers nær havet i syd

Det er blitt meg fortalt at i omr rundt Pattaya er det ok også i Juli. Synes det er varmt overalt da,og noen ganger for varmt for meg.

Eg er nå der mest om sommeren og synest det er helt greit temperaturmessig . Vi har hus i Bangkok ikke langt fra safari world og holder mest til på andre sida av bukta når vi reiser på stranda . Cha-Am og Hua hin mest . Jomtien viss andre sida .

Profilbilde mitt er jo fra ett utsnitt av ett familiebilde fra Siam Park i bangkok :-)

1
Suave Ok, takk for svar. Men hvis alternativet er å ikke reise i det hele tatt? Og det blir forhåpentligvis i månedsskiftet febr/mars. Er det ikke verre i april? Og hvor i sør er du?

Ok, takk for svar. Men hvis alternativet er å ikke reise i det hele tatt? Og det blir forhåpentligvis i månedsskiftet febr/mars. Er det ikke verre i april?

Det er veldig varmt i mars, ja, Og det er enda varmere i april.

Men jeg syns personlig at mai kan bli enda litt mer varmt enn i varmeste laget. Vi holder oss da unna sola om dagen, holder oss inne og ikke på f. eks. stranda. Det er alt for sterk sol om dagene.

Jeg overdriver ikke. Sola er farlig. Du bør unngå å være i sola midt på dagen også i februar/mars, og heller ta morgenbad og kveldsbad...og rømme fra sola og kuule`n inne midt på dagen.

Uteliv er best fra solnedgang. Det er mest liv i gata når sola har gått ned.

Men for all del, vi er alle forskjellige. Jeg gjør som kona og de thaiene jeg omgås, holder meg unna sola når den er sterk.

"When you are in Rome, do as the Romans"...

1
taknina [sitat…] Eg er nå der mest om sommeren og synest det er helt greit temperaturmessig . Vi har hus i Bangkok ikke langt fra safari world og holder mest til på andre sida av bukta når...

Jomtien er på andre siden,og vannet er ikke fristende .Det er det heller ikke hverken i Cha Am eller Hua Hin heller.Det er steder jeg kjører raskt forbi. Jeg kjører jo fra nord øst til syd noen ganger på de mnd jeg er her.Hele kysten nedover fra Bangkok og forbi Hua Hin osv har jo pålandsvind i sesongen er et ikke brukelig synes jeg. På andre siden mot syd for Burma er det helt annerledes og et paradis. Innlandet og de store byene holder jeg meg mest unna.Bangkok kjører jeg elegant rundt.

Her om kvelden var jeg i elva og lystret reker store som sjøkreps. De smaker som hummer og er langt annerledes enn de man får kjøpt.Livet her ved kysten er herlig.

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Publisert

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
0 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
2 svar
Musikk mer-musikk Siste svar

Eides språksjov

Noen som kan fortelle meg tittelen på musikkstykket Sjur Hjeltnes spiller rett før «respons» i sesongfinalen 2021 ?☺️(episodenavn «musikken i språket»)
1
1 svar
Laster...