Reisetips

Rastlaus

Backpacker alene?

Hei! Jeg er en jente på 19 år som planlegger å backpacke neste høst. Har alltid hatt lyst å bare reise ut i verden med minst mulig planlagt av reiserute, og det er vell nå sjansen er der med tanke på at jeg ikke har begynt på noe utdanning. Jeg tenker å dra aleine, men møter bare negative responser til det, om at det ikke er trygt og at jeg vil få en bedre opplevelse med et reisefølge. Er som sagt jente, blond(kanskje relevant), ikke sånn super utadvent, men veldig evetyrlysten! Så hva sier dere? Noen som har synspunkter eller erfaringer de har lyst å dele?

1
5 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jenter som backpacker vil alltid ha en horde med gutter som ønsker å reise videre med de, så ikke vær bekymret for å reise alene. Man treffer lett folk på hostels for backpackers. Greit å starte i trygge omgivelser med god infrastruktur for backpackers som Thailand.

1

Ikkje hør på negative folk, dei har sikkert aldri reist på tur aleine.

Eg er også blond, men ein del eldre enn deg. Det bruker ikkje å være noko problem, men vend deg til folk som stirrer, spesielt vist du reiser til India

Australia er eit greit land å stare i som fersk backpacker, spesilet vist du er litt bekymra for tryggeten. Det er nesten litt for lett å reise der. Vist du ikkje har lyst å fikse alt sjøl finnest egne busselskaper for backpackere. http://www.ozexperience.com/ Du kan jo også skaffe deg "work n holiday visa" det er det mangen som gjere. Da kan du jobbe opp til 2 år i Australia

Asia er også greit for førsteganreisende. Kjøp ein bilett til Bangkok og ta det derifra. Mangen som reiser aleine, så du kommer gartantert til å treffe nokon å reise med.

Det er jo også mulighet til å mede seg på ei gruppereise, men då har du mindre firhet. Du kan ikkje veldeg sjøl kor du vill og kor lenge du skal være der, men dei heime som er bekymra for deg blir kanskje litt roligare

Mitt beste råd er å ikkje planlegge for myke, nyte livet og plassen du er på. God tur :)

1

Jeg også har anbefalt Australia tidligere. Virker som det er endel som reiser der alene. Reis når England har ferie og du er garantert å treffe endel engelskmenn som reiser alene.

1

Noen som har synspunkter eller erfaringer de har lyst å dele?

Ellers så kan det vel også være greit og ta det gradvis. Dvs. f.eks. starte med å reise i Europa alene og få en viss reise-erfaring.

1

Kjør på.

Det er fette enkelt å møte mennesker på hostel/backpacker lodges. Så lenge du tar dine forholdsregler når du farter alene bør det går greit.

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Publisert

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
0 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
2 svar
Musikk mer-musikk Siste svar

Eides språksjov

Noen som kan fortelle meg tittelen på musikkstykket Sjur Hjeltnes spiller rett før «respons» i sesongfinalen 2021 ?☺️(episodenavn «musikken i språket»)
1
1 svar
Laster...