Reisetips

kansas00

Hver tredje søring har aldri...

... vært i nord-norge.

Synes andelen var høy med tanke på at ganske mange av menn/gutter har tjenestegjort i militæret i nord-norge.. Samt at mange nordlendinger har flyttet sør-over.. giftet seg med folk sør på fått famile der som har slektninger nordpå å besøke.

Uansett er det det høye prisnivået som stopper eller er det andre ting ? Ser at nordmenn ikke har problemer med å bruke store summer på opplevelser i andre ender av verden.

1
13 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Kanskje resten av verden er mer interessant enn Nord-Norge? Det er jo ofte billigere å reise utenlands fra Oslo enn nordover.

1

Nord-Norge er vel verdt et besøk. Herlig at ordføreren i Tromsø faktisk utgir mobilnummeret sitt som fornøydgaranti.

Når det er sagt er jeg ikke veldig overrasket over tallene. En tur til Nord-Norge med fly og opphold koster nok minst like mye som en tur til de fleste destinasjoner i Europa. Og folk flest vil nok ha mer "garanti" for fint vær og behaglige temperaturer når man har noen uker ferie enn hva man kan få i Nord-Norge. For de fleste er ikke fin natur høyest på lista når man skal velge hvor man skal dra.

1

Uansett er det det høye prisnivået som stopper eller er det andre ting ?

Vil heller si at det er overraskende høyt at 2/3 HAR vært i Nord-Norge (er tross alt lite kvinner i militæret og færre og færre ungdom blir kalt inn til førstegangstjeneste).

Men som andre har påpekt er nok hovedårsaken at utenlandsreiser både er billigere og oppfattes som mer interessante enn privatreiser i Norge generelt.

Og for meg som Rogalending er resten av Norge utenfor en smal kyststripe på sørvestlandet temmelig irrelevant, og reiser til Oslo, Bergen og Trondheim er omtrent like uinteressante som Nord-Norge (men til gjengjeld er det større sjanser å havne i de byene der på jobb-reiser - dessuten hender det jo man må innom Gardermoen).

1

Ganske mange søringer har jo også innvandrerbakgrunn, og har nok liten tilknytning til nord-norge, og heller intet ønske om å se landsdelen.

1

Uansett er det det høye prisnivået som stopper eller er det andre ting ?

For egen del er det pga barn. Klarer ikke å friste dem med Lofoten, de vil ha sol og varme.

Når de slutter å feriere med meg skal jeg ta en tur med Hurtigruta.

1

Jeg bestilte tur til Svolvær med firmakortet for et par år tilbake, det kom på kr. 5000+. Samme år fløy jeg til Atlanta for noe mindre. Det setter ting litt i perspektiv.

1

Jeg har vært i Nord-Norge én gang :-). Men jeg har veldig lyst til å se Lofoten. Når jeg tenker på det, så er det ikke mange ganger jeg har vært på vestlandet heller. Jeg har ingen familie å besøke verken i Nord-Norge eller på vestlandet, og det er nok hovedgrunnen til at jeg har vært der så lite. Og så er det jo, som flere har vært inne på, billigere på alle måter å reise til utlandet på ferie.

1

Mine to siste sommerferier har jeg hatt i Nord-Norge. For oss som er over gjennomsnittet glad i natur blir jo man aldri lei av de fantastiske scenene som finnes der oppe. Skal jeg oppsøke sol og varme i sydligere strøk gjør jeg heller det på vinteren. Sommeren vil jeg gjerne tilbringe her hjemme. :)

1

Synes ikke det er så rart at mange ikke har vært i Nord-Norge. Effekten er vel forsterket av at det blir stadig forholdsvis billigere å reise ut av landet. Ofte er det vel slekt og venner som gjør at man faktisk besøker Nord-Norge, om det ikke er spesielle natur/kultur-verdier man er spesielt opptatt av. Geografisk er jo også Nord-Norge "noe" stort.

Selv har jeg ikke vært der oppe siden tjenesten i Marinen, men hadde også to-tre besøk oppover fordi vi har familie i Alta. Det var fine turer, spesielt den gangen vi kjørte begge veier. Husker spesielt Helgeland som veldig vakkert og spesielt. Og Finnmarksvidda i 25 grader og ekstreme mengder med mygg.

Frister med gjenbesøk, men det står ikke øverst på lista. Det er en del land utenfor Norge jeg gjerne besøker for første gang først.

1

Skulle likt å sett en mer differensiert statistikk.. Når 2/3 av nordmenn har vært i nord-norge (som jo er ganske høyt).. så undres jeg over hvor mange som har vært der som turister i forhold til hvor mange som har vært der som f.eks besøke familie, militærtjeneste, arbeidsreise etc. Har selv bare vært der i førstegangstjeneste og jobbreise.

1

Ferierte mye selv nordpå i som barn og i tidlig ungdom. Har masse gode minner. Men i dag fremstår det som lite attraktivt for meg.

Jeg tror landsdelens største utfordring er avstander. Avstand fra sørlige deler av Norge, men også avstandene innad i landsdelen. Reiser jeg nordover, vil det for å oppleve hva naturen der har å by på - landsdelens byer og tettsteder har for meg minimal interesse. I praksis betyr det at man er helt avhengig av å ha bil for å få særlig utbytte av turen. Bilturen nordover er slitsom og kjedelig, mens det å leie bil i eget land sitter nok langt inne for mange.

1

Man har ikke opplevd nordnorge før man ender opp i en gamme med noen samer på nachspiel. Herlige minner jeg ikke ville ha vært foruten. Flott landsdel, men som det nevnes: Avstander og verdi for pengene er nok et praktisk problem.

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Publisert

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
0 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
2 svar
Musikk mer-musikk Siste svar

Eides språksjov

Noen som kan fortelle meg tittelen på musikkstykket Sjur Hjeltnes spiller rett før «respons» i sesongfinalen 2021 ?☺️(episodenavn «musikken i språket»)
1
1 svar
Laster...