Reisetips

Suave

Chile til Peru - på tre uker?

Jeg har så smått begynt å tenke på en tur til Sør-Amerika, mest sannsynlig i april neste år. Jeg har maks tre uker til rådighet. Jeg har tenkt å fly til Santiago i Chile, og hjem fra Cuzco (ev.Lima) i Peru. Reiser alene, er en mann i 30-åra.

Foreløpig forslag: Santiago og Valparaiso i Chile, så Mendoza og Salta i Argentina. Nord til Bolivia med Uyuni, Potosi, Sucre og La Paz. Deretter Titicacasjøen og så avslutte i Cuzco med Machu Picchu i Peru.

Jeg tenker å reise med buss, men kan også ta en flytur dersom dette er hensiktsmessig.

Jeg skjønner at tre uker ikke er veldig mye, men dette bør vel la seg gjøre? Erfaringsmessig synes jeg det er greit med mindre tid enn mange andre. Blir uansett bare en tur for å få en smak på landene. Jeg er klar over at dette er en "turistløype", men er veldig sugen på å få sett Machu Picchu og Titicacasjøen. Er også interessert i biff og rødvin. Naturopplevelser er supert, men er ikke interessert i så mye fjellvandring og tilsvarende. Mest interessert i historie og kultur.

Noen som har synspunkter eller tips?

1
3 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Bør være mulig det, selv om det er ganske mange steder du skal prøve å se. Det er store avstander, dårlige veier og høye fjell, så buss kan ta mye tid.

For eksempel kan det være en ide å fly fra Sucre til La Paz, søkte raskt og det ser ut til å være 18 timer i buss, og det er nok ikke inkludert forsinkelser, de samme gjelder nok Mendoza til Salta. Jeg liker selv å ta buss egentlig - fint å se landet fra buss/tog-vindu.

Biff og rødvin er typisk i lavlandet - ikke så mye rancher og slikt oppe i Andesfjellene. Så jeg ville spist mye biff før jeg reiste til Boliva! Det er ingenting som slår en Argentinsk biff!

Høres ut som en herlig tur.

Alb

1

3 uker var snaut, ville droppet Chile, flydd t/r Lima. Fra Lima til Cusco er det en drøy time med fly, eller 15 timer med buss om du vil, jeg tok glatt flyturen. Så er det en 3,5 times togtur inn til Macchu Picchu og en liten halvtime med buss opp i fjellet.

Jeg brukte totalt 5 dager/ 4 netter i Cusco å det var ikke akkurat mye. Fra Cusco går det daglige busser til Titicacasjøen og La Paz for en rimelig penge.

Ser du har med Argentina også, da blir det i alle fall snaut med tid.

1

Skjønner at det blir litt snaut med tid, men å bruke tre uker på Machu Picchu/Cusco og Titicaca/La Paz synes jeg blir i overkant mye.

Tenker kanskje å høre på albatrost og fly Mendoza til Salta,og Sucre til La Paz. Da tror jeg dette er meget overkommelig uten for mye stress.

1

Lignende innlegg

Reisetips Wavy Publisert

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
0 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
1 svar
Musikk mer-musikk Siste svar

Eides språksjov

Noen som kan fortelle meg tittelen på musikkstykket Sjur Hjeltnes spiller rett før «respons» i sesongfinalen 2021 ?☺️(episodenavn «musikken i språket»)
1
1 svar
Reisetips verticalman77 Publisert

Dalsland

Vurderer å ta en tur til Dalslands kanaler etter over 20 år siden første tur. Noen som vet om området Högfjellet ved Tisselskog er likt nå som den gangen?
1
0 svar
Musikk Alexander87 Publisert

Norsk cover

Jeg hørte en stund tilbake sangen "super max" som er covret av Johnny Däpp - Lorenz Büffel. Jeg vet at det også var en norsk cover av denne, men klarer ikke livet av meg å finne den igjen selv om jeg...
1
0 svar
Språk Script Publisert

Vi

Åsa Linderborg klager over det barnslige bruken av "vi", som brukes til barn, og visstnok nå også middelaldrende kvinner som henne av butikkekspeditører. Hun nevner at annet "Vi", det kongelige vi, jf...
1
0 svar
Musikk Script Publisert

Strauss

Nyromantikken er mureriets gjennombrudd i norsk litteraturhistorie, det samme internasjonalt også i andre kunstarter. Det er nazismen som gjærer i mureriet, som man kan høre i Strauss' 14. symfoni, i...
1
0 svar
Laster...