Reisetips

rødhvit

Litt hjelp vedrørende rundtur til Egypt og Tyrkia.

Hei.

Sitter med planer om å ta min far med på en liten rundtur i det gamle Osmanske riket før han blir for gammel.

Han er langt over middels interessert i historie, og har lest store mengder med litteratur vedrørende temaet.

Han reiste mye i yngre dager. Både som sjømann, i regi av FN og privat. Dessverre er det mange år siden. Sykdom og redusert bevegelighet har gjort at han ikke har fått oppleve mange steder han drømmer og prater mye om.

Han skal igjennom en stor operasjon i slutten av august, og om den går bra, har jeg lyst til å begynne å oppmuntre han til en tur, etter noen måneder med opptrening.

Han har vært 3 ganger i Egypt, og sett det meste der, men av en eller annen grunn aldri sett Kongenes dal. Dem og et gjensyn med pyramidene ønsker jeg å få med.

Videre vet jeg han ønsker å se Istanbul og tilbringe noen dager der.

Til slutt vet jeg han ønsker å se Hattusa og evt Pergamon.

Da tror jeg vi skal sette strek, og han er sliten og (forhåpentlig vis) fornøyd :-)

Reiserute og øvrige planer er ikke kommet til startgropen enda (tar gjerne i mot tips), men er på jakt etter en leilighet i Tyrkia, så om det er i orden innen evt den tid, blir kanskje det utgangspunktet.

Spørsmålet jeg håper noen som har erfaring fra de aktuelle områdene er enkelt og greit:

Hvordan er det for bevegelseshemmede personer å ta seg rundt på disse plassene i forhold til tilgjengelighet. Han kan fint gå små avstander, men ikke lengre turer og i grupper som stresser i vei.

Jeg liker å ta ting litt på sparket når jeg reiser, men med han blir ikke det så lett.

Her er det viktigste at fatter'n får glede av turen

1
9 svar

Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg, men ville bare gi deg en liten honnør for initiativet. Bra tenkt!

2

Til slutt vet jeg han ønsker å se Hattusa

Krever ganske så mye trasking og er nok uegnet for din far dessverre. Ganske så mye trapper og ulendt terreng også.

Luxor med Karnak, Kongenes dal, Dronningens dal etc vil kunne fungere. Lei en god guide, uvurderlig, vi hadde en professor som var med oss.

pergamonmuseet tror jeg har fasiliteter som hjelper bevegelses hemmede, så i hvertfall rullestorramper og heiser der.

1

Ser ut til at Kairo med pyramidene er blant de områder som det frarådes av UD og reise til for tiden ref. (og da gjelder vel ikke reiseforsikringen der heller).

Ellers kan jeg ikke tenke meg det er noe særlig trivelig å besøke de andre turiststedene i Egypt heller, helt omringet av bevæpnet politi og militær som de er, med checkpoints over alt.

1

Selvsagt mye problemer i Egypt, men vil tro at turismen er noe myndighetene prøver å få noenlunde på stell, og setter nok inn en del ressurser på det. Fordelen nå er at det antakelig er færre turister enn noensinne, så kan jo gjøre reiseopplevelsen bedre og kanskje billigere. Men sikkerhet bør jo gå først selvsagt.

1

Ser an situasjonen i landet før evt den tid nærmer seg.

Gjør opp status på slutten av året og er fatter'n i brukbar form, skal jeg jobbe hardt for at det skal bli tur.

1

Lignende innlegg

Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
1 svar
Musikk mer-musikk Siste svar

Eides språksjov

Noen som kan fortelle meg tittelen på musikkstykket Sjur Hjeltnes spiller rett før «respons» i sesongfinalen 2021 ?☺️(episodenavn «musikken i språket»)
1
1 svar
Reisetips verticalman77 Publisert

Dalsland

Vurderer å ta en tur til Dalslands kanaler etter over 20 år siden første tur. Noen som vet om området Högfjellet ved Tisselskog er likt nå som den gangen?
1
0 svar
Musikk Alexander87 Publisert

Norsk cover

Jeg hørte en stund tilbake sangen "super max" som er covret av Johnny Däpp - Lorenz Büffel. Jeg vet at det også var en norsk cover av denne, men klarer ikke livet av meg å finne den igjen selv om jeg...
1
0 svar
Språk Script Publisert

Vi

Åsa Linderborg klager over det barnslige bruken av "vi", som brukes til barn, og visstnok nå også middelaldrende kvinner som henne av butikkekspeditører. Hun nevner at annet "Vi", det kongelige vi, jf...
1
0 svar
Musikk Script Publisert

Strauss

Nyromantikken er mureriets gjennombrudd i norsk litteraturhistorie, det samme internasjonalt også i andre kunstarter. Det er nazismen som gjærer i mureriet, som man kan høre i Strauss' 14. symfoni, i...
1
0 svar
Podcast istid1977 Publisert

Krim podden

Heisann. Syns at krim podden er en bra pod cast. De leser historier om spennende ting som har skjedd. Noen ganger er det fra virkeligheten også. Syns den var spennende fra første stund. Bør prøves
3
0 svar
Musikk Komunista Publisert

Griffith & Prine

Nanci Griffith og John Prine. To særegne og store artister er ute or soga. They don't come like that anymore. https://www.youtube.com/watch?v=9KmfjWBulic
3
0 svar
Laster...