Det er nok heller et spørsmål om hva som er mulig enn hva som er greit. Grunnen kan rett og slett være at folk ikke akkurat står i kø for å få disse jobbene?

1
Returnert [sitat…] Jeg ser dette argumentet utenfor Oslo, men i Oslo burde da ikke dette være en utfordring?

Snakker vi om folk som ikke kan norsk over hodet eller folk med en betraktelig aksent? Det er en betydelig forskjell.

En annen ting kan kanskje være hvorvidt arbeidsgiver ønsker folk som jobber heltid eller deltid. Å finne studenter som kan jobbe deltid er neppe noe problem. Å finne dugelige folk som kan jobbe fulltid er kanskje ikke like enkelt? (Tro meg, det finnes nok av folk der ute som ikke er i stand til å jobbe i resepsjon).

1
Up-the-ra Snakker vi om folk som ikke kan norsk over hodet eller folk med en betraktelig aksent? Det er en betydelig forskjell. En annen ting kan kanskje være hvorvidt arbeidsgiver ønsker fo...

Snakker vi om folk som ikke kan norsk over hodet eller folk med en betraktelig aksent? Det er en betydelig forskjell.

Ikke norsk overhodet. Jeg har ikke noe problem med sterk aksent.

(Jeg har faktisk jobbet som stuepike selv når jeg var student, og vet at ikke alle passer i en resepsjon...)

1

Er det greit at resepsjonister ved norske hoteller ikke kan norsk/skandinavisk?

Nei..

Selv butikk har jeg opplevd dette.

1

Er det greit at resepsjonister ved norske hoteller ikke kan norsk/skandinavisk?

Det må jo hotellet avgjøre, det er antageligvis avhengig av kundegruppen de retter seg inn mot. Jeg vil tro at det er mye verre hvis de ikke kan engelsk.

1

Lønnen du får som resepsjonist på et hotell i Norge er så dårlig at du tjener mye mer å sitte i kassa på Kiwi eller lignende.

Da sier det seg selv at det først og fremst er studenter som jobber deltid eller utenlandsk arbeidskraft som ønsker å ta disse jobbene.

1
Returnert Engelsk er vel et minstekrav i alle sammenhenger? Kan man ikke engelsk, så har man neppe noe i reiselivsbransjen å gjøre m.m man står i oppvasken eller er stuepike slik jeg selv va...

I 2013 stod norske overnattinger for 74% av markedet..

53% utenlandske på Østlandet, så det er nok mange hotell som baserer seg primært på utlendinger. Men det vet som sagt sikkert hotellene selv. Tviler på at de ansetter noen de regner med å tape penger på.

1

Er det greit at resepsjonister ved norske hoteller ikke kan norsk/skandinavisk?

Har også "reagert" på dette på et par hoteller i Oslo, men all den tid norsktalende personer ikke vil ha disse jobbene blir det jo sånn. Selv jobber jeg i Color Line, og der er kravet at mannskapet skal snakke engelsk og et skandinavisk språk.

2

En morsom historie om mitt soeskenbarn Anders som var resepsjonist ved Helsfyr i flere tiaar. I likhet med meg kunne han ikke et ord "utenlandsk" foer han forlot hjemstedet som 19-aaring. Men han laerte fort og etter faa aar behersket han flere spraak, og han var levende opptatt av god service og han var alltid et smilende innslag samme hvor han beveget seg.

Etter lang og tro tjeneste ble han pensjonist, men klarte ikke helt aa holde seg borte fra helsfyr. Han var blomsterelsker og ordnet det slik at det alltid var vakkert utenfor/omkring hotellet saa langt det lot seg gjoere. Naar det kom fransktalende gjester fikk resepsjonen et problem, men loesningen var aa be gjestene prate med gartnern utenfor. De ble jo noe forfjamset, men Anders stilte alltid opp paa samme smilende maate som tidligere, og gjestene kunne reise hjem og fortelle at paa Helsfyr pratet til og med gartnern flytende fransk.

Han er borte naa men etterlot seg mange gode minner, paa mange maater en perfeksjonist som det alltid var moro aa lytte til. Ved mitt foerste besoek i Oslo vintern 1962 bodde jeg hos han,og jeg forstod raskt at han var litt mer utadvendt enn de fleste paa den lille plassen der vi vokste opp. Tiden gaar og de gode minnene bestaar.

3

Det burde være en selvfølge å kunne norsk om man er resepsjonist på et norsk hotell. Stuepiker kan vel til nød klare seg med bare engelsk.

Jeg prøvde en gang å snakke på norsk til en resepsjonist på et hotell i København. Da fikk jeg følgende til svar: "Speak English! Are you from Sweden?" Da ble jeg nesten fornærmet :P.

2

Teoretisk skal vel alle nordmenn snakke og forstå engelsk godt nok til at det går greit.

Syns uansett det er triveligst å kunne snakke morsmålet i Norge, da.

Hotellene kunne kanskje opplyse på sine nettsider om de har norsktalende personale?

2
Laster...