Var der ei uke for noen år siden. Ikke så mye å finne på i selve byen, ganske rolig sted. Er ei festning du kan besøke. Var på hvalsafari, så noen hval og etterhvert kom det en del delfiner svømmende også (var vel 2-3 båter som varslet hverandre når de så noe spennende). En fin båttur, men vi hadde rib-båt så litt støl bak der mot slutten :-). Var også på organisert dagstur rundt på øya, dessverre ganske grått vær den dagen men er ei frodig og kupert øy så kan være noe å vurdere om du har tid. Finnes gåtur-muligheter også (utestet av meg).

2

Det er ikke så mye å se og gjøre i selve Ponta Delgada. Jeg anbefaler å leie bil og se seg om på øya. Veiene har stor sett bra standard selv om de er svingete. Med PD som base har du sett omtrent alt på øya i løpet av 3 dager.

Tror ikke jeg vil anbefale hvalsafari. Vi var på hvalsafari (riktignok fra en annen av øyene, Faial) og så noen delfiner og en spermhval i løpet av en lang dag. Dessverre (for oss, kanskje ikke for spermhvalen) var det strenge regler for hvor nærme båten fikk gå. Ikke så spennende å glane på en liten prikk langt der ute i horisonten.

eflatjan http://www.pbase.com/bolla49 http://my.flightmemory.com/eflatjan

http://no.tripadviso...877A37E55EE26EA

2
eflatjan Det er ikke så mye å se og gjøre i selve Ponta Delgada. Jeg anbefaler å leie bil og se seg om på øya. Veiene har stor sett bra standard selv om de er svingete. Med PD som base har...

Her er forøvrig et fyldigere svar på et Azore-spørsmål jeg skrev her på VGD for snart 10 år siden: http://vgd.no/forbruker/reisetips/tema/1072937/tittel/azorene/innlegg/15440585#post15440585

Ser at jeg faktisk anbefaler hvalsafari der. (I innlegget under) Overse det. Skjønner ikke hvorfor jeg skreiv det? ...og jeg overdrev nok litt når jeg skrev at vi så et par svære spermhvaler og masse delfiner. Det er i alle fall ikke slik jeg husker det nå i 2016. Turen var relativt fersk (2005) og jeg ville nok av en eller annen grunn virke positiv:-) Resten av svaret kan jeg fremdeles stå inne for nå 10 år seinere.

eflatjan http://www.pbase.com/bolla49 http://my.flightmemory.com/eflatjan

http://no.tripadviso...877A37E55EE26EA

2

En magisk og spesiell øy er det jeg husker fra besøket i 2005. Veldig fint og rolig i sentrum, med et digert shoppingsenter og flere mindre butikker i gatene. Rød lavasand på strendene, som var veldig stilig. På bygda var det mye fattigdom. Husker jeg kjørte forbi et nedlagt hotell, der naturen hadde tatt helt over. Tåka lå tett rundt hotellet, og villhunder hadde flyttet inn i det forlatte bygget.

Vi reiste med Apollo, og deltok på arrangerte utflukter. Blant annet en vandretur opp til vulkanen, der man kunne bade i varme kilder. Alltid hatt lyst til å reise tilbake dit. God tur!

2
Laster...