Reisetips

Kurteez

Albena, Bulgaria

Skal til Albena,Bulgaria for første gang og trenger reisetips.

Vi som reiser er fra alderen 1-45år, 8 personer.

Resteraunter? Shopping? Severdigheter? Utflukter?

Ps: Er det noe steder i Albena som sender fotball på tv/norsk fotball

1
15 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg vil bare anbefalle alle som skal til dissen røver-statene, og holde godt på lommeboken

1

Bulgaria er fantastisk. Jeg er har vært ca 6 uker hvert år, de siste 12 åra i Bg . Har aldri opplevd noe ubehagelig der. Få iallfall med dere den botaniske Hagen i Balchick og ta gjerne en tur til Varna. Velg fastpris taxi. Ha en flott ferie

2

Resteraunter? Shopping? Severdigheter? Utflukter?

Høres ut som om dere må til Varna, i alle fall, som antydet av signatur med påfallende likt navn :-)

Shopping der er meget bra, sier de som kjenner til dette - med to store kjøpesentre. Meget populært blant damer pga godt utvalg og gode priser.

Severdigheter - verdens eldste bearbeidede gull ligger jo på det arkeologiske museet i Varna, om det er interessant.

Om man kjører bil er det litt av hvert man kan få med seg. Kanskje litt vel langt, men starter man tidlig bør man kunne få med seg Veliko Tarnovo inne i landet, som er en veldig spesiell og interessant by - 3 timer kjøretur hver vei. Da får man sett litt av det "ekte" Bulgaria bortenfor Svartehavet.

1

I sentrum av albena er det mange koselige spisesteder. Det er dog ikke noe stort shoppingsenter. Men hører dere med Ving, så har de ofte turer til shoppingsenteret i Varna.

For øvrig like utenfor Albena er det nudiststrand.

Og ja det er et sted som viser fotball. Det er like ved siden av "norske" hotellet i sentrum.

P.s Det kjører også to ruter med "minitog" rundt Albena. Så man kan se seg omkring

2

Generelt er det vel såpass mange nordmenn at det er mulig å fikse antenner til å ta inn viktige fotballkamper... de lever jo av turistene.

Ellers er det viktig å slappe av, noe også bulgarere kan ganske bra. Uansett - jeg har vært tilbake til Bulgaria minst en gang i året (Varna) siden første gang, så det er absolutt å anbefale..

1

Dette er et meget hyggelig rolig sted. Det er ikke stort, ligger rimelig sentrert på et forholdsvis lite område selve sentrum. Husker ikke alle spisestedene, men fikk god mat på de aller fleste.

Det er mane barer, og det ligger en som sender det meste av Norsk fotball i sentrum der, husker ikke navnet. Men det vises stort sett fotball på alle barene :)

1
Andropov Det er bare helt herlig når nordmenn uten blygsel, men med stor patos, tar seg nær av at noen snakker nedsettende om deres favoritt-charterdestinasjoner.

Nå har jeg vært der en håndfull ganger over 20 år, så akkurat noen favoritt er det ikke, men mange hyggelige steder å se, men når ignoranter skal på banen,som knapt nok har reist med ferjen over til Strømstad ? Og innsikten er motsatt proporsjonal med skråsikkerheten, ja det kan irritere litt.

1

Kan anbefale å ta turen til Varna, mange bra spisesteder der (Alba er min favoritt utenom Happy bar & grill).

Andre steder i nærheten av Albena der man kan få bra kvalitet og god pris på restauranter er i Kranevo (ca 1 km utenfor), Obrochishte (1 km), Balchik (3 km).

Av fine steder kan jeg anbefale å ta turen nordover mot Kaliakra, Shabla og Russalka. Fine strender, hyggelige mennesker og severdigheter.

1

Forresten, en del sånne masekopper utenfor restaurantene i Albena (Vikachi). Sånne som kan noen ord eller setninger på norsk. Jævla goa fiskabålla, Jon Ana Risa, ska vi knolla, mora mi laga mat me fita, lillehamme ++ er typiske ting de lirer fra seg. Lær dere følgende: Ne blagodarja, veche jaduh me! - Nei takk, vi har allerede spist ;-)

1
Andropov Beklager selvsakt hvis jeg har Støtet noen med denne tråden

Du har nok ikke støtet noen, bare dumskapen og fordommene dine som jeg reagerer på. Bulgaria er et helt ok ferieland, ikke allverdens å oppleve rettnok, men et hel ok ferieland med sommer og ferie. Det er neppe noen større risiko der en noe annet sted i Europa å bli utsatt for noe kriminelt, heller tvert om. Det var poenget her!

Følte meg tryggere i Bulgaria enn i Oslo for å si det slik.Uansett hvor i verden man ferdes må man ikke være dum og naiv, heller ikke drita full og ikke istand til å ta vare på seg selv. Der som alle andre plasser.

2
Andropov Beklager selvsakt hvis jeg har Støtet noen med denne tråden

Nei, absolutt ikke - jeg synes det er artig at folk har fordommer og at jeg vet selv best hva som passer meg på ferie. De siste 10 årene har jeg tilbrakt alle hovedferier med utgangspunkt i Bulgaria, og da alltid med minst en uke i Varna.

Bulgaria er er spennende og sterkt undervurdert reisemål, antakelig først og fremst fordi mange nordmenn kjenner best til de store charterstedene. Det blir som å tro at man kjenner Spania fordi man har vært på Gran Canaria et par ganger.

Varna er en fantastisk avslappende storby med flott bystrand tett til sentrum, en enorm park ved sjøen (en av Europas største i sitt slag), fine gågater i sentrum (så man slipper biltrafikk), hyggelige folk - god mat og et svært behagelig prisnivå. Pene damer er der også.

Med dette som utgangpunkt har jeg noen ganger reist nordover til Romania med Constanta/Mamaia og Sofia, og opp til Brasov og besøkt den berømte Bran-borgen i Transilvania.

Andre ganger har jeg reist rett vest og fått med spennende byer som Veliko Tarnovo og Plovdiv. Den første med spektakulær beliggenhet, den siste med flere romerske amfiteatre midt i sentrum. Begge steder nesten frie for turister, så man opplever mye av det genuine Bulgaria.

Har også reist vest til Sofia og videre til Skopje i Makedonia, og så ned til nylige Ohrid-sjøen. Dette er eks-Jugoslavia som nok mange nordmenn er kjent med fra før.

Kjenner meg alltid hjemme når jeg kommer til Varna og dette området. Den følelsen når jeg sjekker inn på mitt faste hotell i Varna kan ikke beskrives. Anbefales på det varmeste.

1

Lignende innlegg

Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
1 svar
Musikk mer-musikk Siste svar

Eides språksjov

Noen som kan fortelle meg tittelen på musikkstykket Sjur Hjeltnes spiller rett før «respons» i sesongfinalen 2021 ?☺️(episodenavn «musikken i språket»)
1
1 svar
Reisetips verticalman77 Publisert

Dalsland

Vurderer å ta en tur til Dalslands kanaler etter over 20 år siden første tur. Noen som vet om området Högfjellet ved Tisselskog er likt nå som den gangen?
1
0 svar
Musikk Alexander87 Publisert

Norsk cover

Jeg hørte en stund tilbake sangen "super max" som er covret av Johnny Däpp - Lorenz Büffel. Jeg vet at det også var en norsk cover av denne, men klarer ikke livet av meg å finne den igjen selv om jeg...
1
0 svar
Språk Script Publisert

Vi

Åsa Linderborg klager over det barnslige bruken av "vi", som brukes til barn, og visstnok nå også middelaldrende kvinner som henne av butikkekspeditører. Hun nevner at annet "Vi", det kongelige vi, jf...
1
0 svar
Musikk Script Publisert

Strauss

Nyromantikken er mureriets gjennombrudd i norsk litteraturhistorie, det samme internasjonalt også i andre kunstarter. Det er nazismen som gjærer i mureriet, som man kan høre i Strauss' 14. symfoni, i...
1
0 svar
Podcast istid1977 Publisert

Krim podden

Heisann. Syns at krim podden er en bra pod cast. De leser historier om spennende ting som har skjedd. Noen ganger er det fra virkeligheten også. Syns den var spennende fra første stund. Bør prøves
3
0 svar
Musikk Komunista Publisert

Griffith & Prine

Nanci Griffith og John Prine. To særegne og store artister er ute or soga. They don't come like that anymore. https://www.youtube.com/watch?v=9KmfjWBulic
3
0 svar
Laster...