En æra er dessverre over. 2. desember stenger VGD.no. Mer info.

Reisetips

Trening

Klage på apollo

Hei! Jeg har opplevd at en bussjåfør på en av Apollos charterbusser var meget uhøflig. Dette gjaldt turen fra flyplassen til hotellet. Foran hvert stopp nektet han å opplyse om hvilket hotell vi var kommet til, (bekmørkt ute, ikke så lett å se) så noen mistet hotellstoppene sine og ble med helt til turens ende.

Da mannen fikk se billetten med navn på hotellet nektet han å kjøre tilbake, slengte ut bagasjen og sa "I'm done!"go get a taxi". Uhøflig og sint mann. Resultat: 7 km med taxi og 13 euro.

Kan man klage på dette? Har jo betalt for busstransport. Finner bare reklamasjonsskjemaer for skadet eller manglende bagasje inne på deres sider.

Har disse sjåførene noe med reiseselskapet å gjøre? Kjører de for Apollo spesifikt? Jeg er mer interessert i at mannen mister jobben sin / får en skrape enn å bli kompensert.

mvh

1
38 svar

Hei "Trening"!

Beklager at det tok litt tid før jeg fikk svart deg her, hadde problemer med å få logget inn i debatten. Det er veldig synd å høre at du har hatt problemer på din reise med Apollo - det du forklarer er selvfølgelig ikke noe vi ønsker våre gjester skal oppleve. Send oss gjerne en e-post på reklamasjon@apollo.no med forklaringen på hva som har skjedd og ditt bestillingsnummer, så kommer vi tilbake til deg så fort som mulig.

Hilsen Beatriz Rivera, kommunikasjonsansvarlig i Apollo

3

Ring Apollo og forklar situasjonen. Har dem en noen lunde oppegående kundeservice vil du få pengene tilbake pluss noe ekstra (f. eks. rabatt på neste reise).

Gjør det på telefon. Da er det vanskeligere for dem å ignorere.

PS. Vær høflig!

1

Foran hvert stopp nektet han å opplyse om hvilket hotell vi var kommet til, (bekmørkt ute, ikke så lett å se) så noen mistet hotellstoppene sine og ble med helt til turens ende.

Noe av det sykeste jeg har hørt.

Hvis du fortsatt er på ferie der, ta kontakt med Apollo's representanter direkte.

Vil anta de tar tak i dette.

1

Foran hvert stopp nektet han å opplyse om hvilket hotell vi var kommet til, (bekmørkt ute, ikke så lett å se) så noen mistet hotellstoppene sine og ble med helt til turens ende.

Litt rart da at noen gikk av utenfor dette hotellet uten at bussjåføren sa hvilket hotell det var , tok dem bare en sjanse da på at det var rett ?

1

Dårlige greier. Jeg er enig i at sjåføren bør miste jobben. Apollo skal være seriøse, og kan ikke være bekjent av å ha slike underleverandører. Slike ting får meg til å tenke meg om før jeg velger reiseselskap.

Evig eies kun et dårlig rykte. (Kvitnes)

Den enkleste sak i verden er å finne reiseselskaper som har godt/dårlig rykte.

Veldig bra at du lagde en tråd om Apollo. Kona og jeg har hatt Hellas-tur på programmet en stund.....

Men jeg kan jo ta med at jeg dro med Apollo til Kos for noen år siden, og at det funket bra med buss til hotellet den gangen. Ganske gretten sjåfør, men vi ble i hvertfall jaget ut av bussen der vi skulle være Det var en svensk berte fra Apollo i bussen som fulgte med .

"ella ella"...men da skulle visst hele saueflokken til samme sted.

1
fargerik Dårlige greier. Jeg er enig i at sjåføren bør miste jobben. Apollo skal være seriøse, og kan ikke være bekjent av å ha slike underleverandører. Slike ting får meg til å tenke meg o...

Veldig bra at du lagde en tråd om Apollo. Kona og jeg har hatt Hellas-tur på programmet en stund.....

Det er jo ikke Apollo sin feil , det er kun alene sjåføren og mener fortsatt at turister som sitter på bussen og ser noen går av og ikke veit hvilket hotell dem har stoppet på , da hadde jeg spurt , enkelt og greit.

1
Israel12points [sitat…] Det er jo ikke Apollo sin feil , det er kun alene sjåføren og mener fortsatt at turister som sitter på bussen og ser noen går av og ikke veit hvilket hotell dem har stoppe...

Det er ikke greit at folk som er ukjente i reisemålet kjøper en pakketur/chartertur som inkluderer transport til hotellet blir pælma av bussen i mørket på et ukjent sted sammen med en skyllebøtte med drittslenging.

Selv om dette skjedde i ditt land Hellas.

1
fargerik Det er ikke greit at folk som er ukjente i reisemålet kjøper en pakketur/chartertur som inkluderer transport til hotellet blir pælma av bussen i mørket på et ukjent sted sammen med...

Nei det er ikke greit det har jeg da heller ikke skrive noe sted , og ikke det er ikke mitt land , mitt land er Norge , men jeg liker landet men det er da ikke noe med denne saken å gjøre.

Det er da voksne mennesker og om du ikke sovnet på bussen i det du dro fra flyplassen så synes jeg det er rart at folk bare sitter i bussen når dem ser andre går av uten å spørre om hvilket hotell det er når bussjåføren ikke har sagt noe.

1
Israel12points Nei det er ikke greit det har jeg da heller ikke skrive noe sted , og ikke det er ikke mitt land , mitt land er Norge , men jeg liker landet men det er da ikke noe med denne saken...

Det er da voksne mennesker og om du ikke sovnet på bussen i det du dro fra flyplassen så synes jeg det er rart at folk bare sitter i bussen når dem ser andre går av uten å spørre om hvilket hotell det er når bussjåføren ikke har sagt noe.

Bull.

Når man har ansvaret for å kjøre en rute til flere forskjellige hoteller, skal man si fra til passasjerene hvilket stopp man stopper ved.

Jeg bruker alltid flybussen til og fra Gardermoen, og sjåføren melder fra for hvert eneste stopp på veien. Turister som kjører buss fra flyplassen får altså beskjed før hvert eneste stoppested.

Hva er så vanskelig med det?

Jeg bor i Fredrikstad, her meldes det navnet på stopp før hvert stoppested. Har hatt en del Oslo-turer i år og kjørt en del buss der, og når man ikke er kjent er det viktig at hvert eneste stopp annonseres over høyttalerne i bussen.

Jeg gjentar: Elendig opplegg fra Apollo.

1
fargerik [sitat…] Bull. Når man har ansvaret for å kjøre en rute til flere forskjellige hoteller, skal man si fra til passasjerene hvilket stopp man stopper ved. Jeg bruker alltid flybussen...

Det er ikke vanskelig i det hele tatt , men prøv å tenk.

Dette er ikke en vanlig holdeplass , de folk hopper på / av.

Det er et stopp utenfor et hotell , bussjåføren må ut og ta ut kofferter , flere passasjerer går av , og om du da hadde sitte i bussen og IKKE HØRT sjåføren si hotellnavnet , ville du da ikke spørre om unnskyld hvilket hotell er det vi er kommet til ?

Hva var grunnen til at andre gikk av ?

Det er fullt lov å være litt våken også....

PS : Det er elendig av bussjåføren , Apollo kan ikke lastes om sjåføren har hatt en dårlig dag.

1

Bruk taxi ;-) Forutsatt at det ikke er svært lange avstander. (trådstarter nevner ikke hvilken destinasjon dette gjaldt)

Men generelt; Det vil overraskende ofte lønne seg økonomisk å takke pent NEI til reiseselskapets / pakkeflokkselskapets tilbud om busstransport og istedet velge taxi.

I tillegg kommer de andre fordelene:

-Rask transport fra A til B

-Behageligere transport

-Slippe å vente på de trege folka man alltid venter på.. ;-)

-Og de virkelige godbitene: Komme FØR (evt etter) den enorme køen til a) innsjekkingen på hotellet eller b) innsjekkingen på flyplassen.

Som en bonus fungerer det også som god kamuflasje slik at man med flaks unngår å se ut som en pakketurist ;-)

(Nå var kanskje ikke dette til så stor hjelp for trådstarter, han bør sende brev til Apollo enkelt og greit, men kanskje til neste gang ;-) ... )

1
Israel12points Det er ikke vanskelig i det hele tatt , men prøv å tenk. Dette er ikke en vanlig holdeplass , de folk hopper på / av. Det er et stopp utenfor et hotell , bussjåføren må ut og ta ut...

flere passasjerer går av , og om du da hadde sitte i bussen og IKKE HØRT sjåføren si hotellnavnet , ville du da ikke spørre om unnskyld hvilket hotell er det vi er kommet til ?

Det står jo i hovedinnlegget at sjåføren konsekvent nektet å oppgi hotellnavnet før hver stopp.

En del turister vet ca. hvor lang distanse det er til deres hotell, noen har vært der før etc.

Normalt ville man jo spørre om man var usikker, men slik det er forklart i hovedinnlegget kan jeg forstå at man kvier seg om eksempelvis bussen skal innom 10-15 hotell på forskjellige destinasjoner.

1
Israel12points Det er ikke vanskelig i det hele tatt , men prøv å tenk. Dette er ikke en vanlig holdeplass , de folk hopper på / av. Det er et stopp utenfor et hotell , bussjåføren må ut og ta ut...

PS : Det er elendig av bussjåføren , Apollo kan ikke lastes om sjåføren har hatt en dårlig dag.

Poenget er at siden identiteten til sjåføren for meg er ukjent, må jeg henvende meg til neste ledd i kjeden, som da blir Apollo. Og derav overskriften, siden sjåføren kjørte for Apollo.

Det er også flere momenter her, men de er tatt opp i skjemaet jeg har sendt til Apollo.

1

En fillesak, du fremstår som smålig og retthaversk og har ikke en sjanse til å nå frem. Dette er sånt som skjer når man reiser i andre land. Glem det!

1
Trening [sitat…] det er ikke smålig å reagere på å bli behandlet som dritt. Jeg er faktisk en veldig overbærende person, men dette var over streken. Et minimum av høflighet, service og yrk...
Slettet-U75CDW

å bli behandlet som dritt.

Du kommer ingen veg med ulne beskyldninger som dette og klage på manglende respekt for store hvite rike turist som beærer de ville med et besøk. Hold deg til konkrete hendelser, som at sjåføren ikke opplyste om stopp-punktets navn.

1
Trening [sitat…] Poenget er at siden identiteten til sjåføren for meg er ukjent, må jeg henvende meg til neste ledd i kjeden, som da blir Apollo. Og derav overskriften, siden sjåføren kjør...

Det er også flere momenter her, men de er tatt opp i skjemaet jeg har sendt til Apollo.

Det var jo bra at Beatriz Rivera, kommunikasjonsansvarlig i Apollo, opprettet en VGD- profil for å svare deg, da!

Jeg er spent på å få oppdatering på hvordan dette går.

Det er jo ganske nærliggende å vurdere å bruke Apollo når vi skal på pakketur til Hellas.

1
Perbu [sitat…] Jo da, jeg kjenner typen, bruke masse energi for en hundrelapps skyld, og fryde seg over at folk får sparken. Pick your fights!

Jo da, jeg kjenner typen, bruke masse energi for en hundrelapps skyld, og fryde seg over at folk får sparken.

Det tror jeg helt ærlig ikke du gjør. Jeg driter i den hundrelappen. Men jeg reagerer på å bli behandlet dårlig. Jeg fryder meg ikke over at vanlige folk får sparken,men jeg er interessert i at folk som ikke yter et milligram av service får det påpekt den ene eller andre veien. Det skal reageres på slike ting.

en annen ting. Jeg har skrevet litt over 300 innlegg på vgd der du sikkert har lest knapt 2% av dem. ikke akkurat et særlig bredt grunnlag for å "kjenne typen" spør du meg.

Jeg har reist på sikkert 20 sydenturer og sett gjennom sikkert 64 ting som andre kunne funnet på å klage på.

igjen, det virker ikke som du helt har forstått saken. Jeg skrev jo også i åpningsinnlegget at jeg ikke var så interessert i selve kompensasjonen, mer å påpeke forholdet.

1
Slettet-U75CDW [sitat…] Du kommer ingen veg med ulne beskyldninger som dette og klage på manglende respekt for store hvite rike turist som beærer de ville med et besøk. Hold deg til konkrete hend...

Du kommer ingen veg med ulne beskyldninger som dette og klage på manglende respekt for store hvite rike turist som beærer de ville med et besøk.

det er ikke ulne beskyldninger, det er basert på fakta. Jeg sendte apollo en langt mer detaljert beskrivelse av hendelsesforløpet.

1

Tøysete tråd å følge.. Trening har jo fått kontakt med Apollo, som tom har gått til det skritt å opprette en profil her for å svare ham, og da bør vel bagatellsaken være avsluttet og hensikten oppnådd ?

At JudasT og Perbu følte sterkt for å overlevere litt kjeft og fornærmelser er om ikke annet underholdende, og ennå mer tøysete..

"Store hvite rike turist" og "fryde seg over at folk får sparken" ? Really ??

Kjenner ikke denne saken og synes den er en fillesak som jeg neppe hadde havnet i selv. Men på generelt grunnlag så er endel yrker serviceyrker, uansett om de er i Norge, Hellas, eller Indonesia. Hvis jeg møter drittoppførsel så sørger jeg, hvis mulig, for at vedkommendes overordnede / arbeidsgiver blir behørig informert. Om vedkommende så får sparken så er det faktisk noe jeg driter i, han er da i feil yrke i utgangspunktet.

(Og jeg er ikke store rike mann, jeg driver et enmanns IT konsulentselskap + at jeg kjører taxi i helger i et tettsted utenfor Oslo, for å få råd til de 10-14 ukene reising vi har i året. I begge disse yrkene, spesielt i Taxien, er jeg uhyre serviceminded. Ingen av mine kunder har noensinne fått drittbehandling / dårlig oppførsel fra min side. Og slik skal det være. Ferdig snakka)

Have fun videre :-P

1
enigma99 Tøysete tråd å følge.. Trening har jo fått kontakt med Apollo, som tom har gått til det skritt å opprette en profil her for å svare ham, og da bør vel bagatellsaken være avsluttet...

Kjenner ikke denne saken og synes den er en fillesak som jeg neppe hadde havnet i selv. Men på generelt grunnlag så er endel yrker serviceyrker, uansett om de er i Norge, Hellas, eller Indonesia. Hvis jeg møter drittoppførsel så sørger jeg, hvis mulig, for at vedkommendes overordnede / arbeidsgiver blir behørig informert. Om vedkommende så får sparken så er det faktisk noe jeg driter i, han er da i feil yrke i utgangspunktet.

Njaaa...både jeg og kona er nå passert seksti, og er ikke så ivrige på å hjelpe oss selv og drive å utforske.

Før var det bare spennende, det beste i verden var jo å bli tuppet ut av en buss midt i ukjent land. Ung og full av trøkk og eventyrlyst, jepp, det er bare gøy. Eksotisk å bli fucka.

Jeg er for min del ikke der lengre i det hele tatt. Ikke kona heller. Jeg er utbrukt i kroppen med utslitte og nesten ubrukelige knær og ville slite hardt dersom jeg ble tuppa ut av en buss i mørket på et ukjent sted i et land som snakker et språk jeg ikke kan.

Skal vi til et knokk ukjent sted og kjøper full pakke, så er det på grunn av at det er tema å bestille det.

Det minste man kan forvente, er å være garantert trygg transport fra man entrer flyet til man går inn døra på hotellet.

1
Trening [sitat…] det er ikke ulne beskyldninger, det er basert på fakta. Jeg sendte apollo en langt mer detaljert beskrivelse av hendelsesforløpet.
Slettet-U75CDW

det er ikke ulne beskyldninger, det er basert på fakta.

Den setninga gir ingen mening, det ene utelukker ikke det andre. Det motsatte av "ullen" er "presis", mens det motsatte av "faktabasert" er "oppspinn".

Men for all del: du har en god sak om du kan begrense deg og la være å dra inn uvedkommende momenter. Pass deg for å framstå som hevngjerrig og smålig.

1
Slettet-U75CDW [sitat…] Den setninga gir ingen mening, det ene utelukker ikke det andre. Det motsatte av "ullen" er "presis", mens det motsatte av "faktabasert" er "oppspinn". Men for all del: du...

Det er interessant.

Vi vurderer Hellas, vi vurderer Apollo, og jeg er interessert i å følge saken.

Jeg gir blaffen i hvordan TS oppfører seg og hva TS klager på, bortsett fra å få vite om Apollo for fremtiden kan love trygg transport.

Og dette vil jeg håpe apolloreiser vil komme tilbake med noe mer om, for å berolige slike som meg og kona som er gamle og skrøpelige.

Mer av dette, så kan det jo tenkes at vi avblåser Hellas som reisemål og Apollo som selskap...det skal ikke mye til. Det er mange andre steder å reise til.

1

Lignende innlegg

Musikk Script Publisert

pathos

Gunnar Kagge i Aftenposten skriver: "Da Elvis måtte i militæret, skal "kongen" gråtende ha sagt til konkurrenten at han kunne overta rocketronen."
1
0 svar
Språk Hansaguden Publisert

Språklige morsomheter.

Bøye seg i hatten.(Heidi Weng) BØYE SEG I STØVET og TA AV SEG HATTEN. Folk står sild som tønne. FOLK STÅR SOM SILD I TØNNE. Koster det hvite i skjorta. KOSTER SKJORTA og KOSTER DET HVITE I ØYA. Han ka...
1
0 svar
Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Laster...