Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Sende suvenirer hjem med posten

Skal reise rundt omkring, dekke store deler av Europa, og kommer helt sikkert til å ville kjøpe noen minner og suvenirer. Siden jeg ikke har en bil, kun en koffert og en sekk, vil det jo bli et problem med plass.

Er det noen her som har kjøpt et eller annet, og sendt det hjem pr post? Ikke røyk, alkohol osv. I såfall, er det kanskje noe med tollgrense pr pakke også? Tenkte det var bedre å spørre her før jeg eventuelt spør på posten her.

Må nødvendigvis sende til slekt og venner, siden posten returnerer pakken etter 2-3 uker.

1
27 svar

27 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

annmag

Kan dere tre nå slutte med dette tullet?

Dette er et reiseforum hvor de fleste av oss er opptatt av å gi så gode råd og tips som mulig til de som starter tråder her.

Forhåpentligvis kan vi også fremover la dette være et sted hvor man ønsker å fokusere på å gi andre gode reiseopplevelser, og holde seg for gode til å regelrett krangle om hvem som er best. Sånt hører vel hjemme i barnehagen, men mulig det er noe i at man går i barndommen igjen som eldre?

2

fargerik

Kan dere tre nå slutte med dette tullet?

Det er ikke min skyld at stalkere eksisterer.

Jeg er helt enig med deg, la reiseforum få slippe slikt.

1

gjespe

Det er ikke min skyld at stalkere eksisterer.

Det er deg og broren det - når du kommer inn i en tråd hvor en ber om råd til å sende pakker i Europa - og du beklager deg over at dette er vanskelig - bør du kunne svare på hvilke land det gjelder?

Hvis ikke har du vel ingenting i tråden å gjøre?

2

Kjetil_e

Mener du på forhånd kan ta kontakt med posten og si du blir borte så og så lenge, og be de oppbevare all post til deg i mellomtiden. Vet dog ikke for hvor lenge.

Hadde jeg vært deg, ville jeg og tatt en telefon til tollvesnet og forhørt meg om hvordan du skal gå frem. Skal du sende det som pakke fra utlandet må du vel blant annet fylle ut en tolldeklarasjon blant annet. Så dette ville jeg forhørt meg om hos tollvesenet.

2

Kanlite

Hadde tenkt å si i fra til Posten uansett, det med å spørre tollen osv. tenkte jeg ikke på. Takk for tipset!

1

gjespe

Mener du på forhånd kan ta kontakt med posten og si du blir borte så og så lenge, og be de oppbevare all post til deg i mellomtiden. Vet dog ikke for hvor lenge.

Pakker blir returnert - kun brev oppbevares - så da må det i tilfelle sendes som brev. Du kan forlenge perioden opp til mange måneder fra nett.

1

sl500

Sender man pakker i fra et Eu land til ett annet er det rause verdigrenser som gjelder. Da kan man feks sende pakkene poste restante til Strømstad. For så svippe over grensen å hente de etter man kommer hjem. Husker ikke hvor lenge posten i Sverige oppbevarer poste restante men er det et problem finnes det også et privat postsenter i samme by som lever av å oppbevare pakker for nordmenn.

1

VivaLV

Ikke noe problem. Sendte dryss av pakker på vår jorden-rundt reise. Dog for 15 år siden, men ting har nok ikke forandret seg. Skriv tolldeklarasjon og "personal belongings" og/eller NCV (no commercial value).

1

Kanlite

Hvor man får gjøre dette vil vel variere fra sted til sted. Samme med porto. Den vil jo også nødvendigvis variere.

Usikker på hva du egentlig mener her...

1

fargerik

Usikker på hva du egentlig mener her

Nå mener jeg ihvertfall at det ikke er noe problem, som ikke trenger å følges opp mer.

1

Lignende temaer

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...