Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Noen som vet hvordan det er å kjøre i Tyrkia?

Jeg tenkte å leie bil i Antalya og kjøre vestover langs kysten (skal i utgangspunktet til Kas).

1
5 svar

5 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

enigma99

Fine kjøreforhold i Tyrkia. Har kjørt ned dit med egen bil fra Norge 2 ganger, Istanbul og videre ned til Alanya, Antalya, Side etc, kysten derfra til Marmaris / Icmeler, og videre til Bodrum. (og ferge videre til Kos og Athen etc)

Har også leid bil i Bodrum og kjørt kysten derfra til Antalya.

Aldri hatt noen problemer, fine veier og ryddige forhold. Hvis du skal kjøre motorvei så vær obs på at du må kjøpe en slags bombrikke / kort på forhånd, en gang vi ikke hadde det så var det umulig å kjøpe ved bomstasjonen og vi måtte tilslutt bare kjøre på rødt lys til ulende alarmer... Men hvis du har leiebil får du det sikkert med når du leier, og hvis du bare skal kjøre kystveien så trenger du det ikke.

God tur :-)

2

annmag

God tur :-)

Takk!!

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre det enda. Jeg skal i utgangspunktet til Kas for å dykke. Siden det visstnok ikke er noen god bussforbindelse mellom Antalya og Kas, så tenkte jeg å leie bil (og da vil jeg jo se mer enn Kas).

Tenkte jeg også skulle ha noen dager i Istanbul. Tanken var å fly fra Norge til Antalya og retur. Både tur/retur vil ha mellomlanding i Istanbul, så da begynte jeg å lure på om jeg heller skulle leie bil i Istanbul og kjøre hele veien.

Jeg har ikke så lyst til å kjøre på motorvei. Er mer typen som liker lokale veier hvor man dumper innom små koselige landsbyer.

Jeg aner ikke hvordan Tyrkia er. Er det verdt det å kjøre helt fra Istanbul, sånn rent opplevelsesmessig?

Vet ikke helt hvor lang tid jeg skal bruke enda, men blir det kjøring fra Istanbul, vil jeg tro jeg må legge inn ca tre uker (trenger en drøy uke i Kas).

Håper å være avgårde om ca to uker.

1

enigma99

Er det verdt det å kjøre helt fra Istanbul, sånn rent opplevelsesmessig?

Ja vi synes i alle fall det, men det skal sies at vi er "litt" over gjennomsnittet gira på roadtrips..

Har kjørt 2 ganger Istanbul - Izmir - Marmaris - Bodrum (skulle da videre til Kos, Athen, Albania osv) 3. gang kom vi fra Kos, leide bil i Bodrum, og kjørte kysten fra Marmaris - Øludeniz - Kas - Kemer - Antalya - Side - Alanya (leide hus der en uke, besøkte pakketurist-venner ;-) ) og så innlandet tilbake til Bodrum.

Har stoppet en mengde koselige småsteder men husker lite navn. Motorvei er det ikke så mye av fra Istanbul og nedover, og du vil antakelig kjøre en mer østlig rute enn oss, og jeg tror motorveien tar slutt ca 1 time etter Istanbul.

Vi pleier å stoppe på steder som ikke er overfylt av pakketurister, og slike steder finner man jo enkelt med bil. Likte oss også godt i Øludeniz selv om det strengt tatt var litt for turistifisert for oss ;-)

Pleier ikke å planlegge så mye, stopper der vi vil og finner enkelt et billig hotell enten vha Walk-In eller Booking.com etc. Kjøpte oss en billig 3G / 4G router og et sim kort slik at hele familien var på nett hele tiden.

Istanbul er en flott storby vi liker godt, og noen dager der er aldri feil..

2

Forfun

Bare tatt buss i Tyrkia, fra Istanbul og østover, så syd (til grensen til Syria). Med unntak av Istanbul og Ankara var trafikken veldig moderat og lite skremmende. Var få motorveier etter Ankara. Forstår det er mer mellom Istanbul og Antalaya, uten å ha vært der selv. Mye landbruk på åser, så litt ensformelig. Anbefaler busser, alle har en kjenning i Tyskland, så kommunikasjon var enkel (på tysk). Kom i snakk med noen på alle bussene.

Jeg er glad i å kjøre, stopper gjerne på steder uten turister. I så måte er det verdt å leie bil.

Har lyst til å reise mer i Tyrkia, men da helt øst. Men dårlig med dykking der da.

1

Lignende temaer

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...