Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Lonely Planet - 10 beste land 2017

Årets liste over destinasjoner Lonely Planet anser som "De beste landene for 2017"er klar.

Lista er som følger:

Canada Colombia Finland Dominica Nepal Bermuda Mongolia Oman Myanmar Etiopia Jeg synes vel i utgangspunktet sånne lister er litt meningsløse og intetsigende i seg selv, men de er jo en god anledning til å diskutere de landene som står der.

Hvor mange av disse landene har du vært i?

Hvor mange har du lyst å dra til?

Noen du absolutt ikke vil til?

Siden jeg er litt nerd når det kommer til land, så tar jeg et og et land og svarer selv.

Canada

Har ikke vært. Er jo et safe land som ikke ligger altfor langt unna vår egen kultursfære. Har lenge hatt lyst til å dra til Montreal. Hadde den på bucket liste før, men fjernet den da jeg ikke helt visste hvorfor jeg ville dit.

Colombia

Har ikke vært. Må innrømme jeg ikke har mye informasjon om Colombia, men vil tippe det blir flere som drar dit nå som krigen trappes ned. De har jo en del øyer i Karibien som er utpreget badeområde.

Finland

Har vært i Åbo og Mummidalen. Naantali som er småbyen som ligger ved Mummidalen er veldig pittoresk og hyggelig, men ellers er og blir Finland Norden, noe som gir det et litt "hverdagslig" preg.

Dominica

Har ikke vært, men å dra hit er en av mine store våte drømmer. En av de minst turistifiserte karibiske øyene, og en naturperle jeg er veldig nysgjerrig på.

Nepal

Har ikke vært. Er egentlig mer nysgjerrig på Bhutan, men hvis du liker fjell er det vel ikke noe bedre land å dra til.

Bermuda

Har ikke vært. Hmmm...ikke er det et eget land, og ikke er det spesielt interessant. Hvis jeg først skulle dratt til den nordlige delen av Karibien/Atlanterhavsområdet vill jeg heller dratt til Bahamas eller Turks and Caicos

Mongolia

Har ikke vært. Nå snakker vi obskurt her...:) Historisk sett er jo dette et av de viktigste landene, da den mongolske hæren redefinerte hele det eurasiske området, men i dag er jo landet svært tynt befolket, og er skviset mellom to stormakter. Hvis man har tid til å utforske steppene og bo i telt er det interessant. Personlig lurer jeg på om jeg heller ville testet Kasakhstan, men er ikke negativ.

Oman

Har ikke vært. Er vel omtrent det eneste landet i den arabiske regionen jeg kunne funnet på å dratt til nå om dagen (Kanskje med unntak Bahrain og Libanon). Det står på bucket lista, og har sett bilder herfra som ser fantastisk eventyrlige ut. Skjønner at man må velge riktig sesong, da det er uutholdelig varmt på sommeren, men helt klart tommel opp.

Myanmar

Har ikke vært. Jeg har aldri hatt det opphenget på Sørøst-Asia som mange nordmenn har, men det er jo tydelig at de nye demokratiske prosessene i landet har en sammenheng med at de tas med på lista nå. Sikkert fint..;)

Etiopia

Har ikke vært. Som Mongolia, et av de store, historiske landene med en særegen kultur, og eldgamle bosetninger. Her bugner det av interessante nasjonalparker i tillegg til at de har jernbane. Helt klart interessant!

1
12 svar

12 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Forfun

Faktisk bare vært i Canada, Finland og Nepal. Canada og Nepal er verd plassen på listen. Finland har jeg vært 10 ganger, ingen som ren turist, enkelt å reise dit, men ikke noe å prioritere.

Columbia og Etiopia står på kortlisten min over steder jeg vil besøke. Resten klarer jeg meg uten.

1

casadetucuman

Har vært i Finland og Mongolia. Etiopia er blant topp 3 av steder jeg ønsker å besøke i verden og Colombia, Myanmar, Nepal, Oman, Dominica og Canada kunne jeg tenkte meg å besøke (i synkende prioritetsrekkefølge).

Jeg skjønner ikke hva Bermuda gjør på denne listen. Ikke er det et land og det må jo finnes mange land som er bedre på de "tingene" Bermuda er kjent for.

1

monradkongen

Myanmar på topp 10. Javel, har vært der for 3 år siden, og var ikke veldig imponert. Dårlig mat, og ikke all verdens å se på.

1

DrSchwei

For øvrig helt enig i at disse listene selvsagt er noe stort tøv. Det som er enda mer tøv er jo at de selvsagt dels er laget for at LP skal få gratis omtale. Og det mest tøvete er at seriøse aviser som Aftenposten driver ren avskrift, og så får de vanlige kommentarene fra Baardseth. Det kronirriterende med dette er at det er den mest leste saken på Aftenposten.no. Det er jo egentlig bare reklame...

Nuvel. Da fikk jeg sagt det.

Av land på lista jeg kunne tenke meg å besøke, foruten Colombia, er Etiopia og kanskje Oman, i alle fall om det er som det beskrives over. Canada kanskje, men ikke noe spesielt som trekker. For meg blir det litt for lite eksotisk når man først skal reise så langt, og det er jo heller ikke noe gammel historie som vi har så mye av i Europa. Så Nord-Amerika, inkludert USA, har aldri vært tiltrekkende på meg. Tvert imot - jeg synes vi er altfor påvirket allerede...

1

eflatjan

Først må jeg si at jeg håper ikke at noen tar alle disse listene alt for alvorlig.

1) Har bare vært i 2 av landene. Finland og Myanmar. Helsinki er en strålende by, men ellers virker det lille jeg har opplevd av Finland ganske kjedelig. Myanmar derimot er på min topp 5-liste.

2) Er vel egentlig bare et av disse landene jeg virkelig har lyst til å besøke, nemlig Dominica. Kunne forsåvidt godt tenke meg en tur til Canada også, men uten lappen er ikke det særlig aktuelt. Da måtte jeg i alle fall hatt med meg sjafør.

3) Ingen av landene jeg absolutt ikke vil dra til. Men så lenge det er så utrolig mange andre land å velge mellom stiller de langt bak i køen. Uansett hva Lonely Planet sier...

eflatjan http://www.pbase.com/bolla49 http://my.flightmemory.com/eflatjan

http://no.tripadviso...877A37E55EE26EA

1

Lignende temaer

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...