Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kunne noen tenkt seg å bo fulltid på hotell, gitt at dere hadde en jobb- og familiesituasjon som tillot det? Jeg vurderer det sånn halvseriøst og har både tenkt og regnet en del på det. Det trenger ikke å bli så FRYKTELIG mye dyrere.

1
47 svar

47 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Link-86

Det er noe helt annet. De lager et produkt og inervjuer før etter kamp er en del av det produktet. Kostanden oppp mot det er selvfølgelig regnskapsmessige helt ok og relatert til drift.

Det ville ikke vært ok å sende de dit uten noe som skal gi resultat.

Hele poenget er at kostandene må knyttes til drift/resultat. Om du synets det er meningsløst er helt ok. Men regnskapmessig er det helt greit å sende en journalist for å lage en sak så lenge regler for reise følges.

1

Forfun

Ikke noe problem å utgifftsføre 8 måneder på hotell hvis en er ute hos kunder i 8 måneder med rett dokumentasjon.

Ut fra det du skriver er du langt unna å kunne dokumentere tjenestelig behov for å være så mye på reise. Hvis det passer deg privat å være på tur kommer gjennomskjæring fortere enn lynet. Regnskapsføreren vil høyst sannsynlig ikke godta dette. Det er mange som har vært kreative for å slippe skatt, dermed er myndighetene veldig vare for denne typen påfunn.

1

Marchionni

Ja, har sjekket litt, og det virker som jeg var litt vel optimistisk.

1

FrannyLee

Trodde det bare var Hercule Poirot som drev med sånn eg?

1

annmag

Skal hilse. :D

2

Forfun

Skal man reise mye må en bruke lite penger, reise intensivt eller ha gjort noe smart her i livet.

De jeg kjenner som reiser mest bruker ikke penger i Norge, jobber halve året og reiser resten. Ganske bra liv i mange år, etterhvert roer de ned. Med enkelte unntak.

Jeg er i midten (selv om jeg reiser mye mindre nå enn før). Bruker ferie og avspassering til rare reisemål. Andre på forumet som passer bedre her enn meg.

Siste er de som har tjent nok penger til å kunne reise resten av livet. Vanligvis utrolig spennende mennesker, først er de smarte nok til å tjene pengene så reiser de resten av livet og opplever mye ingen av oss andre gjør. Mistenker at annmag er her.

Det eneste jeg er sikker på er at de som lever ett A4 liv der hus, hjem og statussymboler er viktig aldri får reist mye.

Egentlig en siste kategori også, de som reiser ett år eller 3 og blir ferdig med det. Ett mål de vil bli ferdig med. 3-6 måneder i sør øst asia etter studiene er ikke en del av denne gruppen, der er mer en del av å ikke ville bli voksen.

1

Johnsli

Skal man reise mye må en bruke lite penger, reise intensivt eller ha gjort noe smart her i livet.

Eller ha vunnet i Lotto el.l.

1

Forfun

En jeg traff på en av mine turer var faktisk en som hadde vunnet i lotto. Han var borte noen år.

1

annmag

Egentlig en siste kategori også,

...det er enda en:

De som teller land. Eneste som er viktig for dem, er å gå gjennom passkontrollen. De opplever knapt noe som helst av landet...stresser i vei i drosje for å få tatt noen bilder før de må reise videre.....for å gå gjennom en ny passkontroll.

Traff en sånn figur på tur en gang. Han snakket høylydt i øst og vest om hvor mange land han hadde vært i....og målet var "alle land i verden".

Noen uker senere addet han meg på facebook. Husker jeg så at han skrev at han var i Managua en kveld....da han la ut tre bilder derfra. Jeg hadde tenkt å tipse ham om å ta en tur oppom Masaya, men var trøtt og droppet det til neste dag......men da var han allerede i Guatemala....etter å ha postet bilder og kunngjort at han hadde vært i El Salvador. Han tok tydeligvis buss gjennom Mellom-Amerika og byttet buss i de store byene. Så forflyttet han seg til Karibien, og la inn morgenflighter, slik at han fikk presset inn en taxitur utenfor flyplassen...før han måtte rekke neste flight.

Jeg postet et spørsmål til ham om hvorfor han hadde det så travelt. Det tok ikke et halv minutt en gang før spørsmålet mitt var fjernet...og da sletta jeg hele fyren.

Folk får reise som de vil for meg, men det blir litt stusselig når disse maratonturistene omtaler disse reisene sine som at det er en måte å oppleve verden på......og ikke minst når de mener å kunne uttale seg om disse stedene de er innom.....for det har de ikke noe grunnlag for....det er bare teit.

Reising er opplevelser.....ikke konkurranse.

1

sentry4

...det er enda en:

De som teller land. Eneste som er viktig for dem, er å gå gjennom passkontrollen. De opplever knapt noe som helst av landet...stresser i vei i drosje for å få tatt noen bilder før de må reise videre.....for å gå gjennom en ny passkontroll.

Kjenner noen sånne. De teller land og de teller stater og når de kommer hjem og ser på bildene kan de se hva de har "sett", for det hadde de ikke tid til da de var der.

Tenk alt de går glipp av. Av mat og mennesker og små øyeblikk man må litt under overflaten for å finne.

1

Forfun

Vi er forskjellige. Fikk jobb i utlandet i noen måneder. Satte som betningelse at jeg skulle disponere leilighet. Hadde aldri gått for en jobb hvis det krevde 2 måneder på hotell.

1

annmag

Hadde aldri gått for en jobb hvis det krevde 2 måneder på hotell.

Enig....kjøkken ble det som ble viktigst for meg å forsøke å få tilgang på.

1

Lignende temaer

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...