Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Israel - hvordan fly dit?

Noen som kan tipse meg om hvordan fly til Israel uten å bruke Aeroflot?

Ser ikke ut som om noen flyr dirkete fra Oslo.

Har fått for meg at jeg må forte meg dit, nå som det foregår så mange aksjoner i Syria/Irak tenkte jeg kanskje at det er en litt rolig periode i Israel nå.

Lurer også på hvor lenge jeg bør være hvis jeg skal se meg litt rundt (ikke ned til Rødehavet).

1
67 svar

67 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Larrek

3

Barbosa

Ja, hadde en tråd om den turen:

God lesing.

Så gjenstår det å se om det blir tur eller ei. Kanskje lurt å ikke dra midt på sommeren?

1

Larrek

Så gjenstår det å se om det blir tur eller ei. Kanskje lurt å ikke dra midt på sommeren?

Anbefales virkelig ja, er et land/område hvor opplevelsene står i kø.

Her er en fin oversikt om når det lønner seg å reise ut fra flere ulike kriterier. Mai måned later til å blinke seg ut, men vil man bade i Middelhavet er nok september den beste måneden.

2

annmag

Jeg må forte meg å reise til Israel, nå mens det er litt rolig der.

Jeg har ikke rukket å sjekke særlig rundt hva jeg vil se, men tenkte i grunnen Jerusalem, Bethlem, Nasareth og Hebron.....og Gaza(?)

Har du noen synspunkter på disse stedene? Har du flere steder å anbefale?

Dødehavet har jeg duppet i før (veldig morsomt, men vil ikke bruke tid på det en gang til....hvis det ikke er noe annet interessant i området på Israelsk side).

Strender bryr jeg meg ikke om nå, så da kan jeg vel droppe Eilat og Haifa (gidder ikke å dra med meg dykkerutstyr på denne turen...så da utgår dykking i Eilat også).

Tel Aviv vet jeg lite om, men tror ikke det er helt min skål.

Også var det Gaza da. Jeg har litt info om at det bare er presse og hjelpearbeidere som kommer inn. Vet du om det stemmer?

Etter å ha lest tråden din om Israelturen, så har jeg bestemt meg for å droppe leiebil....og bruke buss.

1

Larrek

Jeg har ikke rukket å sjekke særlig rundt hva jeg vil se, men tenkte i grunnen Jerusalem, Bethlem, Nasareth og Hebron.....og Gaza(?)

Spørs hvor lenge du har tenkt å være der, men de du nevner minus Gaza bør være førsteprioritet. Masadaklippen ved Dødehavet er spektakulær opplevelse, som kan gjøres unna på en dag, men den må tas på organisert tur hvis man er uten bil.

Gaza er som du selv har vært inne på utilgjengelig fra israelsk side, og må i så fall besøkes fra egyptisk, hvilket er svært lite tilrådelig i dagens situasjon med alle jiddaister som er løs i Sinai.

Tel-Aviv er et must for dem som vil oppleve hemningsløst natteliv, som man følge kjennere minner om det i Los Angeles, samt for bading på den flotte bystranda. Ellers kan den byen skippes til fordel for noe mer unikt.

2

annmag

Jeg vil også si at passkontrollen gikk unna veldig raskt....både ved ankomst og avreise. De spurte meg om mitt formål ved oppholdet, noe mange land gjør. Svarer man skikkelig på det man blir spurt om vil jeg påstå man glir lett gjennom overalt.

Jeg opplevde det ikke som om de sjekket passet mitt for stempler.

Jeg hadde flere passeringer mellom Israel og Vestbredden....også alle disse gikk raskt og smidig. "Hvor er du fra?"....."Norge"...."Velkommen"......"Takk".

1

Larrek

Oslo og Lisboa er i følge denne artikkelen de eneste hovedstedene i Europa som ikke har direkte forbindelse med Tel-Aviv.

Edit. ser ut til å bare være bullshit. Heller ikke Stockholm har det, og hvis hovedstaden i Kosovo har, så får jeg lettere sjokk.

1

annmag

Jeg leste i en dansk avis for et par uker siden at direkteflygingen fra København til Tel Aviv antageligvis blir nedlagt fordi Danmark ikke aksepterer israelsk sikkerhetspersonell på Kastrup.....så mulig det er grunnen til at flere land (deriblant Norge) ikke har direkteflyging.....at de ikke aksepterer at et annet lands sikkerhetspersonell skal være utøvende i eget land.

1

annmag

Snakk om styr for å skaffe seg flybilletter. Jeg reiser med Pegasus nedover, med mellomlanding i Istanbul.....og skal da lande i Tel Aviv snaut to timer før midnatt.

Hjem igjen flyr jeg om Brussel, og fikk en sen ettermiddagsflight.....så får jeg litt ut av den dagen også.

Tror aldri jeg har brukt så mye tid på å booke flybilletter før.

En ting er at jeg vil unngå å komme ned langt over midnatt, en annen ting er at jeg vil unngå mangfoldige timers mellomlanding. Nå klarte jeg heldigvis begge deler da....omsider.

1

Larrek

Nå klarte jeg heldigvis begge deler da....omsider.

Gratulerer, og god tur :-) Ja, der er rimelig kronglete å ta seg til Tel-Aviv for tiden siden rutene med Norwegian fra København matcher så dårlig med rutene deres fra Oslo og dessuten blir dyrt.

2

KapteinKaos

Noen som kan tipse meg om hvordan fly til Israel uten å bruke Aeroflot?

Har du sjekket Austrian via Wien? Det finnes muligheter for flyavganger som korreponderer ganske bra på den ruta.

1

annmag

Nei, har ikke sjekket den ruta.....tenkte jeg skulle dra om Hviterussland på vei hjem.....og kanskje Ungarn på vei ned (har ikke sjekket Ungarn-Israel enda).

1

Lignende temaer

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...