Reisetips

Wavy

Lavpriskalenderen til Norwegian

Jeg er kjent med at flypriser kan variere litt og sånn, men altså dette er utgjort...

Kona har akkurat fått turnusen til sin nye jobb, og pga en seksdagers friperiode kan vi endelig ta vår Italiatur som vi har pratet om så lenge. Nå har vi altså datoen...den gir jo ikke så mye fleksibilitet med tanke på dato nå, men alltid fint å begynne å faktisk planlegge tur.

Hvor mye ligger fly til Milano på for den datoen som vi har planlagt?

Alle andre datoer for den måneden ligger jevnt på 299 og 509 en vei per person. Hva med vår dato?

2309!!!!!

En torsdag i mars fullstendig utenfor alt av skoleferier og andre grunner til at prisene skulle skrus opp så trekker vi denne elendige Svarteper-datoen opp av hatten. Hva er sjansen, liksom?

Til og med påske, pinse og første uka av fellesferien har billigere billetter enn dette. Av og til får jeg en følelse av at Norwegian ansetter utrivelighetskonsulenter som jobber aktivt for å spenne bein på ferieplanene til folk.

Ok, nok sutring...men seriøst: hender det at prisene på lavpriskalenderen justeres i "riktig" retning, altså at unormalt dyre billetter settes ned i pris?

Er det noen som skjønner hvorfor akkurat torsdag 23.mars er slik en dyr dag å ta direktefly til Milano? Jeg ser Sting har konsert i Milano den dagen, men SÅ mange nordmenn er det vel ikke som gidder å dra til Sør-Europa for å se en dinosaurrocker at det skal ha så stort utslag på flybillettene.

Lovte meg selv at jeg aldri skulle bli irritert på flypriser, men klarte ikke å holde det løftet gitt.

1
15 svar

Nå har jeg bestilt flybilletter for lengst, så den delen av denne tråden har nå utspilt sin rolle, men registrerer nå at disse billettene er tilgjengelig for 709 kroner. Det sies jo at flybilletter er billigst syv uker før avreise. Nå er det seks uker og to dager til denne flyvningen, og prisen er ca en tredjedel av hva den var for en måned siden, og halvparten av hva den var for en-fire uker siden....

Altså: hvis Norwegian har en veldig dyr dato, så vent og se om prisen går ned. Sjansen er stor for det.

4

Jeg har bursdag den dagen (kødder ikke).

Og har invitert mine nærmeste 500 venner til å feire dagen i Milano, sorry!

1
Wavy [sitat…] Håper det blir et bra party!

Akkurat det var kødd.

Høres merkelig ut, men det oppstår uventede ting som gjør at slikt skjer. Snakket om det med junior, og han hadde en liknende situasjon i fjor, da 200 studenter plutselig skulle til samme by. Noen var heldige og fikk billetter til 299, andre betalte nesten 2000, på samme fly.

Skikkelig uflaks for dere tenker jeg.

1
KingKongHalvor Akkurat det var kødd. Høres merkelig ut, men det oppstår uventede ting som gjør at slikt skjer. Snakket om det med junior, og han hadde en liknende situasjon i fjor, da 200 student...

Skikkelig uflaks for dere tenker jeg.

Vi har jo fortsatt tid til å legge opp en alternativ, akseptabel rute, men det er bare så utrolig utgjort når alt annet var helt perfekt.

Hadde en teori om at det kunne være en viktig fotballkamp (byderby Inter-Milan f.eks), men den eneste fotballkampen den helga er en landskamp mellom Italia og Albania på Palermo, så der gikk den teorien ad undas.

Seriøst, jeg tenker kanskje å bare vente og se om det skjer noe med den prisen selv om jeg ikke helt liker tanken på å vente altfor lenge.

1
Wavy [sitat…] Vi har jo fortsatt tid til å legge opp en alternativ, akseptabel rute, men det er bare så utrolig utgjort når alt annet var helt perfekt. Hadde en teori om at det kunne væ...

Hadde en teori om at det kunne være en viktig fotballkamp (byderby Inter-Milan f.eks), men den eneste fotballkampen den helga er en landskamp mellom Italia og Albania på Palermo, så der gikk den teorien ad undas.

Ettersom returene er rimelige i pris, virker ikke det så sannsynlig, da ville jo returen vært like dyr. Snu kalender, så kan man ikke finne noen annen "speiling" heller, bortsett fra søndag 5. mars Milano-Oslo, som da koster over 4000 !!

Ville nok avventet litt og så heller bare bestilt en tur med flybytte om prisen er like høy eller høyere da.

1

Låter sært. Men om man godtar en (kort) mellomlanding, finner dere nok noe langt rimeligere.

Noen spesiell grunn til at det er Milano som gjelder? Fikk ikke noe utpreget bra inntrykk av byen da jeg var innom. Men klart, det ligger jo nært en del andre steder (Torino og de omkringliggende fjell og vingårder, for eksempel).

1

Milano er en typisk messeby så godt mulig at det er en eller annen messe som fyller fly og hoteller...

1

2309!!!!!

Nå ligger den på 1509,- - prisen endres stadig - jeg ville bare avvente og følge med fremover - det kan godt hende den kommer den under tusen den dagen også.

SAS skal ha 773,- den dagen.

Ryanair 372,- med 4 timers mellomlanding i London nedover :)

1
gjespe [sitat…] Nå ligger den på 1509,- - prisen endres stadig - jeg ville bare avvente og følge med fremover - det kan godt hende den kommer den under tusen den dagen også. SAS skal ha 7...

Jaggu! Ja, da fikk jeg i og for seg svar på hovedspørsmålet mitt. Og selv om 1509 ikke er direkte billig så er det jo 1600 mindre enn 2309 for to personer...problemet med SAS-flyet er at det går litt for tidlig. 10.00 er absolutt det tidligste vi kan få til.

1
Macho-Morten Låter sært. Men om man godtar en (kort) mellomlanding, finner dere nok noe langt rimeligere. Noen spesiell grunn til at det er Milano som gjelder? Fikk ikke noe utpreget bra inntry...

Noen spesiell grunn til at det er Milano som gjelder? Fikk ikke noe utpreget bra inntrykk av byen da jeg var innom. Men klart, det ligger jo nært en del andre steder (Torino og de omkringliggende fjell og vingårder, for eksempel).

Vi skal til Bologna, så ikke noe stort poeng i at vi må ta flyet til Milano, men på vinterhalvåret er det stort Milano og Roma som gjelder. Roma-flyet går litt sent på dagen, samtidig som det er lengre reisevei fra Roma til Bologna, så har en liten hang til Milano, men Verona og Venezia kunne også gått.

1

Alle andre datoer for den måneden ligger jevnt på 299 og 509 en vei per person. Hva med vår dato?

2309!!!!!

Hva er det å sette så mange utropstegn etter.. Synes vel heller 299 er en mer mistenkelig pris, da den neppe dekker alle kostnadene ved en slik flyreise. Selvfølgelig subsidiert priser fra de som reiser på de dagene det er dyrt å reise.

1

Lignende innlegg

Språk Hansaguden Publisert

Språklige morsomheter.

Bøye seg i hatten.(Heidi Weng) BØYE SEG I STØVET og TA AV SEG HATTEN. Folk står sild som tønne. FOLK STÅR SOM SILD I TØNNE. Koster det hvite i skjorta. KOSTER SKJORTA og KOSTER DET HVITE I ØYA. Han ka...
1
0 svar
Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...