Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Langkawi eller Koh Samui i juni ?

Hei.

Jeg og fruen skal til Filippinene og Singapore i begynnelsen av juni. Siden vi først er i området har vi satt av en ukes tid til å besøke et annet sted også. Langkawi og Koh Samui frister veldig, både på grunn av bading/strand, latmannsliv, gode hoteller osv, men også grunnet lett tilkomst(skal reise fra Singapore).

Noen som har tips til hvilken øy vi bør velge og hvorfor? Eller helt andre steder? Er klar over at det kan komme regn i og med at det er sesongen for det, men det tåler vi. Setter pris på alt som kan være til hjelp...positivt eller negativt :)

1
2 svar

2 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

enigma99

Vi har reist endel rundt i SE Asia de siste årene, Langkawi har stått på lista en stund men har fortsatt ikke vært der. Vet imidlertid at Langkawi, og den Thailandske naboøya Koh Lipe (som også står på lista) er ganske værutsatt i juni, jo senere jo verre. Bl.a. slutter båtene å gå fra Koh Lanta til Koh Lipe i mars / april pga været / høy sjø - det er en grei indikasjon på mulig veldig dårlig vær..

Koh Samui ligger i et område som ofte har bedre vær i juni, men øya er jo voldsomt "turistifisert" / turistinfisert.. Vi har hatt et par overnattinger på Samui, som regel kun på vei til / fra de mindre og koseligere øyene Koh Phangan og Koh Tao. Hvis dere likevel havner på Samui anbefaler jeg nordsiden av øya.

Fra Singapore er jo ganske mange steder lett tilgjengelig, hva med Gili Islands i Indonesia ? -Air Asia til Bali eller Lombok, og bil / båt videre. De øyene har langt bedre vær i juni. (Bali også selvsagt, men som noen sa til oss i KL en gang, og som var grunnen til at vi dro til Gili; "på Gili finner dere de strendene dere trodde dere ville finne på Bali" ;-)

Kambodsja kan også anbefales, tror det går fly fra KL til Phnom Penh og Siem Reap. Angkor er veldig fint om dere er på jakt etter kultur. Om dere er på jakt etter strender så kan Koh Rong utenfor Sihanoukville anbefales. (der fant vi den beste stranda ever.., men hadde dessverre mer monsunregn enn sol..)

Bare å spørre hvis dere lurer på mer, har reist mye i området som regel i mai / juni / juli.

2

Lignende temaer

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...