Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Spise i Budapest, anyone?

En oval helg til den lett grånende gulasj-hovedstaden.

Ikke min første tur så jeg har en viss peil, men ting endrer seg jo kjapt i restaurantverdenen.

Derfor:

Hva er litt typisk og lite turistfelle?

Hva kan man glatt unngå, pga "turistpriser" eller dårlig mat/service?

Jeg bare spør.

1
18 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

FOTBALLfotball

Prøvde du Langos? Jeg forstår ikke populariteten der.

" dyp stekt flatbrød-kake" eventuelt dyp stekt deig-brød. Det som ser ut som wienerbrød med gulost på toppen. Selv om jeg liker alle ingrediensene i Langos, synes jeg det var en rar og lite delikat kombo. Det smakte lite og føltes som jeg spiste bakerivarer og frokost samtidig.

2

Komunista

En populær nachspiel rett i Pest, så vidt jeg har fått med meg.

Etter å ha bivånet på nært hold diverse asiatere spis den på papptallerk, stående i menneskevrimmelet i 2. etg i Mathallen, er jeg vaksinert mot Langos for en stund.

1

Komunista

Hjemme igjen fra et par fine dager i Budapest, nærmer bestemt i Pest:

Noen tips når det gjelder å spise:

Gatene ned fra Ferenciek Tere ( Karoli Utca og Kecskemeti Utca) ned til den lokale Carl Berners Plass, Kalvin Ter, ligger et stort antall gode kafeer og restauranter.

Fra Kalvin Ter vidre sydover (Raday Utca) finner man en mengde restauranter og en (avt de mange populære) bakgårds restaurantene.

I området omkring i de jødiske kvartalene finnes også en mengde spisesteder. Sjekk f eks ut Gozsdu Udvar.

Gå gjerne en tur på Vaci Utca, men man gåt fort lei i flokker av asiater og andre turister. Og turistfellene er selvsagt legio, men en øl er en øl over alt.

2

DrSchwei

Gå gjerne en tur på Vaci Utca, men man gåt fort lei i flokker av asiater og andre turister. Og turistfellene er selvsagt legio, men en øl er en øl over alt.

Det var ganske triste saker da jeg besøkte Budapest for første og foreløpig siste gang - er vel over 15 år siden nå. Regner med det er flere asiater der nå, ja.

Lenge siden, så bidro ikke med konkrete tips her, men gåselever er jo godt og lokalt. Gjerne med søt vin til. Når det er nevnt, hadde jeg sen sær opplevelse der, der gåselever ble servert i en slags saus med tomat og løk. Det var altfor mektig og egentlig ikke godt. Ellers var det et sært serveringsted - dukket opp en halvt distingvert og halvt forfyllet eldre herre med et lite hoff, som inkluderte noen langt yngre damer. En opplevelse, i og for seg, å få den maten og sitte å se på dette.

Ellers smakte jeg for første gang disse "rullekakene" - altså slike som stekes over grill - en slags kanelboller, bare enda bedre. Så en YouTube-snutt fra Praha der en lokal fyr var forferdet over at man nå selger silke i Praha til turistene og later som om det er en spesiell Tsjekkisk ting. Visstnok er disse kakene fra vest i Romania opprinnelig - tatt på husken.

2

Komunista

Ellers smakte jeg for første gang disse "rullekakene" - altså slike som stekes over grill

Skorsteinskake ja.

Søttt.

2

FOTBALLfotball

ikke at du spurte, men Taxify-appen er forresten veldig fin i denne varmen. Den funker vistnok helt likt Uber, uten at jeg har brukt uber. Du bestiller taxi til din location, og copy/paster adresser til de severdighetene du måtte ønske deg. Så ser du hvor langt unna sjåføren er. Kan betale både med kort og kontant.

Om du kjenner til Heroes`Square så vet du kanskje at Et av budapest mest besøkte museum ligger like ved(museum of fine arts). Dette er midlertidig stengt og åpner ikke før oktober.

2

Komunista

Gode råd mottas med takk.

Og helteplassen i enden av Andrássy út er jo fantastisk, med statuene som viser de syv Magyar-høvdingene som grunnla Ungarn (en tvilsom legende ifølge en professor jeg snakket med på Central European University), men dog.

Eventyrlige skikkelser, i beste Disney-stil.

Takk igjen.

1

IneCha

Hei! Var nettopp i Budapest. Dro dit med 2 anbefalinger som jeg med godt hjerte kan gi videre..

Trofea er en restaurantkjede hvor du betaler i underkant av 200 kr pr pers, har bordet i 2 timer og kan spise og drikke (øl/vin/min.vann) så mye du vil innenfor oppsatt tid. Hyggelige og attente kelnere. Masse retter å peke på fra grillen - de steker det for deg mens du venter- og rikholdig buffet med alt hva du kan tenke deg.

Dionysos - gresk autentisk taverna nede ved elva, virkelig god mat. Travelt, kan være lurt å reservere. Namm!

2

Komunista

Strålende, to gode tips.

Takker så mye!

1

FOTBALLfotball

Er i budapest, har vert her totalt 21 dager siden december, fordelt på to opphold. Går ofte på Nika(NKA ser det ut som det står på logoen) om jeg er i tvil. Spist der 7 dager i mai.

- Alltid et ledig bord, men stort sett mye ledige plasser ute og inne.

- Gode priser. Den aller dyreste retten koster 5990ft(179,4kr), men du finner plenty til unner 100-lappen.

- høy vurdering de fleste steder. 4,2/5 basert på 365 google-ratinger.

Du tipser ikke selv her, fordi de legger til tips selv på regningen, 8,5% tror jeg.

utesesksjonen er en del av en passasje, som garanterer frisk luft men samtidig ingen vind

Er ingen budapest ekspert når det gjelder resturanter. Jeg "traff" på første forsøk og har ikke testet ut så mye forskjellig her. men de fleste i hovedgata og nabogatene tar "norske" priser kun fordi de holder til hvor de gjør. Om du er ukjent med hvilken gate jeg snakker om, så er det den med Anna cafe/Hard rock cafe i ene enden og Kfc/the pointer pub i den andre.

2

Komunista

Takker så mye for tipset!

Og gaten du henviser til er Váci utca antar jeg, har gått der noen ganger, ja.

Vi (jeg og min tålmodige og kjære kone) bor på Ibis Centrum, sentralt noen få skritt fra flybussens stoppested, og kort vei til Mathallen og nettopp Váci utca.

Europeisk hotellkjede med uniform enkel standard, og utdannet personale. Grei pris. Frokost inntas rett over gaten på Cafe Intenzo.

Så turen er planlagt i grove trekk.

Takk igjen!

1

Lignende temaer

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...