Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Ja. Da ble det ingen utenlandsturer på fritiden i 2020 for min del. Det er en relativt kraftig nedgang, for for det er vanligvis fem i året, av og til noe mer. Eneste fritidsreise utenom familiebesøk var en tur til Bergen i januar. Eneste tur ut av landet ble da jobbtur til Tallinn i slutten av februar...

... så da er det virkelig å håpe at 2021 blir noe bedre. Akkurat nå ser jo det dårlig ut. Det er vel bare en velfungerende vaksine som kan medføre at man kan komme seg av gårde første halvår 2021. Type reise bort i vinter er for min del skrinlagt.

Får jeg en tur ned til varme strøk, tenker meg Malaga eller noe, i mai blir jeg positivt overrasket....

1
408 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Joe_Dassin76

Reiste i dag morges med fly til Amsterdam, deretter videre til Bucuresti. Fra Bucuresti videre med taxi til Bulgaria. Vi har fått en vaksinedose (to voksne), og har rødt corona pass. Har med barn og kjæledyr.

Testet oss ikke på forhånd, men måtte ta en antigen test på grensen til Bulgaria. Den tok ca 20 min fra test til svar. Ingen kø.

I Amsterdam og Bucuresti var alt som normalt, ingen spørsmål om test, sertifikat etc. Munnbind ombord på flyet var obligatorisk.

Det eneste som tok lang tid var innsjekk egentlig, for man var ikke godt nok forberedt på flyplassen (skranke personellet) da det var en haug med forskjellige krav og retningslinjer til de ulike landene. Synes synd på de som måtte håndtere sure og utålmodige passasjerer, for det var endel eksempler på misnøye.

Setter man seg godt inn i regelverket til det landet man skal reise til så er man godt hjulpet. Dette gjelder også de landene man eventuelt reiser gjennom i transitt.

Lykke til og god reise

3

Forfun

Jeg er stolt av alle stempler jeg får. Har veldig liten respekt for de som dømmer andre. Men jeg poster mindre på sosiale medier en før. Alltid noen tullinger som bare ser problemer.

3

DrSchwei

Nå er det mye bla bla ... Høie sier at man ikke bør planlegge for utenlandstur, neivel, men hvor lenge skal man begrunne det med "faren for mutasjoner".... i 50 år? Greit nok at man ikke drar på ekspedisjoner i Indre Mongolia, men mange har tross alt både familie, feriehus og venner i Europa. Og med like smittetall i Oslo og i Malaga, er det vel ikke vesentlig verre å fly hit og dit, enn å fly Oslo - Hammerfest?....

Mye dårlig journlaistikk rundt dette også. Utydelige svar. Og så bruker de helt ukritisk tall - NRK lar Finn.no og Virke forteller at mange nordmenn ønsker å reise. Aftenposten sier at bare 1 av 10 ønsker å reise ut av landet, men refererer da til NHO Reiseliv...

Altså - her får man det svaret man ber om, avhengig av om man spør de som representerer turoperatører eller lokale reisleivsbedrifter. Grenseløst irriterende.

2

GreySerpent

Greit nok at man ikke drar på ekspedisjoner i Indre Mongolia

Wuhan?

1

Othellos

Og med like smittetall i Oslo og i Malaga, er det vel ikke vesentlig verre å fly hit og dit, enn å fly Oslo - Hammerfest?....

Enig i den. Ser ikke det store poenget med fraråde reiser til land der smittenivået er likt eller lavere en i Norge. Tyskland 97 pr 100K, Italia 91 pr 100k og Østerrike 80 pr 100k ligger alle lavere i smitte en Norge som har 104 pr 100k. Og alle de landene har kraftig synkende trend.

Samtidig nærmer det seg stadig få vaksinert de som er i den mest utsatte risikogruppene så har jo blitt sagt man da vil tåle høyere smittetall.

Regner med de kommende uker vil bli sluppet opp mer, blir litt tullete om man skal nekte folk reise hele sommern til land i europa. Er veldig mye folkehelse i få en god ferie, og ikke kom med et lass moraliserende innlegg jeg bare tenker på meg selv. Sunn fornuft må gjelde.

1

startelver

Phuket åpner for charterreiser/internasjonale flyvninger fra 1. juli. Ingen karantene kreves, men man må holde seg i samme provins. Eneste kravet er at man kan fremvise en negativ test 24 timer før avreise.

Ser at man kan fly med KLM fra Oslo-Amsterdam-Bangkok-Phuket for 5200 kr tur/retur 1 uke. Total reisetid 20 timer.

2

fargerik

Det høres jo flott ut for de som vil til Phuket.

1

startelver

Hvordan skal de greie å stoppe turister fra å reise fra Phuket og videre oppover landet ? Har de først kommet inn er det en smal sak å sette seg på en buss/taxi til en annnen provins.

1

fargerik

Det ser ut til at "Phuket Sandbox" er i rute.

Her er en oversikt over alle tiltak de har forberedt.

I tillegg til den negative testen 72 timer før avreise hjemmefra.

Det ser ut til at man kan reise til resten av Thailand etter to uker dersom man tester negativt på dag 13. Da er man testet tre ganger i tillegg til testen før avreise hjemmefra.

1

InternalExile

Det ser ut til at "Phuket Sandbox" er i rute.

Prayut sets 120-day deadline for fully reopening Thailand

Men de må klare vaksinere 10 mil per mnd.

1

Lignende temaer

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...