Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Sicillia, merkelig upopulært ?

Har ikke besøkt øya.

Men tanken slo meg: hvorfor ble ikke dette populært blant nordmenn for flere tiår siden, som Mallorca, Kreta ?

Det første mange assosierer med Sicillia er jo mafiaen. Men er ikke Kreta, Albania osv. shady nok ?

1
7 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

kansas00

Det første mange assosierer med Sicillia er jo mafiaen

I så tilfelle må markedsføringen av øya være dårlig da det å ha europas største vulkan (om man ser bort fra Teide), kanariøyene burde ha overskygget noe sånt. Vanvittig bilde av Etna.. nesten litt "Mt-Fuji" over den.

1

DrSchwei

Det er jo charter som drar de store massene. Å fly med rutefly til "Syden" er vel et fenomen som har dukket opp med Norwegian, og har vel ikke for alvor kommet i gang før de siste 15 årene.

Italias Rimini var vel på charterprogrammet en god stund, men det er vel ymse grunner (pris ift kvalitet?) som gjorde at det forsvant.

Skulle til Sicilia i sommer, men av ymse grunner måtte det kanselleres. Det var faktisk ikke så mange billige og greie flyruter å finne.

1

Columbus_3

Jeg har hatt flere sommerferier i Rimini og det er et av mine beste ferieplasser. Og jeg skal dit igjen så fort det blir normale tilstander i Europa.

1

protus

Skulle til Sicilia i sommer,

Hvor på øya ?

1

Everenga

Det første mange assosierer med Sicillia er jo mafiaen. Men er ikke Kreta, Albania osv. shady nok ?

Det er mer enn bare assosiasjoner med mafiaen. Mafiaen har gjort det svært vanskelig å bygge ut infrastruktur forenlig med pakketurisme. Svære hotellkjeder ønsker ikke å bli assosiert med mafiaen og skal du bygge noe som helst på Sicilia er ikke det til å unngå siden de totalt kontrollerer byggindustrien, sikkerhetsbransjen, kommunale kontorer osv.

Så en dokumentar om byen Gela på sørkysten av Sicilia som burde være et turistmekka med en sinnsyk lang strand mot Libya og en av Europas lengste sommersesonger men det er også fullstendig kontrollert av mafiaen i alle aspekter. Det som hadde vært forsøkt av oppstart hadde blitt stoppet av trenering i det offentlige, plutselige konkurser og faktisk ødeleggelser av bygg.

Når det er sagt så betyr det at øya har sluppet unna det verste av all inclusive mareritt og har en rekke byer som er flotte å besøke.

1

xpoolman

Tja, si det....

Jeg vil jo også tro det handler om gamle fordommer i forhold til mafiaen og høy kriminalitet. Og så har det kanskje noe med hvor utbygd turistdestinasjonene er, eller har vært. Og gjestfriheten kanskje, folk i nord-Italia reiser heller ikke til Sicilia på ferie på grunn av at de ikke føler seg velkomne der.

Jeg har heller aldri vært på Sicilia, men har vært over alt ellers i Italia. Sicilia står definitivt på "to do"-lista mi.

For øvrig så kan du ikke sammenligne Kreta og Albania, og kalle Kreta "shady". Kreta er en av de sikreste stedene du kan reise på ferie i motsetning til Albania der kriminaliteten har vært helt i toppskiktet i Europa opp gjennom tidene.

1

Lignende temaer

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...