Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hjelp søkes - må komme os unna en stund!!

Dansk familiefar har bodd i Norge en stund. Bor nu med familien i en bygd på Vestlandet hvor en skulle tro vinteren ville velsigne os med snø (hjelper på lyset og er veldig glade i ski og slikt). Dessverre er det ikke lengre noe som likner på vinter her før januar. Dette gjentar seg nu på 4 år. Og nu er det nokk!! Far i familien sliter hardt med vinterdepresjon, klaustrofobi og kjedsomhet samt andre årsaker gjør denne tiden ekstra tung. Far som skriver dette har alltid reist enten til alperne, eller tropene i november, desember og januar - noe som har funket fantastisk. Dette har ikke vert mulig grunnet barn, jobb og husbygging de siste 5 årene. Far liker egentlig julen i Norge med unger og familie...men...Etter en god prat med samboer ble vi enige om at vi ønsker å forsøke os med en reise til solen i november/desember.

De harde fakta: Familie på 4. mamma, pappa, gutt 5 år og gutt 2 år. Alle er aktive, liker utendørs, bading og natur. Nysgjerrige og avslappede. Har fornuftig økonomi men luksusferie har ingen interesse...vi ønsker heller ikke å utsette barna for 10+ timer flyreiser så avstand har litt å si...

Er totalt i villrede etter søk på nettet og manglende erfaringer i den nærmeste omkrets. Sitter med mengder av data med mye synsing og foreldet info. Det vi TROR kommer til å funke vil være å leie et hus veldig tett på en strand...men i huleste verden er stor!?!

Ka noen hjelpe os litt her...

Takker på forhånd så ydmykt og god jul

hilsen

Solsøkende pappa

1
15 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Johnsli

Har vært i Midt-Østen (Emiratene og Israel) et par ganger midtvinters og der er i hvert fall temperaturene fine både i lufta og i vannet. Er overkommelig reisetidsmessig også.

https://www.thebesttimetovisit.com/ her finner du info om temperaturer etc.

2

SunDaddy

Takk for linket Johnsli!

1

xpoolman

Israel)

Jeg har også vært i Eilat, Israel i februar. Kjempefint med 22-25 grader og badetemperatur i Rødehavet :-)

1

Johnsli

Jeg har også vært i Eilat, Israel i februar.

Jeg var også i Eilat. Direktefly med charter, dog med kryssing av grense Jordan/Israel. Husker ikke hvor lang flyturen var, men godt innenfor 10 timer mener jeg. Det finnes også et sted som heter Aqaba på Jordan-siden om man ikke vil gå gjennom stresset med å krysse grensen. Hørte dog litt ymse av de som hadde vært i Aqaba da vi skulle hjem.

En nytelse å bade i Rødehavet, krystallklart vann. Skal i det minste ordne snorkelutstyr om jeg drar tilbake en gang.

1

fargerik

Jeg har vært èn gang i Marokko. Det er maaaaange år siden. Det var vinter, og det var god sommertemperatur der. Jeg likte meg ikke der, men jeg tror faktisk noen reiser til Agadir.

Har aldri vurdert å reise tilbake dit. Noen andre som har noen synspunkter?

Det er jo ikke allverdens lang flytur, sammenlignet med å reise til tropene i asia....vi reiste direkte med charter, det var ca. fem timer flytur.

1

xpoolman

Jeg har vært èn gang i Marokko.

Har alltid ønsket meg en tur til Atlas-fjellene jeg, men så langt har det ikke blitt noe av....

1

fargerik

Det kan nok være eksotisk, det. Men for en barnefamilie med så små barn kan det nok bli litt fremmed å legge ut på oppdagelsesferd.

Vi flakket på tur, bare satte oss på en buss ut i det ukjente, men følte oss ganske borkomne i en kultur vi ikke var forberedt på.

Jeg tror det er lettere for den som setter seg bedre inn i kultur, folk og alle fellene man naturligvis havner opp i.

For en barnefamilie tror jeg det er ganske bra å holde seg rundt all-inclusive-ghettoen og stranda.

1

SunDaddy

Hei fargerik!

Jepp, eg er enig med deg i dette.

For å presisere: det er snakk om å reise NESTE vinter, om alt ordner seg.

På sikt ønsker vi som familie å få fast tilknytning til en plass vi kan reise til hvert år :-)

1

xpoolman

For å presisere: det er snakk om å reise NESTE vinter, om alt ordner seg.

På sikt ønsker vi som familie å få fast tilknytning til en plass vi kan reise til hvert år :-)

Dersom du ikke vil fly 10 timer så begrenser jo dette seg til Spania eller Kanariøyene, eventuelt sør i Italia eller Kreta. Det spørs hva du er ute etter. Er det bading og soling så er heller ikke Spania stedet, knapt nok Kanariøyene i desember, januar og februar, så da må du lenger av gårde.

Selv er jeg på Kreta, her er det ganske greit nå, med 16-17 grader, men det er egentlig ikke badevær.

2

fargerik

Bli hjemme. Syden og sol er et sjansespill nå.

Har du tenkt på muligheten for en tur til fjells? Snø og skiføre i Norge kan kanskje være morsomt for både liten og stor?

Kona og jeg bruker å reise til tropene, men ikke i år.

1

Lignende temaer

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...