Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Orknøyene og Shetland

Tenkte kanskje jeg kunne dratt dit en tur ... sånn etterhvert.

Jeg ser at det greieste nok er å ta båt fra Aberdeen, så den er grei.

Det jeg lurer på er om noen har litt tips utenom det å komme seg dit. Det ser ut som om det å leie bil er et must ... eller ikke?

Rekker man fint rundt på de to hovedøyene i løpet av en dag, slik at jeg kan bo på et sted ... eller bør jeg bo litt rundt omkring?

Er det noen av de små øyene jeg reise til ... eller går det litt ut på ett?

Jeg bryr meg nada om museer, men liker gjerne litt spesiell natur ... tips?

Tips og råd mottas med takk. :o)

Litt usikker på hvilken årstid som vil bli aktuelt ... kanskje vinter.

1
17 svar
Trådvisning
Hele diskusjonen

Kjetil_e

På Mainland både Shetland og Orkenøyene kommer du deg fint rundt med bil uten å måtte bytte bosted. Naturen på Shetland er mye finere enn på Orkenøyene. Orkenøyene er flatt og kjedelig. Shetland er naturmessig mye mer lik Færøyene.

Men synes Kirkwall på Orkenøyene var finere enn Lerwick på Shetlandsøyene. Fikk byfølelsen i Kirkwall, det greide jeg ikke i Lerwick.

Hvis du tar fergen fra Lerwick tvers over sundet til Bressay og så kjører over denne. Så kan du på andre siden ta båt ut til Isle of Noss som blant annet er meget berømt for sitt sjøfugl-liv. På Mainland Shetland kan du jo og besøke Scalloway hvor Shetlandsgjengen holdt til under krigen.

2

annmag

Takk for opplysning ... liker ikke flatt og kjedelig så veldig godt.

Ellers synes jeg det er helt supert å ikke få byfølelse.

Infoen din er helt super ... skal sjekke ut alt.

Skriv gjerne mer hvis du har tid. :o)

2

Kjetil_e

Takker, hotell har jeg ikke noe tips på da jeg var på cruise og bodde ombord i skipet da jeg besøkte alle 3 øygruppene.

Som sagt fuglelivet på Shetland er berømt og Isle of Noss er vel mest berømt av alle. Dit kommer du enten med båtutflukt fra Lerwick eller ved å at ferje fra Lerwick over til Bressay og så kjøre over Bressay og ta båt tvers over sundet.

Ikke så veldig langt fra Lerwick finner du Scalloway, for oss nordmenn mest kjent for at dette var hovedbasen for Shetlandsgjengen under 2VK. Dette var frem til midten av 1700 tallet "hovedstad" på Shetlandsøyene. Her finner du ruinene av et stort slott og et museum. Så vidt jeg kunne se var det ikke mye å se etter Shetlandsgjengen desverre.

Er du komfortabel med å kjøre på venstre side så vil jeg nok annbefale deg å leie bil. Stort sett små veier. Men heller ikke voldsomt mye trafikk.

1

Lignende temaer

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...