Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Finnskogen - tips?

Finnskogen vil jeg gjerne besøke. Jeg vet hvor den ligger, men ikke mer enn det.

Jeg skal kjøre bil, og ha kun en overnatting (ikke i telt).

Er det noe særlig å se hvis jeg kun holder meg til bilveier?

Jeg ser på kartet at det kanskje er greit å ta av ved Roverud (kommer fra Oslo) og kjøre mot Finnetunet, kanskje overnatte i Svullrya, og kjøre rundt i området der første ettermiddagen og dra litt nordover neste dag.

Noen som har noen tips å komme med? Hva bør jeg se ... fortrinnsvis natur.

1
13 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

annmag

Finnskogen ... så absolutt verdt noen dager.

Jeg fikk i grunnen ikke ut noen særlige anbefalinger om hva det ville være fint å se som kjørende ... derfor droppet jeg bil og tok meg opp dit via det kollektive.

Jeg hadde base på Svullrya. Absolutt ikke verdens navle, men likevel interessant. Er ikke til å legge skjul på at det var en ro der, for det skjedde ikke noe som helst. For meg var det helt fint.

Svullrya blir gjerne omtalt som Finnskogens hovedstad. Bebyggelsen er for spredt til å kunne kalles et tettsted, men de har iallefall en jokerbutikk og en bensinstasjon.

Jeg var der i tre hele dager. Noe som egentlig holder hvis man vil se og oppleve noe, og ikke bare slappe av i en campingstol ... fordi det er ikke så veldig mye forskjellig å oppleve i området rundt, vel og merke hvis man skal være der over flere dager. Går jo stier fra sted til sted i Finnskogen, men da må man bytte overnattingssted fra dag til dag.

Så min opplevelse ble som følger:

Svullrya i seg selv har noen småting, som Finnetunet, Åsta Holths diktersti, Åsta Holth-museet på Leiråker og gammelskolen som viser hvor mange barn som en gang bodde der (nå er det ikke lenger noen skole i Svullrya).

Første dagen gikk jeg til Røgden. En innsjø med fantastisk natur. Må være Finnskogens perle.

Neste dag gikk jeg gjennom skogen opp til et finnetorp som den dag i dag er i full drift. Det var 12 km hver vei, og det går an å kjøre dit, men ved å gå så får man mer med seg avstanden, samt at man er nærmere det skiftende skogslandskapet man går gjennom.

Siste dagen gikk jeg til motsatt side av Svullrya. Mer åpent landskap her enn dagen i forveien. Også her noen finnetorp. Var ellers både geiter, sauer, høner og gjess å se på jordene. Gikk på skogsbil vei opp, og på en sti gjennom skogen og langs et vann ned igjen.

Hva så med insekter. Jo de finnes, men jeg opplevde det ikke som noen plage. Var stort sett bare helt i nærheten av vann og myrområde at man stiftet bekjentskap med dem. Jeg gikk kortermet og ble til tider bitt en rekke ganger, men ingen kløe eller merke etter bitt i ettertid.

Det er klart at dette med insektene er annerledes om man vil telte og gjøre dette i nærheten av vann. Det ville jeg ikke gjort ... pga insektene. Kajakk/kano langs innsjøenes bredder vil nok by på samme opplevelsen med insektene.

Anbefaler jeg Finnskogen?

Ja, så absolutt, men kanskje helst til fots.

3

Forfun

Takk for beskrivelse. Måtte faktisk søke for å finne stedet du stoppet. Har ikke vært der, padlet en elv litt lenger nord, men ikke ett område jeg har gjort annet enn å kjøre forbi. Viktigste er å lete etter opplevelser, utrolig mye morro en kommer over da. Kjenner jeg deg rett har du planer for flere eventyr allerede.

2

annmag

men ikke ett område jeg har gjort annet enn å kjøre forbi.

Og når man kjører (forbi), så er det så mye man ikke får opplevd ... men man kan jo ikke se alt heller. (Akkurat som når du flere ganger har kjørt forbi en av de fineste byene i landet ... og mener den er stygg ;o) )

Men dette med bil ... en kommer jo over et mye større område når man kjører, men er så mye mer bundet enn når man går.

Ikke en eneste av de nydelige perlene jeg opplevde på Finnskogen ville jeg opplevd om jeg skulle kjørt.

Det er fint bare å gå, ta inn den landskapet man er en de av, ta inn lyset og kunne ha nok tid til å kunne ta akkurat de bildene man vil. Ikke trenge å komme tilbake til et utgangspunkt ... bare ta en annen vei om det skulle falle seg sånn. Funker i grunnen fint i byer også det.

Min påstand: Finnskogen er undervurdert som turistmål, og insektene er strengt tatt ikke plagsomme (så lenge man ikke telter ved vann/myr).

1

Johnsli

Jeg har bodd et år i Finnskogen og tror aldri jeg har vært så plaget av insekter som den sensommer/høsten jeg flyttet dit. Bodde ikke ved noe vann, men Glomma gikk like ved.

Dette var dog et stykke unna Svullrya, så det kan være lokale forskjeller eller forskjell i myggsesongen for det jeg vet.

1

kristofferbd

kanskje overnatte i Svullrya

Svullrya er en liten, koselig plass. Ellers er det veldig fint innover mot svenskegrensen. Finnskogen er utrolig fint!

2

annmag

Takk for svar, har du noen spesifikke områder i tankene når det gjelder "innover mot svenskegrensen"? :o)

1

annmag

Uff da ... skulle vært et par blunkesmilyer i svaret mitt til DrS (vil gjerne presisere det). :o)

1

DrSchwei

Har det ikke vært nok programmer om Finnskogen på NRK?

1

annmag

Atte det var??

Har da knapt vært et program på Nrk som tar for seg kun naturen i Finnskogen ... og jeg har sett alle nylig (og seff før jeg lagde denne posten).

Jeg gidder rett og slett ikke reise oppover hvis det stort sett blir som å kjøre Rena - Trysil = skogskogskog.

Siden jeg skal kjøre bil, så er jeg avhengig av å få input på de områdene som er noe mer åpne ... og da med vann.

Kom deg ut i naturens stillhet og flotte opplevelser mann!

1

Lignende temaer

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...