Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hvem bestemmer Regjeringen eller FHI om karantene og koronasertifikat?

Jeg har tatt 1 og 2 dose koronavaksiner. Jeg har lyst å reise til Bulgaria for å treffe mine venner. Og jeg kommer tilbake hjem på 1 måned. Må jeg til karanter på 10 dager som det står FHI i avisen selv om jeg er gyldig koronasertifikat. Regjeringer sier at 2 dose slipper karantene når folk kommer hjem fra utlandet.

Jeg har sjekket i Helsenorge som viser Grønn (koronasertifikat).

Dette er forvirre og komplisert. Hvem som bestemmer Regjeringen eller FHI?

1
4 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Forfun

Jeg er spent på om kravet om fullvaksinert vil bestå, eller om det blir mulig å reise 3 uker etter første skudd. Akkurat nå ser det litt svart ut med bilferie nedover Europa. KOmmer vel mye an på spredning fremover.

1

Johnsli

Så lenge man kommer fra et gult land slipper man vel karantene uansett om man er vaksinert eller ikke.

Om man kommer fra røde land: 3-15 uker etter første dose har man gyldig vaksinesertfikat, men man må i hjemmekarantene i 3 døgn etter hjemkomst til man har fått negativ hurtigtest. Har man fått begge doser er man unntatt karantene.

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/

"It is also for Member States to decide whether they accept a vaccination certificate after one dose or after a full vaccination cycle has been completed."

https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_en

Det hadde vært nyttig med en oversikt over hvilke regler som gjelder i hvilke land om dette er individuelt. Og hvordan er det med grenseoverganger, vil alle bli stoppet for å sjekke vaksinepasset? Kanskje kun om man reiser fra et rødt til gult land?

1

Othellos

Kommer an på spredning ja, og hvilke land man ønsker reise til i europa.

Krav om to der vil nok bestå fremover etter Delta varianten har kommet som en trussel. Men fra 5 juli vil mange flere land bli grønne så vil bli mulighet om en selv ønsker reise til fks Tyskland, Østerrike og Italia. De ligger langt under grensen som da vil være 50 pr 100k siste 14 dager. Så man slipper karantene fra de landene sålenge de holder seg grønne. Er vel en grense på max 4 % positive tester med siste 14 dager , den er verre følge med på men mener de ligger godt under den i de landene nevnt.

Det som er litt komplisert er man må teste seg før man skal inn i land som østerrike og italia om man ikke har grønt coronapass. Der må man planlegge litt. Vurdere selv sterkt reise på bilferie nedover om to uker. Tyskland blir det nok uansett, så får man se om man stikker over alpene med til varmere klima. Pr nå er jo smittetrykket der godt under i Norge, men er jo en fare for det kan snu med Delta.

1

xpoolman

Det er regjeringen som bestemmer, og fra i dag gjelder følgende:

https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/koronavirus/reiser

1

Lignende temaer

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...