Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Til tross for at vi er disse uvanlige coronatider, så vil jeg fortelle om et problem som jeg har hatt de siste årene: Nemlig reiseangst. De siste årene har jeg slitt mye med det. For å komme til poenget, så hadde jeg ikke nødvendigvis det problemet før. Men i de siste årene har jeg slitt utrolig mye med reiseangst. Pga den psykiske helsen min har vært laber de siste årene, har den påvirket reiselysten min.Sist gang jeg reiste da jeg var på mitt verste, så gikk det elendig. Derfor har jeg unngått å reise. Bare tanken på å sette meg i et fly eller å være på et flyplass gjør meg dårlig. Men samtidig er det en del av meg som ikke vil slite med det problemet. For det er trist og slite med det og la seg begrense av reiseangst og føle at en er utilstrekkelig. For det er en del av meg som har lyst til å oppleve verden og se flere steder. Og derfor er det synd at jeg har det problemet.

Noen som har noen tips mot dette? Eller erfaringer som de vil dele?

1
15 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Mentos

Du må få ordentlig behandling mot depresjonen din, så må du ta med deg et hyggelig reisefølge på tur(om så bare en person) . Ha et mål for reisa, hva vil du se/gjøre ? Konsentrer deg om det, les gjerne om områdene du skal besøke. Vil du bare ha kortere reiser, så er det ok. Har du prøvd båtcruise ? Jeg liker det når alt er bånn og jeg trenger litt avslapping, om det så bare er en tur med Kielferja, for vann virker beroligende på meg.... dessuten kan jeg stikke meg bort litt hvis jeg trenger det, f.eks. ute på soldekket.

Som først nevnt, så bør du få behandlet depresjonen din. At andre holdt avstand til deg på siste tur kan ha vært fordi du har sendt ut signaler om at du ikke har hatt det bra, det kan skje ubevisst.

2

Mister_Morisette

Har du prøvd båtcruise ? Jeg liker det når alt er bånn og jeg trenger litt avslapping, om det så bare er en tur med Kielferja, for vann virker beroligende på meg.... dessuten kan jeg stikke meg bort litt hvis jeg trenger det, f.eks. ute på soldekket.

Har gjort det en gang og det gikk rimelig bedre å ta cruise enn å ta fly. Ellers tusen takk for gode råd :)

1

Teodora

Ville oppsøkt hjelp, det høres hemmende ut.

Når det er sagt så trenger man ikke å fly for å reise.

2

Johnsli

Litt interessant å høre hvorfor det gikk så elendig sist du var på tur. Om det var noe spesifikt annet enn generelt hele opplevelsen.

Uten at jeg er noen ekspert; begynn i det små, kort tur, gjerne innenlands for den del og kanskje et sted hvor du kan gjøre ting du liker å gjøre når du er hjemme.

2

Mister_Morisette

Litt interessant å høre hvorfor det gikk så elendig sist du var på tur. Om det var noe spesifikt annet enn generelt hele opplevelsen.

Vel, ok. Ser at jeg ikke utbroderte den delen av saken.

Enkelt og greit så gikk det elendig fordi jeg var alvorlig deprimert. Jeg klarte rett og slett ikke nyte turen i det hele tatt. Å reise kan være slitsomt og stressende, fordi det er mye inntrykk å ta innover seg. Og når man er deprimert, så er det ekstra belastende. Det var mye tyngre å være på tur da jeg var deprimert, fordi depresjonen er så hard å takle og kjempe mot. Det er en norm at man skal være glad og nyte inntrykkene når man reiser, men jeg klarte ikke det. Jeg var rett og slett et helvete å være sammen med. Og verre var det at folk unngikk meg eller anså meg som om jeg skulle ha vært en freak eller et monster.

Håper at det var et utfyllende svar nok. Og angående turer innenlands, så har jeg klart å utføre det. Det er fortsatt tøft, men det har gått bedre etterhvert. Det er utenlandsturer og flyreiser som er tyngst.

1

Johnsli

Ok. Hva med flyturer innenlands? Er det noe forskjell om du flyr til Tromsø eller Stockholm f.eks.? Kan det hjelpe om du finner en spesifikk grunn til å dra et sted, noe du alltid har hatt lyst til å se eller gjøre? Eller et sted hvor du slipper å forholde deg til så mange andre?

Det spørs nok uansett ikke om du oppsøke en profesjonell, om du ikke allerede har gjort det. Ikke fordi du ikke kan plukke opp tips her, men for å gå i dybden på hva og hvorfor du sliter og så skal man heller ikke undervurdere effekten av det noen med utdannelse innen psykologi sier til deg, selv om det kan være noe av det samme du har hørt av andre før.

2

bønna1

Eksponering.

PS: det er så farlig å fly ................. at det er trygt.

1

Torotto

Noen som har noen tips mot dette?

Du må bli konge i ditt eget liv. Det vil si du må velge hva du vil få ut av livet ditt.

Det ubehagelig er noen ganger å fortrekke, isteden for å sitte med mye ugjort.

2

Mister_Morisette

Det ubehagelig er noen ganger å fortrekke, isteden for å sitte med mye ugjort.

Ikke sant?

1

fargerik

Noen som har noen tips mot dette?

Det kan kanskje hjelpe å reise sammen med en ledsager, en god venn som er rolig og som du stoler på.

1

Mister_Morisette

Ja, ikke sant?

1

fargerik

Er du ung eller er du gammel? Pakketur med ungdommer blir lett mye rølp.

Men er du godt voksen eller gammel, finnes det turer som er tilrettelagt og foregår i rolige former med guider som er der hele tiden.

1

Lignende temaer

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...