Reisetips

hof

Forsinkelser av fly - har vi noen rettigheter?

Jeg skulle fly fra Aten til London Gatwick med EasyJet med avreise 2300 og beregnet ankomst i London 0110 natt til onsdag.

Jeg hadde booket fly med RyanAir fra London Stanstead til Oslo Torp onsdag 0730 - med andre ord god nok tid til å rekke begge deler.

Men halveis til London ble en av flyvertinnene alvorlig syk og vi måtte nødlande i Roma. Etter vi fikk hu av flyet, nektet kapteinen å fortsette reisen med kun to flyvertinner og utsatte flighten til rundt 09.00 onsdag. Vi ble plassert på hotell i noen timer under natten.

Men problemet for meg og mitt reisefølge var jo at før vi engang hadde kommet oss ut fra Roma, var RyanAir-flyet vårt tatt av med retning Oslo. Vi skjekket litt rundt om alternative reisemåter fra London, men alle selskaper var fullbooket. Jeg valgte derfor å bli i Roma og reiste med Sterling fra Roma til Oslo via Køben. Pris: 1700 kroner.

De tre andre satte seg på EasyJet-maskinen og fløy til London. Derfra var det kun BA som hadde plasser så de ble med deres maskin via Billund i Danmark og til Oslo. Pris: Rundt 4.000 kroner.

De fikk beskjed at de ville få dekket flybilletten med EasyJet på strekningen Aten-London som tilsvarte rundt 700 kroner.

Spørsmålet er derfor: Har vi som kunder noen rettigheter slik at vi kan få dekket vår øvrige reise, eller er vi fucket sånn sett? Noen som har vært borti lignende?

Tips/råd etc tas i mot med stor takk!

1
4 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Dette er dsessverre slikt som skjer med lavprisselskapene - det er derfor det er billig. Særlig problematisk blir det når man benytter ulike selskaper - det kan være vanskelig nok når du flyr videre med samme selskap.

Noen rettigheter har du dessverre ikke etter dagens regler - EU diskuterer nye regler der du ville fått ca. 3000 kr. i erstatning, men går dette igjennom forsvinner lavprisselskapene.

Det er mulig at reiseforsikringen din dekker dette - sjekk med forsikringsselskapet ditt. Har du reist uten reiseforsikring, ja, da kan du egentlig ha det så godt. En god reiseforsikring er vesentlig, særlig hvis du benytter lavprisselskapene.

Likefullt - du ville normalt ha fått en kjempebillig tur i forhodl til OSlo-Athen med SAS - det er slikt vi må ta med på kjøpet for at det skal kunne finnes lavprisselskaper. Hadde du ringt Ryanair fra Roma, ville det normalt være mulig å booke om billetten mot et gebyr - dette kan du gjøre helt til 3 timer før flyavgang. Gebyret er ca. kr. 200 + forskjellen mellom prisen du har betalt og det laveste prisen på ombestillingstidspunktet.

1
Janlj Dette er dsessverre slikt som skjer med lavprisselskapene - det er derfor det er billig. Særlig problematisk blir det når man benytter ulike selskaper - det kan være vanskelig nok...

"Janlj skrev: Det er mulig at reiseforsikringen din dekker dette - sjekk med forsikringsselskapet ditt. Har du reist uten reiseforsikring, ja, da kan du egentlig ha det så godt. En god reiseforsikring er vesentlig, særlig hvis du benytter lavprisselskapene.

Likefullt - du ville normalt ha fått en kjempebillig tur i forhodl til OSlo-Athen med SAS - det er slikt vi må ta med på kjøpet for at det skal kunne finnes lavprisselskaper. Hadde du ringt Ryanair fra Roma, ville det normalt være mulig å booke om billetten mot et gebyr - dette kan du gjøre helt til 3 timer før flyavgang. Gebyret er ca. kr. 200 + forskjellen mellom prisen du har betalt og det laveste prisen på ombestillingstidspunktet."

Forsikringen dekket det ikke. Ikke foreløpig i alle fall. Og ringe RyanAir var umulig da de hadde stengt da vi ankom Aten rundt klokken 0200 og da vi dro 0800. SAS hadde ingen lavpriser da vi bestilte, men kom selvsagt med et veldig ok tilbud uka etter...

Vi får igjen billetten fra Aten til Oslo verdt rundt 700 kroner. Likevel betyr dette et tap på rundt 1000 kroner for meg og rundt 3000 kroner for de jeg reiste sammen med (som ble med EasyJet til London).

1

Hof er et eksempel på en person som i sin iver etter å skaffe seg en billigst mulig reisemåte ikke tenker på vilke rettigheter han har, før "skaden" er skjedd og det er for sent. Poenget er at hvis man kjøper billetter fra forskjellige selskaper uten å knytte disse sammen, har man få rettigheter. I det hele tatt har man ganske få juridiske rettigheter når man reiser med de nye lavprisselskapene. Hadde Hof kjøpt en flybilletten hos et reisebyrå og bedt de booke en "sammenhengende" billett, så hadde han hatt krav på å få reise med et seinere fly i dette tilfellet. Ja, slike billetter er i utgangspunktet dyrere, men i dette tilfellet hadde det kanskje likevel blitt billigere.

1
Manolito Hof er et eksempel på en person som i sin iver etter å skaffe seg en billigst mulig reisemåte ikke tenker på vilke rettigheter han har, før "skaden" er skjedd og det er for sent. P...

Helt enig med deg i at det i dette tilfellet ville være lønnsomt, men stort sett går det jo bra, og over tid vil man så absolutt tjene på det. Lavprisselskapene sørger for å holde prisene blant de andre selskapene nede - skulle de forsvinne, vil de "vanlige" flyprisene sikkert gå opp. Men du har helt rett i at det er viktig å kjenne til at rettighetene er få. Reiser med Ryanair og andre lavprisselskapeer 5-10 ganger per år, og har hittil ikke opplevd problemer, men ewn gang skjer det nok. Godt å vire at Ryanair i alle fall ikke overbooker - problemet kan være tekniske problemer eller vær.

1

Lignende innlegg

Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
1 svar
Musikk mer-musikk Siste svar

Eides språksjov

Noen som kan fortelle meg tittelen på musikkstykket Sjur Hjeltnes spiller rett før «respons» i sesongfinalen 2021 ?☺️(episodenavn «musikken i språket»)
1
1 svar
Reisetips verticalman77 Publisert

Dalsland

Vurderer å ta en tur til Dalslands kanaler etter over 20 år siden første tur. Noen som vet om området Högfjellet ved Tisselskog er likt nå som den gangen?
1
0 svar
Musikk Alexander87 Publisert

Norsk cover

Jeg hørte en stund tilbake sangen "super max" som er covret av Johnny Däpp - Lorenz Büffel. Jeg vet at det også var en norsk cover av denne, men klarer ikke livet av meg å finne den igjen selv om jeg...
1
0 svar
Språk Script Publisert

Vi

Åsa Linderborg klager over det barnslige bruken av "vi", som brukes til barn, og visstnok nå også middelaldrende kvinner som henne av butikkekspeditører. Hun nevner at annet "Vi", det kongelige vi, jf...
1
0 svar
Musikk Script Publisert

Strauss

Nyromantikken er mureriets gjennombrudd i norsk litteraturhistorie, det samme internasjonalt også i andre kunstarter. Det er nazismen som gjærer i mureriet, som man kan høre i Strauss' 14. symfoni, i...
1
0 svar
Podcast istid1977 Publisert

Krim podden

Heisann. Syns at krim podden er en bra pod cast. De leser historier om spennende ting som har skjedd. Noen ganger er det fra virkeligheten også. Syns den var spennende fra første stund. Bør prøves
3
0 svar
Musikk Komunista Publisert

Griffith & Prine

Nanci Griffith og John Prine. To særegne og store artister er ute or soga. They don't come like that anymore. https://www.youtube.com/watch?v=9KmfjWBulic
3
0 svar
Laster...