Reisetips

navido82

språkreise i england- noen spørmål.

Noen som vet om man får lån og stipend hvis man skal ut på språkreise ett år feks i england? eller må man betale absolutt alt selv?

Noen som i tillegg har vært på språkreise i england og som kan dele sine erfaringer med meg?

1
4 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Hvis du følger et kurs som en norsk skole er ansvarlig for i England, kan du få stipend. I Oslo har Ulsrud vgs og Oslo Handelsgymnasium slike kurs.

Du kan også reise som utvekslingssstudent med en registrert organisasjon, f.eks. AFS, YFU, ASSE osv, og få dette båret godkjent som VK1 i Norge. Dette forutsetter at du nå går på GK i videregående skole i Norge og planlegger å bruke dette året som en del av en 3-årig norsk utdanning. Studieinspektør på skolen du evt. går på kan sikkert hjelpe deg videre.

Hvis du skal ha et skoleår på språkskole i utlandet, blir det vanligvis ikke noe stipend å hente - dette er stort sett begrenset til kurs på linje med videregående.

1

"navido82 skrev: Noen som vet om man får lån og stipend hvis man skal ut på språkreise ett år feks i england? eller må man betale absolutt alt selv?

Noen som i tillegg har vært på språkreise i england og som kan dele sine erfaringer med meg? "

Jeg har vært både på 3 ukers språkreise i England, og 1 år som utvekslingsstudent i USA. Vet at Stovner vgs. har utvekslingsprogram til London (du får det godkjent som 2.år allmennfag), ellers hadde ikke jeg noen problemer med å få godkjent året mitt i USA, og dermed få stipend. Det varierer ofte fra skole til skole, men hjelpe også mye hvis du drar med en respektabel organisasjon (YFU eller AFS -jeg holdt meg unna STS og EF).

Lykke til!!

1

Jeg har vært på språkreise i Jersey. Et tips: Hvis du havner hos en familie som ikke har så bra mat, SI FRA! Vi gjorde ikke det, og ble servert gammel muglet mat, det var ikke noe særlig. Ellers var alt bare topp:)

1

Lignende innlegg

Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
1 svar
Musikk mer-musikk Siste svar

Eides språksjov

Noen som kan fortelle meg tittelen på musikkstykket Sjur Hjeltnes spiller rett før «respons» i sesongfinalen 2021 ?☺️(episodenavn «musikken i språket»)
1
1 svar
Reisetips verticalman77 Publisert

Dalsland

Vurderer å ta en tur til Dalslands kanaler etter over 20 år siden første tur. Noen som vet om området Högfjellet ved Tisselskog er likt nå som den gangen?
1
0 svar
Musikk Alexander87 Publisert

Norsk cover

Jeg hørte en stund tilbake sangen "super max" som er covret av Johnny Däpp - Lorenz Büffel. Jeg vet at det også var en norsk cover av denne, men klarer ikke livet av meg å finne den igjen selv om jeg...
1
0 svar
Språk Script Publisert

Vi

Åsa Linderborg klager over det barnslige bruken av "vi", som brukes til barn, og visstnok nå også middelaldrende kvinner som henne av butikkekspeditører. Hun nevner at annet "Vi", det kongelige vi, jf...
1
0 svar
Musikk Script Publisert

Strauss

Nyromantikken er mureriets gjennombrudd i norsk litteraturhistorie, det samme internasjonalt også i andre kunstarter. Det er nazismen som gjærer i mureriet, som man kan høre i Strauss' 14. symfoni, i...
1
0 svar
Podcast istid1977 Publisert

Krim podden

Heisann. Syns at krim podden er en bra pod cast. De leser historier om spennende ting som har skjedd. Noen ganger er det fra virkeligheten også. Syns den var spennende fra første stund. Bør prøves
3
0 svar
Musikk Komunista Publisert

Griffith & Prine

Nanci Griffith og John Prine. To særegne og store artister er ute or soga. They don't come like that anymore. https://www.youtube.com/watch?v=9KmfjWBulic
3
0 svar
Laster...