Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Alle skulle ha vært "perfekt", men hva er det?

Hva er egentlig å være "perfekt"? Hvorfor søker vi egentlig å være "perfekt"? ”Perfekt” i forhold til hva?

"jeg er ikke perfekt" heter det. Det heter seg at det er flott å kunne si dette ! Faktisk heter det at det er "perfekt" å si at "jeg er ikke perfekt"!

For ordet "perfekt" står i forhold til "imperfekt", og "fullkommen" står i forhold til "ufullkommen" "rett" står i forhold til "galt".

Det må det bety at siden vi sier "jeg er ikke perfekt" så må det betyr at "perfekt" står i forhold til noen forventninger som vi føler ikke å ha innfridd. Hvilke forventninger?

Noens standard, men hvems?

Hvems forventninger? Er det det du har hørt at er andres forventninger til deg, eller er det dine egne forventninger til deg selv, ut fra deg selv?

Så spør jeg: Hvilke forventninger har du egentlig til deg selv? Hva drømmer du om? hva streber du etter å være? Streber du etter noe en annen vil du skal være kun for å få en billett i Himmelen, for siden å slutte å være "perfekt" når du kommer dit?

For hva gjør du den dagen målet er nådd?

Hvis Himmelen er et perfekt sted fri for all ondskap som er i verden osv... hva hjelper det hvis du slutter å være "perfekt" når du først kommer dit? Hvordan kan Himmelen da forbli et "perfekt" sted?

Dette spørsmålet er essensielt, fordi det handler om opphavet til all skyldfølelse. Hele tiden surrer denne skyldfølelsen i bakhodet. "jeg skulle ha gjort det og det, men det ble ikke slik...jeg feilet....sukk"

Hvorfor skal jeg tilstrebe meg å være ”perfekt” hvis jeg har nok med å være meg selv?

1
12 svar

12 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Georgh42

Fremdeles ingen som kan definere hva det egentlig vil si å være et "perfekt" menneske?

Hvordan er det ideelle og ultimate fullkomne mennesket?

Er det å være et menneske som aldri har gjort noen "feil" i sitt livsløp? Hva slags "feil"?

Er det fullkomment å blir født for så aldri noensinne gjøre en eneste "feil"? Etter hvilken mal/standard? og hvorfor?

Er det nok å følge hjertet? eller er fullkommenhet å følge de 10 bud ?

1

Feedback

".." Sorry..

1

Debitass

Hvis man har levd et liv uten å angre på noe, og uten at noen mener du har hatt en negativ innvirkning på dem, og at du ikke har gjort noen feil, uansett om feilen medførte konsekvens. Da burde man vell være rimelig perfekt.

1

Feedback

Georgh42

Å være perfekt menneske er å være hva du er skapt som.. I sann Fred og ubetinget Kjærlighet.. I en Glede bortenfor dine villeste forestillinger.. :-)

Slik du er skapt i Guds bilde..

1

Georgh42

Feedback skrev: Å være perfekt menneske er å være hva du er skapt som.. I sann Fred og ubetinget Kjærlighet.. I en Glede bortenfor dine villeste forestillinger.. :-)

Slik du er skapt i Guds bilde..

Georgh42: Hva innebærer det å være den du er skapt som i praksis?

Vel, jeg kan av og til kjenne at jeg blir berørt av kjærlighetens vesen i meg.

Men hva skal jeg gjøre med det? har du noen forestil....ehh....tanke om hva det innebærer i praksis? ;-)

Er det å adlyde Bibelen? følge de 10 bud?

1

Gullekompen

Hvis Himmelen er et perfekt sted fri for all ondskap som er i verden osv... hva hjelper det hvis du slutter å være "perfekt" når du først kommer dit? Hvordan kan Himmelen da forbli et "perfekt" sted? >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Man er vel ikke perfekt før man kommer til himmelen, sånn jeg ser det. Og da forblir jo himmelen perfekt....... Kun Jesus har vært perfekt her på jorden....:o)

1

Georgh42

Gullekompen skrev:

Man er vel ikke perfekt før man kommer til himmelen, sånn jeg ser det. Og da forblir jo himmelen perfekt....... Kun Jesus har vært perfekt her på jorden....:o)

Georgh42: hmm....ok

Men hva har skjedd med deg på veien inn perleporten?

Hvis du er imperfekt" og har fått nåde og kommer inn. Blir det ikke da samme prinsipp som å slippe kriminelle folk fra gata inn på Stortinget for å styre med lovgivningen i dette landet? Må det ikke skje noe i deg? Må ikke et "perfekt" menneske tenke på en "perfekt" måte for å være "perfekt", ikke kun for å få tittelen "perfekt" tildelt , men faktisk være det?

Hva innebærer det å være "perfekt"? Hva kjennetegner et "perfekt" menneske? Hva gjør et "perfekt" menneske og hva gjør det ikke? Hvordan tenker et "perfekt" menneske, og hvordan tenker det ikke?

wow...har Gud virkelig tillatt at du kan få være perfekt i Himmelen?

Vil du da fortsette å si "Herre, jeg er ikke perfekt" når du er der?

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Laster...