Religion og livssyn

Satoria

Til Jehovas vitner

Heisann!

Jeg lurer på noe: Dere tror at Jesus er en skapning på lik linje med englene, er ikke det riktig?

Alle skapninger er skapt med fri vilje. Dette må da også inkludere Jesus.

Jesus kan altså velge å bli ond, en del av Satans hær. Satan har prøvd å lokke ham før, men heldigvis stod Jesus i mot fristelsen. Men hva er det som hindrer Jesus i å ikke falle i fristelse en annen gang?

Hva om Jesus bestemmer seg for å bytte side - før eller under Harmageddon? Eller etterpå?

Ville hans offer være verdt noe da?

1
77 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Satoria skrev: Alle skapninger er skapt med fri vilje. Dette må da også inkludere Jesus.

Jesus kan altså velge å bli ond, en del av Satans hær. Satan har prøvd å lokke ham før, men heldigvis stod Jesus i mot fristelsen. Men hva er det som hindrer Jesus i å ikke falle i fristelse en annen gang? ----------------

Smaug: Hvorfor stoppe "logikken" ved Jesus? Skal ikke Gud selv ha fri vilje? Hvorfor kan ikke han "skifte side" og bli en satanisk jævel som dreper småbarn, er hevngjerrig og skifter mening hele tiden?

whoops ...

1
Smaug666 Satoria skrev: Alle skapninger er skapt med fri vilje. Dette må da også inkludere Jesus. Jesus kan altså velge å bli ond, en del av Satans hær. Satan har prøvd å lokke ham før, men...

Smaug666 skrev: ________________________ Godt spørsmål, men vær så snill å holde deg til temaet, ellers blir tråden så rotete. Spørsmålet var i første omgang rettet til Jehovas vitner. Hvis du er interessert i å diskutere hva og hvem den kristne guden er kan du opprette en egen tråd.

1

Satoria

Bibelen forteller om en stabil Jesus. Desom du leser i Jesaja 9:6-7, så vil du se at Jesus aldri vil svikte, det er nok heller oss mennesker som roter det til. Størst av alt er kjærligheten.

Med vennlig hilsen Panteren

1

Til Satoria [397] 27.10.06 15:45 Du skriver: Alle skapninger er skapt med fri vilje. Dette må da også inkludere Jesus. Re.SE: Englene, herunder serafer og kjeruber, har overhodet ikke egen fri vilje. De er manifestasjoner av Gud Selv, og kan således selvfølgelig ikke gjøre opprør eller trasse Gud Herren. Bare levende, jordiske skapninger, har fått en fri og uavhengig vilje, for menneskenes vedkommende i større grad enn for noe annet dyr.

Du fortsatte: Jesus kan altså velge å bli ond, en del av Satans hær. Satan har prøvd å lokke ham før, men heldigvis stod Jesus i mot fristelsen. Men hva er det som hindrer Jesus i å ikke falle i fristelse en annen gang? Re.SE. Dersom Jesus var en engel, hadde han IKKE fri vilje, men utførte lydig den oppgave Gud Herren satte ham til. Dersom han var et menneske, hadde han helt frie og uavhengige valg, og KUNNE i så fall fristes til frafall.

Du skriver óg: Hva om Jesus bestemmer seg for å bytte side - før eller under Harmageddon? Eller etterpå? Re.SE: Har INGEN betydning, ettersom Gud Herren, Hærskarenes Gud, uansett Vil Drepe ALLE uomvendte og uangrede mennesker i verden som har overlevd de kataklysmiske hendelser: KUN de rettferdige, dvs de som har angret og omvendt seg til Herren, vil til slutt være igjen.

Hvor mange dét blir, blir spennende å se!

Du avslutter: Ville hans offer være verdt noe da?

Re.SE:

Herren Gud

JEHOVA

Har ALDRI Vært Interessert i noe slags offer; det var en hedensk tradisjon som Moses videreførte for å brødfø seg selv og presteskapet. Hans Ønske for menneskene, var at vi ikke skulle glemme Ham og oppføre oss med godhet, rettferdighet og miskunn mot vår medskapninger.

Me helsing Spire Elias

1
Panteren Satoria Bibelen forteller om en stabil Jesus. Desom du leser i Jesaja 9:6-7, så vil du se at Jesus aldri vil svikte, det er nok heller oss mennesker som roter det til. Størst av al...

Hei Panteren! Takk for svar :-)

Men det var vel ikke noe skuespill fra Jesu side da han ble fristet av Djevelen mens han fastet i førti dager? Hadde han villet, så kunne han sagt ja til Satans tilbud, kunne han ikke? Selv om det står i Jesaja at han er stabil, så kan vi jo aldri vite. Dersom Jesus er en skapning slik Satan er det, så kan han jo svikte. Han har jo sin egen vilje uavhengig av Gud sin vilje. Sånn tenker jeg i hvertfall... Det blir vanskelig for meg å stole 100% på Jesus da.

Og til Spire Elias/alberts: dersom du ikke er et Jehovas vitne kan du holde meningene for deg selv. Som sagt til Smaug666 skaper det bare rot. Lag en egen tråd hvis det er noe du vil diskutere.

1
Satoria Hei Panteren! Takk for svar :-) Men det var vel ikke noe skuespill fra Jesu side da han ble fristet av Djevelen mens han fastet i førti dager? Hadde han villet, så kunne han sagt j...

Satoria

Jesus Kristus er prøvet i alt, Han klarte å overvinne døden. Er du usikker på Jesus sin karakter, så les gjerne Hebreerne 4:14-16, videre 5:7-10. Faderen, Sønnen og Ånden elsker deg. Kjærlighetens Gud og Jesus Kristus svikter ikke. Elsk deg selv.

Med vennlig hilsen Panteren

1
Panteren Satoria Jesus Kristus er prøvet i alt, Han klarte å overvinne døden. Er du usikker på Jesus sin karakter, så les gjerne Hebreerne 4:14-16, videre 5:7-10. Faderen, Sønnen og Ånden e...

Panteren skrev: "Satoria

Jesus Kristus er prøvet i alt, Han klarte å overvinne døden. Er du usikker på Jesus sin karakter, så les gjerne Hebreerne 4:14-16, videre 5:7-10. Faderen, Sønnen og Ånden elsker deg. Kjærlighetens Gud og Jesus Kristus svikter ikke. Elsk deg selv.

Med vennlig hilsen Panteren"

Så du mener Den hellige ånd kan elske? Er du et Jehovas vitne?

1

Satoria skrev: Heisann!

Jeg lurer på noe: Dere tror at Jesus er en skapning på lik linje med englene, er ikke det riktig? Ja men er Guds første skapte sønn og er rett under Jehova i rang.

Alle skapninger er skapt med fri vilje. Dette må da også inkludere Jesus. Stemmer nok.

Jesus kan altså velge å bli ond, en del av Satans hær. Satan har prøvd å lokke ham før, men heldigvis stod Jesus i mot fristelsen. Men hva er det som hindrer Jesus i å ikke falle i fristelse en annen gang? Han beviste en gang for alle at han ville være trofast. Må i tilfelle bestemme seg for å utfordre sin far. Skeptisk.

Hva om Jesus bestemmer seg for å bytte side - før eller under Harmageddon? Eller etterpå? Hmm si det, det ville forandre på mye vel?

Ville hans offer være verdt noe da? Si det? Skeptisk.

Mvh Humlepungen.

1
Satoria Panteren skrev: "Satoria Jesus Kristus er prøvet i alt, Han klarte å overvinne døden. Er du usikker på Jesus sin karakter, så les gjerne Hebreerne 4:14-16, videre 5:7-10. Faderen,...

Satoria

Er ikke enda et døpt Jehovas vitne, men har studert-studerer sammen med Jehovas vitner i mange år, videre har sosial omgang med Jehovas vitner. Har vært på endel møter i Rikets Sal. Lærer mye av Jehovas vitner.

Føler ikke at noen stjeler min personlighet, tvert imot Jehovas vitner har gitt meg tro på meg selv, og til Jehova Gud. Tross at jeg er uenig på noen omeråder, så blir det tolerert. Den sanne relgion kjennetegnes av kjærlighet i praksis. Den siste setningen kommer fra "Et budskap til hele verden".WT

Åndens frukter som det står om i Galaterne 5:22-23 taler sitt tyderlige språk.

Med vennlig hilsen Panteren

1

Dette er opprinnelig skrevet av en gammel debattant, Saft Suse, på et annet forum, og det er glitrende skrevet.

Når du hjelper din syke bestemor med å hogge ved, så er det enten fordi du liker å hjelpe, eller fordi du får skyldfølelse om du ikke hjelper. I begge tilfeller så velger du å gjøre det som gir deg minst smerte og mest glede. Hvis du liker å hjelpe, får du en "belønning" i form av at du gjør noe du liker. Hvis du hater å hogge ved, så vet du at "straffen" (skyldfølelsen) likevel er værre enn å gjøre møkkajobben. Når du hjelper din bestemor, så er det altså bare fordi du ønsker å gjøre det som er best for DEG???

Hvis du derimot hater å hogge ved og heller ikke får noen skyldfølelse om du ikke hjelper, så kommer du heller ikke til å hjelpe til med å hogge denne veden. Vil det si at uansett hvilke gode gjerninger vi gjør, så gjør vi det fordi det passer oss selv best? Hvis vi ikke får en form for belønning for å gjøre en god gjerning, eller får en straff for å ikke gjøre det, så kommer vi alltså heller ikke til å gjøre den gode gjerningen? Er det slik at vi alle bare er store egoister?

Er vi ikke?

Så kommer den frie viljen inn i bildet. Hvis vi alle velger den veien som gir mest "belønning" og minst "straff", har vi da en fri vilje, eller er vi bare slaver av våre egne følelser?

Det er også en annen måte å se dette på. Vi kan også si at det er våre følelser som gir oss vår fire vilje, men siden vi ikke kan kontrollere våre følelser, kan vi da kalle det en FRI vilje?

Hvis du er sint på din bestemor, så hemmer dette skyldfølelsen av å ikke hjelpe. Du får heller ingen glede av å hjelpe noen du er sint på. Så igjen gjør du det som gir deg minst straff og mest belønning. Med straff og belønning mener jeg naturligvis den "straffen" og "belønningen" som dine egne følelser gir deg.

Ja, jeg hadde valget mellom å skrive innlegget eller la være, men spørsmålet er om dette var et virkelig valg. Jeg ønsker å skrive dette innlegget, det er mine følelser som styrer mine ønsker og det er mine ønsker som styrer mine valg.

De fleste normale mennesker vil si at det føles godt å glede andre, og selv om du verken får penger, gaver, eller ikke en gang takknemlighet, så føler vi oss vel fordi vi har gjort noe godt mot andre. Det er akkurat dette som er poenget.

Vi gir oss selv en belønning i form av lykke og stolthet over å ha gledet noen.

Hvis vi IKKE har gitt oss selv denne belønningen, er min påstand fremdeles at vi heller ikke ville ha gjort den samme handlingen.

Selv handlinger som virker 100% uegoistiske kan forklares på denne måten.

F.eks hvis en mor dør som følge av å redde sitt barn, var det naturligvis en heltemodig handling, men var det uegoistisk? Jeg vil påstå at sorgen over å tape sitt eget barn, og smerten ved å se sitt eget barn lide, er større enn frykten for selv å dø.

Dvs. si at den personen som ofrer sitt eget liv for sitt barn, likevel velger den letteste veien. Det er veldig ekkelt å tenke på at vi er så egoistiske uansett hva vi gjør, men er det sant?

Hva skjer om vi følger denne tanken videre? og hvor ble det av den FRIE viljen din?

1
Humlepungen Satoria skrev: Heisann! Jeg lurer på noe: Dere tror at Jesus er en skapning på lik linje med englene, er ikke det riktig? Ja men er Guds første skapte sønn og er rett under Jehova...

Men Jesus er jo ikke underlagt noen form for tvang. Han kan jo skifte side når som helst. Satan var jo en av Guds fremste engler, han falt. Det er ingenting som hindrer Jesus i å gjøre det samme en eller annen gang, er det?

Tror Jehovas vitner at Den hellige ånd kan elske?

1
Humlepungen Hva du mener er jeg ikke sikker på. Mvh Humlepungen.

Hei Humlepungen!

For å prøve å forklare meg litt bedre: Panteren skrev: "Jesus Kristus er prøvet i alt, Han klarte å overvinne døden. Er du usikker på Jesus sin karakter, så les gjerne Hebreerne 4:14-16, videre 5:7-10. Faderen, Sønnen og Ånden elsker deg."

Kan Den hellige ånd elske, altså være glad i noen?

1
Satoria Jeg synes det er rart at Guds kraft kan gjøre sånt. Jesus sier jo også at Den hellige ånd skal undervise oss. Og Jesus sier "han", ikke "den". Sånn sett ser det ut som om Den helli...

(1. Mosebok 1:1-5) 1 I begynnelsen skapte Gud himlene og jorden. 2 Nå viste jorden seg å være formløs og øde, og det var mørke over vanndypets overflate; og Guds virksomme kraft beveget seg fram og tilbake over vannenes overflate.(Men Guds Ånd svevet over vannet.NB) 3 Og Gud tok til å si: «La det bli lys.» Da ble det lys. 4 Deretter så Gud at lyset var godt, og Gud forårsaket et skille mellom lyset og mørket. 5 Og Gud begynte å kalle lyset Dag, men mørket kalte han Natt. Og det ble kveld, og det ble morgen, første dag.

(Apostlenes gjerninger 2:1-4) 2 Da nå pinsehøytidens dag var begynt, var de alle samlet på samme sted, 2 og plutselig kom det fra himmelen en lyd liksom av en framfarende sterk vind, og den fylte hele huset hvor de satt. 3 Og tunger liksom av ild kom til syne for dem og ble fordelt, og det satte seg én på hver enkelt av dem, 4 og de ble alle fylt med hellig ånd og begynte å tale med andre tunger, slik som ånden gav dem å uttale . . .

Her får vi et lite innblikk i hvordan Gud bruker den. Jesus omtalte dessuten den hellige ånd som en talsmann eller en Hjelper.

Mvh Humlepungen.

1
Humlepungen (1. Mosebok 1:1-5) 1 I begynnelsen skapte Gud himlene og jorden. 2 Nå viste jorden seg å være formløs og øde, og det var mørke over vanndypets overflate; og Guds virksomme kraft be...

Joda, men Den hellige ånd blir jo fortsatt kalt "han", ikke "den". Hvorfor det?

Og hvorfor kan en kraft bli såret eller undervise eller bli løyet for? Eller gi kjærlighet?

Hvorfor kaller Jesus Den hellige ånd for talsmann eller hjelper? Det er vel ikke noe vi pleier kalle en kraft?

Dette er veldig vanskelig å forstå :-)

1
Satoria Joda, men Den hellige ånd blir jo fortsatt kalt "han", ikke "den". Hvorfor det? Og hvorfor kan en kraft bli såret eller undervise eller bli løyet for? Eller gi kjærlighet? Hvorfor...

Ja det er det, Guds vesen kjenner ingen helt. Men Bibelen viser hvordan han bruker "kraften" til å skape, til å opplyse, styrke, mennesker. Til å få mirakler til å skje. På pinsedagen fikk mange mennesker evnen til å snakke andre språk.

Mvh Humlepungen.

1
Humlepungen Ja det er det, Guds vesen kjenner ingen helt. Men Bibelen viser hvordan han bruker "kraften" til å skape, til å opplyse, styrke, mennesker. Til å få mirakler til å skje. På pinseda...

Ja, bibelen sier jo i Job 11, 7-8 om Guds vesen:

Kan du lodde dybdene i Gud eller finne noen grense for Den Allmektiges storhet? Den er høyere enn himmelen – hva kan du gjøre? og dypere enn dødsriket – hva vet du?

I Apostlenes gjerninger 5, 3-4 står det:

Da sa Peter: «Ananias, hvorfor har Satan fylt ditt hjerte, så du kan lyve for Den hellige ånd ... ? Det er ikke mennesker, men Gud du har løyet for.»

Hva tenker du om slike skriftsteder som ser ut til å vise at Den hellige ånd er Gud?

1
Satoria Ja, bibelen sier jo i Job 11, 7-8 om Guds vesen: Kan du lodde dybdene i Gud eller finne noen grense for Den Allmektiges storhet? Den er høyere enn himmelen – hva kan du gjøre? og d...

Det er jo hans kraft da og da er den en del av han, ser intet problem med det. Som et kraftverk som ligger inne i et fjell som sender ut strøm som får ting til å virk. Prløver du å få meg inn i en ny treenighetspolymikk så er jeg lei det teamet.

Mvh Humlepungen.

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

CNN 3 Uker i Ukraina

Les CNN og deres beskrivelse av krigen. Det avslører norske media og norske militæret sine løgner. Russerne er 5 til 1 mot Ukrainere. Det ser ikke lyst ut for ukrainerne . Nå brukes q verdenskrigførin...
1
12 svar
Aktuelt 9000XTR-CSE Siste svar

Frøya- Skyld på dere selv.

At Frøya er skutt og drept er vel og bra når det ble som det ble. Dere skuelystne som ikke respekterte henne og hennes naturlige liv, fora henne og plaga henne med deres egen egoistiske nysgjerrighet...
3
2 svar
Aktuelt silas Siste svar

Vil stenge strømmen via smartmåleren

"Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet." Må si vi har ordnet oss bra i dette lan...
Bilde

Nettselskaper vil stenge strømmen din via smartmåleren

Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet.


Bilde www.nrk.no
1
26 svar
Aktuelt silas Siste svar

238 Euro per MWh nå!

Gassprisen i Europa har vært stabil og rimelig takket være stabil produksjon fra Norge og Russland. Prisen har vært et sted mellom 18-20 Euro per MWh og bunnet ut i 2020 på 4-5 Euro per MWh. Akkurat n...

EU Natural Gas - 2022 Data - 2010-2021 Historical - 2023 Forecast - Price - Quote

Natural gas futures linked to TTF, Europe's wholesale gas price, were trading around the €230-per-megawatt-hour mark, not far from an all-time high of €300 hit in March in the aftermath of Russia's in...


Bilde tradingeconomics.com
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Brokollaps

Når beregningene blir for svake. Når broberegningene ikke er sjekket skikkelig. Men der er brukt sjablonger/maler i beregningen. Og hvor seriøst er det egentlig å bygge store konstruksjoner i tre? Jeg...
1
6 svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
5 svar
Laster...