Religion og livssyn

Heeloo

Misjon

Synes at det er så mange fordommer knyttet til misjon, og sjønner ikke helt hvorfor folk ikke bare kan la dem ligge. Var nettopp i en diskusjon der misjon ble fremstilt som kulturødeleggende og unødvendig. Årlig drar titals misjonærfamilier ut fra Norge til utviklingsland (som er i en utvikling satt i gang fra hvite generelt...) og hjelper med utdanning, helse og videreutvikling av jordbruk. Lokalbefolkningen trenger denne hjelpen, og i tillegg får misjonærene dele, ikke tvinge på, men dele, sitt livssyn med dem.

I tillegg synes jeg at det bare forkuseres på kristen misjon i et dårlig lys. Det er mange religioner og livssyn som driver med misjon, og de får lite oppmerksomhet.

Jeg vet at den kristne misjonen gjennom årene ikke alltid har vært slik jeg beskriver den, men de ekstreme tilfellene burde ikke få folk til å utvikle fordommer....

Solo

1
10 svar

Med hvilken rett har kristne å sende misjonærer til andre land de ikke er ønsket? Land og samfunn som har sin egne religion bør og må leve uten påtrykk fra kristne!! Samfunn har gått til grunn på grunn av misjonærer. Med hvilken rett har disse misjonærene i likhet med politikere å kalkulere med menneskeliv?? Det rare er at når de blir tatt og skal straffes for ulovlig virksomhet, så er det ikke lenger Guds vilje at de ble tatt. Nei, da skal de hjem. De kan ikke stå for det de har satt i bevegelse. Håper at mange misjonærer blir straffet ved domme dag!!

1

den dagen de hjelper uten å pese om relgion skal de få min støtte

./ezo(relgion er opium for folket. internett er maruana) #vgd@efnet http://houseofezo.tk

1
Satyrkid Ezo: Er så hjertens enig.. Synes det er en smule mistenkelig når misjonærer blander inn deres eget livsyn i hjelpearbeidet... Hrodgeir Hårkjake http://www.livetstao.com "We're fool...

Når det ikke er noen andre som ønsker å ta seg av dette hjelpearbeidet, må vel de kristne få lov til det, med all den misjonen det medfører.

Jeg syns den skepsisen mange har til misjon, som kulturødeleggende etc, vitner om en utrolig umyndiggjøring av "primitive" mennesker. Disse "stakkarene" har tydligvis ikke vett nok til å stå imot religiøs propaganda og blir nærmest tvunget til kristendom og sin egen kulturs ødeleggelse. Hvis disse er så lettpåvirkelige, hvorfor er ikke Norges kristendomsallergikere det samme?

1
Rotta Når det ikke er noen andre som ønsker å ta seg av dette hjelpearbeidet, må vel de kristne få lov til det, med all den misjonen det medfører. Jeg syns den skepsisen mange har til mi...

"Rotta skrev: Når det ikke er noen andre som ønsker å ta seg av dette hjelpearbeidet, må vel de kristne få lov til det, med all den misjonen det medfører.

Jeg syns den skepsisen mange har til misjon, som kulturødeleggende etc, vitner om en utrolig umyndiggjøring av "primitive" mennesker. Disse "stakkarene" har tydligvis ikke vett nok til å stå imot religiøs propaganda og blir nærmest tvunget til kristendom og sin egen kulturs ødeleggelse. Hvis disse er så lettpåvirkelige, hvorfor er ikke Norges kristendomsallergikere det samme?"

Ærlig talt, om ikke du forstår forskjellen mellom mennesker som er vokst opp i et fritt samfunn hvor kritisk tankegang og even til å tenke selv og å gjøre egne valg ut fra sitt eget ståsted er en selvfølgelighet, og mennesker som aldri har fått muligheten til dette, er det deg det er noe galt med. Hvorfor tror du det er så mange narkomane som faller for fristelsen til å la seg "frelse"?

Ray

1
lunaris "Rotta skrev: Når det ikke er noen andre som ønsker å ta seg av dette hjelpearbeidet, må vel de kristne få lov til det, med all den misjonen det medfører. Jeg syns den skepsisen ma...

Gamle Bjørnstjerne Bjørnson skal ha sagt at hvis kristne verkeleg trur på sin religion, kvifor tar dei det ikkje meir alvorleg? For han skal det ha vore eit "bevis" på at kristendommen ikkje kan vere verdt å tru på. Så kva skal kristne gjere, då? Uansett blir det jo gærnt.

Eg tenker at respekt for andre ikkje utelukkar å formidle sine eigne meiningar. Men respekt tenker eg må vere eit viktig ord.

"Tenke det, ønske det, ville det, men gjøre det..?"

1
lunaris "Rotta skrev: Når det ikke er noen andre som ønsker å ta seg av dette hjelpearbeidet, må vel de kristne få lov til det, med all den misjonen det medfører. Jeg syns den skepsisen ma...

" Ærlig talt, om ikke du forstår forskjellen mellom mennesker som er vokst opp i et fritt samfunn hvor kritisk tankegang og even til å tenke selv og å gjøre egne valg ut fra sitt eget ståsted er en selvfølgelighet, og mennesker som aldri har fått muligheten til dette, er det deg det er noe galt med. Hvorfor tror du det er så mange narkomane som faller for fristelsen til å la seg "frelse"?

Ray"

Hvis du mener at disse stakkarene har vokst opp i et samfunn der en kan gjøre egne valg, hvorfor er det da så ille å bringe forandring i nn i samfunnet, f. eks ved misjonering. det er ikke farlig å bli kristen, i hvert fall ikke hvis alternative er stammereligion der f. eks kannibalisme, menneskeofring, kvinnelig omskjæring, incest etc. inngår.

1
Samy Rotta: Det kan jo hende at kristne har ødelagt en del bra Kulturer med sin misjonering og da! Selv om kulturer er primitive, vil det ikke si det samme som dårlige!

Jeg har ikke nevnt at primitive kulturer er dårlige. Men spør du meg har ingen kultur noen verdi hvis den ikke tjener menneskene som lever i den. Om noen fremmedkulturelle finner kristendommen mer "brukervennlig" enn sin gamle religion, er ikke det noe stort tap, bortsett fra for etnologer, religionshistorikere og sosialantropologer.

1
Rotta Jeg har ikke nevnt at primitive kulturer er dårlige. Men spør du meg har ingen kultur noen verdi hvis den ikke tjener menneskene som lever i den. Om noen fremmedkulturelle finner k...

Nokre folkegrupper med dårleg sjølvbilde har kanskje litt behov for hjelp til å ta vare på sin kultur. T.d. enkelte indianargrupper i Latin-Amerika får her støtte av kristne misjonærar - i motsetning til mangelen på "støtte" frå kapitalistiske interesser, tenk på tv, musikk, osv. Eg trur at frie markedskrefter kanskje øydelegg kulturar meir enn religiøs misjon. Utan at eg syns det er ei innskyldning for religiøse.

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Statsminister ber om å bli sparket

I dag ba Ztøre om å bli skiftet ut. Financial Times ba i dag om maksimal pris på gasspris på norsk gass. Det ville være solidarisk med Europa, mente journalisten. Men så kommer altså Ztøre ut med at h...
Bilde

Støre ut mot å stenge strøm­eksporten til Europa: – Det Norge vil ikke jeg være statsminister i

ARENDAL (VG) Norge har store inntekter som gasseksportør til Europa. Da kan vi ikke kutte strømmen til et kontinent i krise, sier statsminister Jonas Gahr Støre til VG.


Bilde www.vg.no
1
14 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

CNN 3 Uker i Ukraina

Les CNN og deres beskrivelse av krigen. Det avslører norske media og norske militæret sine løgner. Russerne er 5 til 1 mot Ukrainere. Det ser ikke lyst ut for ukrainerne . Nå brukes q verdenskrigførin...
1
12 svar
Aktuelt 9000XTR-CSE Siste svar

Frøya- Skyld på dere selv.

At Frøya er skutt og drept er vel og bra når det ble som det ble. Dere skuelystne som ikke respekterte henne og hennes naturlige liv, fora henne og plaga henne med deres egen egoistiske nysgjerrighet...
4
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Var det ikke Frp, allikevel . . . . . .

Jeg har ofte sett at er Frp som har skylda . . . . . . Og da er det aldri noe positivt - og heller ikke Energiloven fra 1990 / -91. Neida, det var selveste landsmoderen, Gro Harlem Brundtland, det ....
Bilde

Brundtland angrer ikke på strømliberaliseringen

Da Gro Harlem Brundtland (Ap) var statsminister, fikk Norge en ny energilov som betrakter elektrisk kraft som markedsvare. Det tror hun fortsatt var det rette.


Bilde www.msn.com
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

Vil stenge strømmen via smartmåleren

"Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet." Må si vi har ordnet oss bra i dette lan...
Bilde

Nettselskaper vil stenge strømmen din via smartmåleren

Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet.


Bilde www.nrk.no
2
26 svar
Laster...