Religion og livssyn

parthenon

Flere guder

Hvorfor må det være akkurat én gud? Kunne det ikke like gjerne vært flere, i.e. polyteisme? Eller er det kanskje Occam's Razor som har fjernet alle guder utenom én? Kan man ikke like gjerne utelukke den siste også?

1
99 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det er ingen andre 'der'.

-Sånn er det for meg. Jeg søker gud, og mener finne. Men det er altså kun èn kraft.

:o)

1
Pip_6 Det er ingen andre 'der'. -Sånn er det for meg. Jeg søker gud, og mener finne. Men det er altså kun èn kraft. :o)

Men jeg vet ikke, godt mulig det tusser av guder utenfor min fatteevne. :o)

-Men det har jeg ingen forutsetning for å forholde meg til. Den kraften jeg mener kjenne brenne inne i meg, er det noe helt annet med. Den forsøker jeg kontinuerlig å 'binde til omgivelsene sine, i kjærlighet'. -(Noe man forhåpentligvis blir bedre til med årene).

1
Pip_6 Det har jeg altid ment, så det er ingen tilpassing. -Også på innsiden av mange religioner er man usikker på hva gud er. Det er oftest dere 'gudskritikere' som har laget dere et bil...

Jeg tror ikke du har rett i det. Bilde av Gud (om han er hevngjerrig eller bare omsorgsfull og god) spiller ingen rolle,ei heller om han heter Yahweh eller Allah. Det er prinsippet at en bevisst og personlig kraft har skapt universet som ikke gir noen mening. At denne kraften også skal ha en personlig interesse i dine mest intime tanker og handlinger, og alt annet urimelig som sies i de forskjellige skrifter.

Om du og noen andre skulle ha et helt annet bilde av denne kraften endrer vel ikke på stort mye, det bare bekrefter at man tilpasser fenomenet akkurat som det passer seg, være seg i forhold til vitenskap eller bare personlige ønsker.

1
Amnonym Jeg tror ikke du har rett i det. Bilde av Gud (om han er hevngjerrig eller bare omsorgsfull og god) spiller ingen rolle,ei heller om han heter Yahweh eller Allah. Det er prinsippet...

Det er prinsippet at en bevisst og personlig kraft har skapt universet som ikke gir noen mening. At denne kraften også skal ha en personlig interesse i dine mest intime tanker og handlinger, og alt annet urimelig som sies i de forskjellige skrifter.

Også her legger du 'forutsetninger for gud' som jeg ikke har noen anelse om. -Guds eventuelle bevisshet, personlighet, interesser, tanker og handlinger aner jeg veldig lite om.

-Jeg tror gud er god..

1
Amnonym Jeg tror ikke du har rett i det. Bilde av Gud (om han er hevngjerrig eller bare omsorgsfull og god) spiller ingen rolle,ei heller om han heter Yahweh eller Allah. Det er prinsippet...

Om du og noen andre skulle ha et helt annet bilde av denne kraften endrer vel ikke på stort mye, det bare bekrefter at man tilpasser fenomenet akkurat som det passer seg, være seg i forhold til vitenskap eller bare personlige ønsker.

vel, det har en fartstid bak seg, ref Lao Tse og starten på Tao Te Ching .. som et eksempel.

The tao that can be told is not the eternal Tao. The name that can be named is not the eternal Name.

The unnamable is the eternally real. Naming is the origin of all particular things.

Efter min mening et realt forsøk på å " avkonseptualisere "

samtidig som man holder det begrepsmessig taktilt, på et vis i hvertfall.

mvh Mayas

1
Mayas [sitat…] vel, det har en fartstid bak seg, ref Lao Tse og starten på Tao Te Ching .. som et eksempel. The tao that can be told is not the eternal Tao. The name that can be named is...

Visdommen du her trekker frem fra Tao Te Ching er igjen å ligne med "forbudet" vi finner i de 10 bud.

Du skal ikke lage deg noe gudebilde, eller noe slags bilde av det som er oppe i himmelen eller nede på jorden eller i vannet under jorden. Du skal ikke tilbe dem og ikke dyrke dem!

1
Pålegg1 Visdommen du her trekker frem fra Tao Te Ching er igjen å ligne med "forbudet" vi finner i de 10 bud. Du skal ikke lage deg noe gudebilde, eller noe slags bilde av det som er oppe...

Visdommen du her trekker frem fra Tao Te Ching er igjen å ligne med "forbudet" vi finner i de 10 bud. Du skal ikke lage deg noe gudebilde, eller noe slags bilde av det som er oppe i himmelen eller nede på jorden eller i vannet under jorden.

interessant paralell du trekker frem.. har ikke tenkt på den før.

Som vanlig virker da de ti bud i overkant strengt syns jeg men Tao Te Ching sier det uten noen skal skal-ikke. Det bare er sånn, lizzom.

1

Occams Razor arbeider etter det prinsipp som sier at det aller enkleste som regel er det rette.

Når gjelder tallene er En det enkleste fordi null er ikke noe tall.

Det underlige med tallet En er at det kan stå alene fordi ikke er avhengig av alle de andre tallene som finnes i myriader..

Men alle de andre tall blir borte som dugg for Sol om man fjerner En.

Derfor kalles jo tallet En for å være "nevneren", altså hva som gir navn til alt som er "mange" slik det er "fenomenet "Et Eple" som gir verdien til tusner av det samme slaget.

Og fjerner man dette fenomenet Eple i tusner av det samme slaget er det bare tusen av intet tilbake... for tusen ganger intet eple er som kjent fremdeles intet av det slaget.

Og som Lao Tze sier finnes det et Navn bak alt, altså det Ene Navnet som er "nevneren" men som selv er unevnelig av alt som har fått et navn av dette Ene Navn som kun kan oppleves i våre hjerter og ikke vites av den tjoms som finnes mellom våre ører og som selv vil være herren ovar andre om det byr seg en anledning til det..

Alt som beveger seg i unvierset og derfro skasper tid og rom har en Årsak ved sin begyelse som selv ikke er virkingen av noe som heslt foran seg i tid.. og denne uskapte Primære Årsaken til Alt er vår evige Skaper som ingen kan danne seg bilder av fordi alltid er foran oss og ikke bak oss i tid.

Kunsten er å bevisst komme så nær sin Årsak som mulig er..ja så nær at faktisk er under direkte berørig av hva som er før universet blir til i dette evige moment kalt Nuet.

Det er denne førstefødte virkningen i alle som lever og alt som eksitserer som er hva blir kalt Guds førstefødte Sønn eller Guds bilde sagt med annet ord.

Så i stedet for å prøve danne seg bilder av Gud i våre hoder som uansett blir galt.. så er det faktisk mulig for alle levende mennesker å selv "være" i nuet Guds synlige bilde i et legeme av jord slik meningen fra begynnelse Er.

For intet sted sier budene at det er ulovlig å være Guds bilde for et menneske..

..og dette fordi det er slik vi skapes av vår Gud, altså slik vi skal være før vi selv ved help av denne verdens løgner like etter vår egen tilblivelse ved Guds Kraft kalt Livet skaper oss til noe helt annet i hodet og dervded bommer stygt på målet.

Men heldigvis finnes en praktisk og ikke trosbasert veiledning som viser hvordan vende seg om og gå tilbake til sin første Kjærlighet..til denne Ene som er vår Gud sin umiddelbare nærhet og slik høste fruktene av hva som er den ultimate Ene Sannhet.

Denne som gir mennesket den ubetingede kjærlighet, glede, visdom og fred som alle lengter så inderlig etter å få kjenne i sitt liv for at det skal kunne kalles fullt og helt den dag man forlater det jordiske sted med evighetens vesen som et gyldig pass i sin sjel fordi har fått det Navn sitt Segl som stempel..

..det ingen kjenner uten å få det satt i sitt indre menneskes panne slik at som fokuspunkt kan samle våre indre sanser til det Ene evige Livet sted når forlater det endelige på jord.

Hhe..i mitt syn dahh..:)

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
23 svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
23 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Liberale samfunn sin skyld

Det som skjer på Kongsberg og i København viser svakheten ved det noen kaller det liberale samfunn. Jeg kjenner begge land og det som slår i mot meg er den dårlige psykiatrien. Unge som ikke komme ut...
1
8 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
41 svar

F16 til Tyrkia

Så fornærmer USA Tyrkia med å bare tilby istedet for F35. Nato vinner for tiden på alle fronter og russerne bør snarest legge ned våbnene. Norske TV kanalane driver balansert nyhetsdekning. Neste måne...
1
6 svar
Laster...