Religion og livssyn

geminus

Latterlige og patetiske Norge IDAG

Leser en leder av Finn Jarle Sæle i Norge IDAG og man slutter aldri å overraskes over religiøs hjernevask:

http://www.idag.no/ledere-oppslag.php3?ID=19774

Altså, er det faktisk mulig å være så til de grader historisk analfabet? Kristendommen som er årsaken til demokrati? Gudbedre. Er det mulig å være så hjernevasket?

Han burde lese i bibelen, som UTVETYDIG fremhever monarki/diktatur som den gudommelige sanksjonerte styreformen for mennesker. Opp gjennom historien har kirka og kristendommens håndtlangere aktivt motarbeidet menneskerettigheter og demokratiseringer. De eneveldige og diktatoriske monarker oppgjennom tidene har med kristendommens og bibelens fulle sanksjon og velsignelse vært der "av guds nåde". Gjorde du opprør mot denne samfunnsorden, gjorde du også opprør mot Jahve!

Hvis dette er noe de vil lære på såkalte kristne privatskoler så er dette alene grunn nok til å forby dem. Kristendommen og bibelen har aldri stått på demokratiets side; de har alltid støttet og vært redskapet for diktatoriske undertrykkende maktmennesker; hvor den hensynsløse og barbariske Konstantin den Store kanskje er det aller beste eksempelet. Vatikanstaten er vel det eneste diktaturet vi har igjen i Vest-Europa også.

1
4 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Kristendommen og bibelen har aldri stått på demokratiets side;

Egalitær universalisme, - som har sitt utspring ifra ideer om frihet og sosial solidaritet, og en selvstendig livsførsel og frigjøring av den individuelle moralsamvittighet, menneskerettigheter og demokrati, er en direkte arving av jødisk etikk angående rettferdighet og den kristne etikk angående kjærlighet.

Denne arven har vært gjenstand for kontinuerlig kritisk tilegning og nytolkning, men står pr. dags dato uendret.

Better be awake.

1
StKristian [sitat…] Egalitær universalisme, - som har sitt utspring ifra ideer om frihet og sosial solidaritet, og en selvstendig livsførsel og frigjøring av den individuelle moralsamvittighe...

Egalitær universalisme, - som har sitt utspring ifra ideer om frihet og sosial solidaritet, og en selvstendig livsførsel og frigjøring av den individuelle moralsamvittighet, menneskerettigheter og demokrati, er en direkte arving av jødisk etikk angående rettferdighet og den kristne etikk angående kjærlighet.

Du trenger briller og/eller en historiebok, slik at du både kan finlese NT OG få en smule innblikk i den Jesus-tilbedende lærens PRAKSIS videre frem!

Jesus OPHEVET den jødiske tradisjonen OG Pakten, og lærte sine tilhengere å tilbe SEG isteden for Gud Herren, krenke Sabbaten og bryte alle hygieneregler som israelitter og jøder hadde praktisert siden Moses!

Han prediket apartheid, utvelgelse og brutal kongsmakt fra første stund, og var bare ett av mange eksempler på at Jesus var bortimot uvitende om Torah og Tanach:

Gud Herren Ønsket IKKE at israelitttene skulle ta seg noen konge, hvilket kommer uttrykkelig fram i Samuelsbøkene;

da Han Vendte Om og Ba Samuel velge ut Saul som Israels første konge, var dette like tydelig med advarsel om at dèt kom til å bli ti deres undergang og utslettelse, da det kun ble TRE konger i Israel, før de røk uklar og Juda og Israel skilte lag!

Fra da av lå de i nesten kontinuerlig strid med hverandre, med sine egne brødre, inntil assyrere og kaldèere gjorde ende på dem begge!

Gud Herren Ønsker at israelittene skulle være et folk UTEN konge og statsmakt, fordi disse uvergelig ville misbruke makt, undertrykke og plyndre, og kanskje verst: Korrumpoere folket med umoral, utskeielser, voldsbruk og avgudsdyrkelse!

Gud Herren Ønsket at israelittene skulle ha HAM Som ENESTE Konge, og at Han til EVIG tid Skulle Være En USYNLIG Sådan!

Jesus, tydeligvis SYNLIG i sin tid, ønsket SELV å være konge Av Guds Nåde, og tilbederne hans har jo støttet opp om og satt griller i flere med kongsambisjoner, enn NOEN annen religion, og på tross av alle de forbrytelser og forferdeligheter som slike har satt i verk i Jesu navn og etter Jesus-tilbedernes støtte og oppmuntring, så maser dere FREMDELES om at Jesus skal være både Gud og konge!

Den moderne statsmakten, her i landet grunnlovfestet basert på evangelisk lutheranisme, er et ektefødt barn av Jesus og tilbederne hans!

Det eksisterte selvfølgelig kongedømmer og statsmakt også FØR Jesus, men INGEN har skapt et så solid grunnlag for ensretting, hjernevask og brutal utsugning som den Jesus-læren la i fanget på kongsmakten!

Faktsik ville vi neppe noensinne HØRT om Jesus, om ikke tilhengerne hans hadde rottet seg sammen med kongsmakten, og helt siden 300-tallet støttet og velsignet denne i alle dens forferdeligheter!

I bytte for litt beskyttelse, privilegier og ganske så mye profitt!

Akkurat som Jesus, som velsignet både okkupasjonsmakten og korrupte embedsmenn i bytte for litt mat og børst!

Spire Elias, Herrens rettferdige spire

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
45 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
26 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
9 svar
Laster...