Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Er det egentlig religions forbud og ikke religions frihet vi skulle hatt?

Du kan grunne og gruble så lenge du vil, men du skal en dag stå til regnskap for den evige allmektige Gud som skapte deg.

1
Geirijo Jasså? Hva mener du egentlig med det?

Det står vel neste ordrett her i Matteus 24.Da han satt på Oljeberget, og disiplene var alene med ham, kom de og spurte: «Si oss: Når skal dette skje, og hva er tegnet på ditt komme og verdens ende?» 4 Jesus tok til orde og sa: «Pass på at ikke noen fører dere vill! <a id="ref1_2_5link" name="5" ref1_2_5link="">5</a> For mange skal komme i mitt navn og si: 'Jeg er Messias!' Og de skal villede mange. 6 Dere skal høre om kriger, og det skal gå rykter om krig. Se da til at dere ikke lar dere skremme! For dette må skje, men ennå er ikke enden kommet. <a id="ref1_2_7link" name="7" ref1_2_7link="">7</a> Folk skal reise seg mot folk og rike mot rike, og det skal være hungersnød,pest og jordskjelv mange steder. 8 Men alt dette er bare begynnelsen på fødselsriene. <a id="ref1_2_9link" name="9" ref1_2_9link="">9</a> Da skal de utlevere dere til forfølgelse og slå dere i hjel; ja, dere skal hates av alle folkeslag for mitt navns skyld. <a id="ref1_2_10link" name="10" ref1_2_10link="">10</a> Da skal mange falle fra, og de skal angi hverandre og hate hverandre. 11 Mange falske profeter skal stå fram og føre mange vill. <a id="ref1_2_12link" name="12" ref1_2_12link="">12</a> Og fordi lovløsheten tar overhånd, skal kjærligheten bli kald hos de fleste. <a id="ref1_2_13link" name="13" ref1_2_13link="">13</a> Men den som holder ut til enden, skal bli frelst. <a id="ref1_2_14link" name="14" ref1_2_14link="">14</a> Og dette evangeliet om riket skal forkynnes i hele verden til vitnesbyrd for alle folkeslag, og så skal enden komme.

1
KJELL_7_5 [sitat…] Du kan grunne og gruble så lenge du vil, men du skal en dag stå til regnskap for den evige allmektige Gud som skapte deg.

Vi bør vel stå til regnskap for det vi står for hver eneste dag vi lever. Hvorfor vente til etter at vi ikke kan gjøre noe fra eller til?

Jeg er et resultat av naturen, og livets orden. Av den grunn prøver jeg å vise respekt for naturen, og livet, hver eneste dag.

Dessverre viser menneskeheten, som helhet, en grov uforstand og hensynsløs mangel av respekt for naturen og livet. Fortsetter de mye lenger med det, vil naturen sørge for at menneskelivet, som vi kjenner det, får sin "dommedag".

Jeg trenger ikke noen åndelig fantasifigur, eller menneskeskapte dommedagshistorier, for å skjønne såpass. Og i denne sammenheng er naturen den "allmektige", og den er også en reell "evig" kraft vi bør vise tilbørlig respekt.

2

Geir: Du har tatt helt feil tydeligvis.

1
Jobs Det står vel neste ordrett her i Matteus 24.Da han satt på Oljeberget, og disiplene var alene med ham, kom de og spurte: «Si oss: Når skal dette skje, og hva er tegnet på ditt komm...

Det står vel neste ordrett her i Matteus 24.

At dere aldri gir opp disse henvisningene til eldgamle historier som vanskelig lar seg verifisere som annet enn historier?

Men du har jo gitt meg anledning til å plukke litt i denne gjengangeren.

Da han satt på Oljeberget, og disiplene var alene med ham, kom de og spurte: «Si oss: Når skal dette skje, og hva er tegnet på ditt komme og verdens ende?» Har ikke annen kommentar til den delen enn at scenen er satt.

4 Jesus tok til orde og sa: «Pass på at ikke noen fører dere vill!5 For mange skal komme i mitt navn og si: 'Jeg er Messias!' Og de skal villede mange. Her har nok Jesus tenkt på Alberts i dette forumet. Ganske forutseende, men alvorlig talt tror jeg ikke Alberts villeder mange, men han er jo til stor underholdning.

6 Dere skal høre om kriger, og det skal gå rykter om krig. Se da til at dere ikke lar dere skremme! For dette må skje, men ennå er ikke enden kommet. Å forutse krig, konsekvensene, og at krig ikke er enden på alt, synest jeg heller ikke er noen veldig stor bragd. Jeg tror de fleste av oss er istand til det.

7 Folk skal reise seg mot folk og rike mot rike, og det skal være hungersnød,pest og jordskjelv mange steder. 8 Men alt dette er bare begynnelsen på fødselsriene. Ikke noe spesielt profetisk her heller. Historien på Jesus tid hadde jo allerede nok av eksempler på dette, og det var ingen grunn til å tro at det ville bli slutt på det i nær fremtid.

9 Da skal de utlevere dere til forfølgelse og slå dere i hjel; ja, dere skal hates av alle folkeslag for mitt navns skyld. 10 Da skal mange falle fra, og de skal angi hverandre og hate hverandre. Ulike religioner, både i fortid, og samtid med jødene på Jesus tid hadde jo vært utsatt for dette. Det er en almenn historisk erfaring omtrent alle religioner får fra sine motstandere. Altså ingen profetisk verdi her heller.

11 Mange falske profeter skal stå fram og føre mange vill. Å forutse motstand, og motstandere, for en ny bevegelse er vel heller ikke noe profeti. Og ettersom det eksisterte mange konkurrerende religioner også på Jesus tid, måtte jo dette påregnes.

12 Og fordi lovløsheten tar overhånd, skal kjærligheten bli kald hos de fleste. Dette er jo en slags sannhet. Vi vet jo at der lovløshet har overtaket, blir det mye vold og lite kjærlighet. En generell sannhet de fleste vil erfare iløpet av livet. Om ikke direkte, så i alle fall få kunnskap om dette.

På verdensbasis historisk, har vi vel aldri hat mer lover enn nå, og mindre lovløshet enn nå. Vi kan enda til stille landsledere til doms for krigsforbrytelser og folkemord. Slikt hadde man liten mulighet på Jesus tid, og lite referanser til i den tids historie.

I denne sammenheng synest jeg Jesus var lite profetisk, dersom tanken var å antyde at det vil bli mer lovløshet i de siste tider. I så fall er vi enda langt ifra den tid.

Skulle vi få en katastrofal hendelse, som bryter ned verdens infrastruktur, og regjeringers evne til å styre samfunnet, vil det oppstå anarki og lovløshet. Og kjærligheten vil nok lide av det.

13 Men den som holder ut til enden, skal bli frelst. Hvem kan bli så gammel at han kan holde ut til enden? Det er jo åpenbart ganske lenge til enden, eller trodde de den var så nær på den tid at tilhørerne kunne ha håp om å holde ut til enden? Synest denne formuleringen er noe tvilsom.

14 Og dette evangeliet om riket skal forkynnes i hele verden til vitnesbyrd for alle folkeslag, og så skal enden komme. Her var han ganske så forutseende og tildels profetisk. For evangeliet er blitt forkynnt i hele verden. Det kan da ikke være mange steder som er gått klar i vår tid. Og slik har det vel også vært en stund, men enden har da ikke kommet av den grunn. I så fall må enden være nær, selv om jeg har sterke tvil om det.

1

Er det egentlig religions forbud og ikke religions frihet vi skulle hatt?

NEI! Så lenge de som utøver religion opererer innenfor landets lover, og man ikke lar religionen påvirke samfunnet (type lære kreasjonisme i skolen).

- Champ19ns, ateist.

1
Champ19ns [sitat…] NEI! Så lenge de som utøver religion opererer innenfor landets lover, og man ikke lar religionen påvirke samfunnet (type lære kreasjonisme i skolen). - Champ19ns, ateist.

NEI! Så lenge de som utøver religion opererer innenfor landets lover, og man ikke lar religionen påvirke samfunnet (type lære kreasjonisme i skolen).

Ikke lar religionen påvirke samfunnet? Da må du jo være sterk motstander av Kristelig Folkeparti. Det eksisterer jo ene og alene for å påvirke samfunnet i henhold til sin kristne formålsparagraf.

1

Som nevnt her, er sekulariseringen på vei. Hvis man ser tilbake i historien, så blir det i dag færre og færre guder å forholde seg til. De avgudene som romerne f.eks. tilba, blir i dag sett på med skrå øyne mens vi trekker på smilebåndet; troende som ikke-troende. Men fantasihistoriene om Noahs ark, Jesus som helbreder, snakkende esel osv., se det er ikke tull! Det er ramme alvor!

Seriøst? Ja, dessverre...

1
lexuszix Som nevnt her, er sekulariseringen på vei. Hvis man ser tilbake i historien, så blir det i dag færre og færre guder å forholde seg til. De avgudene som romerne f.eks. tilba, blir i...

færre guder

Det har du helt rett i. Antallet har blitt redusert ganske betydelig, og vil reduseres mer.

Det er nok en konsekvens av den stadig bedre folkeopplysning og tilgang på virkelig kunnskap om verden og om hvordan ulike saker virkelig fungerer.

I den sammenheng har nok tilgangen til internett og moderne medier vært en virkelig effektiv brekkstang. Nå kan ikke lenger de religiøse organisasjoner, og deres totalitære herskeres hensynsløse bruk av religion for å kontrollere befolkningsgrupper lenger slippe helt unna med sin propaganda og indoktrinering.

Det er slutt på tiden da konger, keisere og i den seinere tid sjeiker, mullaher og imamer kunne holde befolkningen i et jerngrep. I midtøsten har man våknet fra denne realiteten og kaster på dør den ene etter den andre, for å slippe unna dette åket.

Jeg tror ikke det blir de Islamske organisasjoner, som overtar makten, der despoter blir kastet. Sekulariseringen er i full gang der, slik den har gått sin seiersgang i vesten. Det vil jo ta litt tid, for de gamle riter og overtro vil bli hardnakket forsvart av religiøse fanatikere. Men de vil måtte gi seg etterhvert. Akkurat som de måtte gi seg i vesten.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
19 svar
Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
22 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
38 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Liberale samfunn sin skyld

Det som skjer på Kongsberg og i København viser svakheten ved det noen kaller det liberale samfunn. Jeg kjenner begge land og det som slår i mot meg er den dårlige psykiatrien. Unge som ikke komme ut...
1
3 svar

F16 til Tyrkia

Så fornærmer USA Tyrkia med å bare tilby istedet for F35. Nato vinner for tiden på alle fronter og russerne bør snarest legge ned våbnene. Norske TV kanalane driver balansert nyhetsdekning. Neste måne...
1
6 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar
Laster...