Religion og livssyn

alchemy2012

Egoisme

Det er ikke egosime å leve slik man ønsker å leve, å følge sin egen vilje er ikke egoisme.

Egoisme er å ønske at andre skal leve slik jeg ønsker at de skal leve.

Jeg tror det var Oscar Wilde som sa det omtrent slik.

Syns du det stemmer?

1
31 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Syns du det stemmer?

Nei.

Egoisme handler om å berike seg selv på andres bekostning.

F,eks ha sex med kjerringa til en annen uten å bekymre seg det minste om at det kan kjøre minst to familier i grus med alle kjempeproblemene som følger i kjølvannet.

1
Ræveåte Min vilje er å gjøre Guds vilje i ett og alt. Jeg er overbevist om at det er dt eneste som fører frem til en fremtid i live. Og til et godt liv.

Jeg er overbevist om at det er dt eneste som fører frem til en fremtid i live.

Du frykter døden med andre ord. Det er menneskelig å frykte noe man ikke forstår, som hva som skjer etter døden. Er derfor noen tyr til religion hvor svaret blir diktet opp. Skaper trygghet i hverdagen. Det er bedre å falle til ro med at det faktisk finnes spørsmål man ikke har svar på og forholde seg til realiteten.

1
Ræveåte Er vi inni en sedvanlig runddans nå?

Det er vel fordi du henger fast i en loop.

Det finnes en gruppe i Kina, eller de har vel i stor grad flyttet derifra nå, som heter Falun Gong. Det er en form for Qigong sekt, jeg vet ikke om du vet hva Qigong er?

Uansett..det er masse forskjellige typer Qigong i verden..MASSE. Denne gruppen hevder at deres gong er den eneste rette og hvis man prøver den så kan man ikke bytte til en annen gong.

De hevder dette, hvorfor henger du ikke med dem? De sier jo at det de gjør er det eneste rette?

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...